Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekNémeth Krisztián: „Soha nem adjuk fel!”
Németh Krisztián: „Soha nem adjuk fel!”
2016 szeptember 01.Szerző: Krisztián NagyForrás: dunaszerdahelyi.sk
RÓLUNK ÍRTÁK
Németh Krisztián: „Soha nem adjuk fel!”

A DAC hét bajnoki forduló után két ponttal a táblázat utolsó helyén áll, a bajnokság egyedüli nyeretlen csapataként. Hogy látja a bajnokság eddigi szakaszát a vezetőedző, Németh Krisztián? Interjú a dunaszerdahelyi.sk portálról.

„Június 13-án indult az új szezonra való felkészülés. Számomra az volt az első lépés, hogy egy keményen dolgozó szakmai stábot állítsak össze, melynek hosszú távú céljai vannak. Szerettünk volna több lehetőséget adni a saját nevelésű játékosoknak, amiben fontos szerepet kapott a B csapat. Ilyen értékrend szerint válogattam ki a stábom, amit egy kitűnő erőnléti edzővel is sikerült megerősíteni. Azt mondhatom, hogy e célok irányába kitűnően mozdultunk el. A másik célunk, hogy a tabella első hat csapata között legyünk, hiszen tudjuk, hogy a hetedik hely milyen kellemetlen sorsolással, és több idegenbeli meccsel jár. Mivel tavasszal a hetedik helyen zártuk, nagyon nehéz sorozattal vágtunk neki a pontvadászatnak. Fiatal játékosok érkeztek, a jövő csapatát építjük. Šabala és Vida is még csak a húszas éveik elején járnak, nagyon tehetséges játékosok. Gólokat is szereztek az első fordulókban, ők egy olyan korosztály képviselői, akik egy megerősödő DAC alapkövei lehetnek. A védelmet is meg akartuk szilárdítani, ezért érkezett a huszonegy esztendős Kocsis Gergő, aki nagyon jó színben mutatkozott a felkészülés során, végigjátszotta a barátságos mérkőzéseket, biztos pont volt a védelmünkben. Tehetségét az is mutatja, hogy a magyar válogatott bővebb keretében is helyet kapott. Sajnos az utolsó felkészülési találkozón megsérült, és hosszú időre kiesett. Ez hatalmas kár, hiszen sokat vártunk tőle. Kocsis sérülése komoly problémákat okozott a védelem összeállításánál. Tofiloski személyében új kapust igazoltunk, aki az utóbbi években az egyik legjobb hálóőrré nőtte ki magát a szlovák élvonalban. Biztos vagyok benne, hogy bravúrjaival még sokszor fogja segíteni a csapatot a szezon során. Gazdag tapasztalataival abban is segíthet, hogy elrugaszkodjuk a táblázat legaljáról. Ami az új játékosokat illeti, még kiemelném, hogy a B csapatban mutatott játékának és a jó hozzáállásának hála Nagy Petinek sikerült kiharcolnia a helyét az A csapatban, és a Slovan elleni idegenbeli rangadón harcedzett profiként állt be az első félidőben, majd a mezőny egyik legjobbja volt. Türelmesnek kell lennünk vele, de biztos vagyok benne, hogy egy újabb olyan játékost sikerült találnunk, akivel hosszabb távra tervezhetünk. Ugyanez elmondható Szépe Janiról is, aki rendre jól szállt be a meccsekbe. A középkorosztályos régióbeli futballisták közül még Németh Zsoltinak kell megadni az esélyt. Zsolti is megvillantotta a tehetségét, gyorsaságát, bátorságát az első fordulókban, aztán sajnos hosszabb időre lesérült. Szezon közben érkezett a tizenhét éves Almási Laci, tehetségével a jövő embere lehet.”

 

Visszatekintve a hét bajnokira és a kupamérkőzésre, hogyan értékelné a szezon eddigi menetét?

