Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekHorváth Béla: Mindenképpen erősebb lett a csapat
Horváth Béla: Mindenképpen erősebb lett a csapat
2015 február 16.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
INTERJÚ
Horváth Béla: Mindenképpen erősebb lett a csapat

Első törökországi téli edzőtábora volt és pozitívan értékeli az ott töltött tíz napot. Úgy érzi, tavasszal erősebb lesz a csapat, és ez a pályán is megnyilvánul majd. Horváth Bélával hazaérkezésünk előtt, még a szállodai szobában beszélgettünk.

Milyen élményekkel térsz haza a törökországi összpontosításról?

„Az egész törökországi utat játékos szemmel figyeltem. Számunkra ez egy kemény, tíznapos munka volt. Tudtuk, hogy az edzőváltás után meg kell egymást ismernünk, és ezért is jót tesz nekünk ez a tíz nap. Az edzések során alkalmunk volt még közelebb kerülni az edzőhöz, megismerni a filozófiáját, az elvárásait. Úgyszintén ő is közelebbről megismerhetett minket, kivel milyen pozícióra számíthat. Nagyon jól esik, hogy ezt a tíz napot pozitívan tudtunk értékelni. Az edző is ugyanazt mondta. Örülünk, hogy mindenki egészséges, és jó eredményekkel térhetünk haza.”

 

Kemény tíz nap van a csapat mögött. Milyen volt a hangulat?

„Először voltam így csapattal Törökországban. Csak a saját nevemben és tapasztalataim szerint beszélhetek, de azt hiszem, nagyon jól éreztük magunkat, jó volt a hangulat. Persze, tíz nap folyamán, mikor össze vagyunk zárva, előfordulnak válságpillanatok. De ezeken is nagyon jól át tudtuk magunkat tenni.”

 

Nem lesz furcsa ennyi nap után nem Dodo Olejník, hanem feleséged mellet ébredni?

„Kellemesebb lesz, az biztos... (nevet). Szeretem a rendet magam körül, bár fiatalon én is kicsit szétszórtabb voltam. De meg kell hagynom, Dodi tanulékony, jó párost alkottunk. Természetesen, nagyon örülök haza, ahol várnak a szeretteim, de ez is a munkámhoz tartozik. Jó érzésekkel és energiával megtelve megyek haza.”

 

Az utolsó két hét van még a bajnokságig. Ez egyben azt is jelenti, hogy vége lesz a téli tortúrának. Mennyire öröm ez egy játékosnak?

„Igen öröm, viszont a téli felkészülésnek fontos szerepe van a játékos szempontjából. Megalapozni az erőt csak úgy lehet, ha közben elfáradunk, izomlázunk van, és mikor már úgy gondoljuk, hogy nem bírjuk, akkor is menni kell. Nagyon örülünk, hogy egészségesen be tudtuk fejezni, és mindenki nevében ígérem, hogy ezt majd kamatoztatni fogjuk a tavaszi szezonban.”

 

A Siroki Brijeg elleni mérkőzésen az utolsó fél órára jöttél be, úgyhogy láttad kintről is, bentről is. Milyen volt a meccs?

„A Siroki Brijeg hazájában őszi bajnok, ezért kíváncsi voltam, a játék stílusunk mennyire lesz hatásos ellenük. Az első félidőben sokszor támadtuk le őket sikeresen, labdát szereztünk. De megmutatkozott, hogy jó játékoskeretük van, nemegyszer kijutottak a nehéz szituációkból. Számunkra tanulságos meccs volt, folytattuk a letámadós focit, amit végig gyakoroltunk, és amit az edző elvár tőlünk. És végül, még ha szerencsés góllal is, győztünk. De azt szokják mondani a szerencséért küzdeni, hajtani kell, és az egész csapat hajtott a sikerért.”

 

Milyen utasításokkal küldött pályára az edző?

„Mondta, hogy tartsuk meg hátul a nullát, tehát ne kapjunk gólt, és ha sikerül, akkor még rúgjunk. A vége felé már nagyon szétszakadt a pálya, viszont örömmel léptem újra pályára, és jó volt győzni. Hisz a fociban ez a lényeg. Örülünk tehát, hogy újra győztünk.”

 

Megváltozott a csapat, új edzők, új játékosok érkeztek. Mit várhatnak a szurkolók tavasszal?

„A szurkolók mindenképen győzelmeket fognak várni, és azt a küzdelmet, azt a hajtást, akaratot, mint mindig is láttak eddig tőlünk. Sajnos, ősszel több meccsen szerencsétlenül nem húztuk be a győzelmet, de szerintem a jelenlegi eredmények is mutatják, és kicsit a szurkolókban is hitet adnak, hogy a csapat jó irányba halad. Mi azon leszünk, hogy az első fordulótól ezt be is bizonyítsuk. És itt nem csak az első fordulóról van szó, de ez egy hosszabb távú folyamat. A lényeg az, hogy jó úton járunk, a meccseken és az eredményekben megvan a visszajelzés. Azon leszünk, hogy a szurkolók minél többen kilátogassanak. Ha eredmények lesznek és jól fogunk játszani, akkor bízom benne, hogy megtelnek a lelátók.”

 

Szerinted erősebb lesz a csapat, mint ősszel volt?

„Mindenképpen erősebb lett a csapat, és ez a pályán is látszani fog!”

Kapcsolódó cikkek
Christián Herc: Jobbak voltunk a magyar bajnokcsapatnál
Hír - 2018.06.27.
Christián Herc: Jobbak voltunk a magyar bajnokcsapatnál
Öt méterre a hoteltól
Hír - 2018.06.22.
Öt méterre a hoteltól
Ma ismét két edzés, Eb-bronzérmes készül a csapattal
Hír - 2018.02.01.
Ma ismét két edzés, Eb-bronzérmes készül a csapattal
Edzői értékelés: FC DAC 1904 - FC Helsingør (1:1)
Hír - 2018.01.30.
Edzői értékelés: FC DAC 1904 - FC Helsingør (1:1)
Marin Ljubičić: Láthattuk, milyen az iram Európában
Hír - 2017.02.02.
Marin Ljubičić: Láthattuk, milyen az iram Európában