„Zsolnán egy emlékezetes mérkőzéssel jól indítottuk a szezont. A bajnokság egyik nagy esélyesénél egy hihetetlen hajrával sikerült kétgólos hátrányból pontot mentenünk - sőt, még a győzelemre is megvolt az esélyünk. Rengeteg gratulációt kaptunk. Ki kell emelnem, hogy az erőnléti mutatóink - futómennyiség, stb. - felülmúlják a tavalyi eredményeket. Jelenleg nagyjából 7-8 kilométerrel futottunk többet, mint tavaly ilyenkor. Sajnos a Zsolna elleni mérkőzés utáni héten ’gellert kapott’ a csapat: eltiltották az egyik kulcsjátékosunkat, Szarka Ákost, plusz a nagyszombati rangadót egy véleményes tizenegyessel buktuk el. Ez a két pofon megtörte a csapat lendületét, és kicsit leestünk az eufória hullámairól, melyre az első forduló után kerültünk. Ezt követőn több egygólos vereségbe futottunk bele. A Slovan elleni meccsen újra sikerült vesztes állásból felállnunk, és kettő-kettes állásnál megint megvolt a ziccerünk a vezető találat megszerzéséhez. Sajnos nem használtuk ki, sőt az ellentámadásból Štepanovskýt kiállította a játékvezető, és kikaptunk. A Trencsén ellen már a negyedik percben kétgólos hátrányban voltunk, aztán nulla-háromnál sikerült két gólt is szereznünk, dramatizálva ezzel az összecsapást. A csapat erőnlétét és mentális erejét mutatja az a tény is, hogy a mérkőzések végjátékában rendre az ellenfelek fölé kerekedünk, mienk az utolsó tizenöt perc. A Trencsén ellen háromgólos hátrányból is majdnem sikerült pontot szereznünk, a végén Kwin fején volt az egyenlítő gól. A kupameccsen hoztuk a kötelezőt, majd Nagymihályban szintén egy olyan góllal maradtunk alul, melyet szabálytalanság előzött meg - ezt utólag a Játékvezetői Bizottság is elismerte. Pengeélen táncolva szenvedtük el sorozatosan az egygólos vereségeket. Ezek természetesen nagyon fájóak, hiszen rengeteg energiát fektettünk a találkozókba, de nem sikerült magunk felé billenteni a mérleg nyelvét. A Szenice elleni hazai találkozón nem tudtunk betalálni. Pozitívum, hogy az idényben először sikerült kapott gól nélkül lehozni egy mérkőzést, viszont ez volt az a meccs, amit mindenképpen meg kellett volna nyernünk ahhoz, hogy elinduljunk felfelé. Láthattuk, hogy két méterről is képtelenek voltunk bevenni az ellenfél kapuját. Szurkolóink természetesen joggal elégedetlenek a táblázaton elért helyezésünkkel. Tudjuk, hogy erősödnünk kell. Addig nem nyugszunk, míg a DAC el nem indul felfelé, és el nem foglalja méltó helyét a táblázaton. A feltételek adottak, és azok lesznek a jövőben is. Az öltözőből mindennap láthatjuk, hogy micsoda stadion épül itt, és biztos vagyok abban, hogy a csapat fel fog hozzá nőni. Óriási motiváció ez nekünk, de ugyanakkor nem szabad félnünk. Meg kell tartanunk az erőnket, önbizalmunkat. Vannak tapasztalt játékosaink, akik ebben a segítségünkre lehetnek. Minden mérkőzésen az utolsó vérig harcolnunk kell, soha nem adjuk fel!”

 

A csapat lassan egy éve, tavaly október óta nem tudott idegenben győzni. Mennyire lehet befolyással az eredményekre az a tény, hogy a jelenlegi otthona nem a megszokott hazai pálya?

„Tudjuk jól, hogy a DAC egy tipikus hazai csapat. A közönség biztatása, a stadionban uralkodó hangulat miatt az ellenfél eleve egygólos hátránnyal indul. Ezek tények, ezen nem fogunk keseregni. Hál’ istennek épül a gyönyörű stadionunk, ami óriási erőt ad majd nekünk - ebben egy pillanatig sem kételkedem. Egyszerűen meg kell birkóznunk ezzel a hátránnyal, hogy semleges pályán játsszuk a hazai mérkőzéseinket. Az idegenbeli összecsapásokon tapasztalt óriási ellenszéllel szemben pedig csak úgy tudunk hatékonyan fellépni, hogy ha még szervezettebbek leszünk, és nem követünk el hibákat.”

 

A hosszú idegenbeli nyeretlenségnek mi lehet az oka?

„Fontosnak tartottunk a szezon előtt, hogy idegenben is győzelemre törőbb támadófutballt akartunk játszani. Pozsonyban a Slovan ellen és Zsolnán is sikerült két gólt szereznünk, és ha idevesszük a nagymihályi összecsapást is, akkor elmondhatjuk, hogy az utolsó percekre beszorítottuk az ellenfelet. Sokkal agresszívebb és támadóbb felfogású a csapat, de a védekezésben még elkövetünk néhány hibát, és egyes játékosok fegyelmezetlensége miatt elveszik a szükséges egyensúly, az ellenfél pedig gólokkal büntet minket. Mindenképpen javítanunk kell a támadásból védekezésbe való átmeneten.”

 

Szeptember 6-ig még nyitva van az átigazolási időszak. Várható mozgás a csapaton belül, lesznek-e érkezők, esetleg távozók?

„A napokban leigazoltuk Kontár Zolit, aki a Szenice együttesétől érkezik hozzánk. A tavalyi, ellenünk lejátszott mérkőzéseken is felhívta magára a figyelmet bátor játékával. Biztos vagyok benne, hogy a személyében egy olyan futballista érkezett, aki csallóköziként tudja, mit jelent a DAC mezében futballozni. Nagyon tehetséges játékos, akiben látjuk a további fejlődés lehetőségét, és minden bizonnyal erősítést fog jelenteni az elkövetkező időszakban. További igazolásokra is nyitottak vagyunk. Több kiszemelt játékossal is tárgyalunk, az ő sorsuk majd az elkövetkező napokban dől el.”

 

dunaszerdahelyi.sk, 2016. szeptember 1.

Kapcsolódó cikkek
Ötödször is kikapott és már utolsó a DAC
Hír - 2016.08.22.
Ötödször is kikapott és már utolsó a DAC
Németh Krisztián: Fontos, hogy Szencen is valóban otthonra leljünk
Hír - 2016.08.01.
Németh Krisztián: Fontos, hogy Szencen is valóban otthonra leljünk
Németh Krisztián: Csak együtt lehetünk sikeresek!
Hír - 2016.07.22.
Németh Krisztián: Csak együtt lehetünk sikeresek!
Edzői értékelés: Swietelsky-Soproni VSE - FC DAC 0:2 (0:1)
Hír - 2016.07.10.
Edzői értékelés: Swietelsky-Soproni VSE - FC DAC 0:2 (0:1)
Edzői értékelés: DAC - MFK Frýdek-Místek 2:1 (0:1)
Hír - 2016.07.02.
Edzői értékelés: DAC - MFK Frýdek-Místek 2:1 (0:1)