Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMarcel Slávik a sport ellen?
Marcel Slávik a sport ellen?
2016 október 19.Szerző: Krisztián NagyForrás: dunaszerdahelyi.sk
RÓLUNK ÍRTÁK
Marcel Slávik a sport ellen?

Marcel Slávik, a Lakóközösségek Szövetségének elnöke kedden Dunaszerdahelyen járt, hogy DAC-akadémia négy futballpályájának és öltözőinek kolaudációs eljárásának szemléjén vegyen részt több hivatal munkatársával együtt - írja a dunaszerdahelyi.sk portál.

Mint ismeretes, ő az a személy, aki már több nagy sportberuházás megvalósítását hátráltatta a polgári jogra hivatkozva. Városunkban azért járt, mert a Közös Építészeti Hivatal megkapta a kérvényt az épületegyüttes kolaudációjára, most pedig megvizsgálták minden a terv szerint valósult-e meg. Mivel Slávik, aki politikailag is aktív, panaszai révén részese lett az eljárásnak, így őt is meghívták a szemlére, amely után elárulta, szerinte a befektető jobb megoldásokat is választhatott volna. A térkő például újrahasznosított anyagból vagy gumiból is készülhetett volna, amely „sokkal jobban illeszkedik a száraz Csallóköz éghajlatához” és mivel a létesítményt elsősorban gyerekek fogják használni, így esetleges elesés során sem szenvednek rajta súlyosabb sérülést. Ugyan melyik futballpálya körül láthatott már gumiból járdát......?

 

Slávik és társa felvételen kívüli beszélgetés során azt is kiemelte, ők csak a jogszabályok betartására törekednek és nem a legszélsőségesebb zöld megoldásokat keresik, hanem a középutat jelentő kéket (?) , amelyek a törvényi előírásoknak is megfelelőek. Ennek ellenére bírálja a hivatalok döntéseit, az általuk kiadott engedélyeket, mintha rajta kívül senki sem végezné megfelelően a munkáját Szlovákia szerte.

 

Sokan azonban Slávik tevékenységét másként látják, s úgy vélik, háttérindokok húzódnak meg a nagy érdeklődés mögött, éppen ezért választja a nagyszabású sportprojekteket.

 

A téma kapcsán megkérdeztük Csápai Bernadettet, a DAC Academy és DAC Aréna Rt. alelnökét is ezen ügyben, hogy az ilyen tevékenység befolyásolhatja-e a sárga-kék klub körül zajló beruházásokat és mit tudnak tenni ezek kivédése érdekében. „Végtelenül sajnálatosnak tartom, hogy a szlovák törvények lehetővé teszik, hogy bárki hátráltathassa nagy és fontos projektek megvalósítását. Slávik úrnak ugyanis, ahogy bárki másnak is, joga volt hozzászólni a projektekhez készült környezetvédelmi tanulmányhoz. Mint az ismeretes, teljesen irreleváns feltételeket szabott mind a stadion, mind az akadémia esetében. Időközben az is kiderült, hogy nem csupán a mi projektjeinknél jelentek meg ezen követelések, hanem a környező járások projektjeinek 90%-ánál is. Természetesen a hivatalok visszautasították Slávik úr javaslatait a tanulmányhoz, ő azonban ettől fogva résztvevőjévé vált az egész engedélyezési folyamatnak. És itt kezdődtek a problémáink: Az összes engedélyünket megtámadta, fellebbezést nyújtott be, ha a járási hivatal visszautasította, akkor továbbította kerületi elbírásásra. Egyiknél sem járt sikerrel, így most az utolsó lehetőséget kihasználva megjelent a kolaudációs folyamatban..... Sajnos ez most a stadion kolaudációjánál sorsdöntő lehet, ugyanis ha az engedélyezlst ismét nem sikerül lebonyolítani Slávik úr fellebbezései nélkül, akkor el kell halasztanunk a november 19-re tervezett stadionnyitást és az első hazai mérkőzést. Felháborítónak tartom, hogy mennyi ember hónapokig tartó, áldozatos munkáját tudná tönkretenni....... Elgondolkodtató, hogy vajon mi motivál valakit ilyen aktivitásra? Elképzelhetetlen számomra, hogy valaki emellett még bármilyen más tevékenységet folytatni tudna, hogy bármi másra ideje jutna.......vagy épp ezek a fellebbezések biztosítják számára a megélhetést?!“

 

dunaszerdahelyi.sk, 2016. október 19.

Kapcsolódó cikkek
Ezreket mozgatott meg a csallóközi El Clásico
Hír - 2019.02.19.
Ezreket mozgatott meg a csallóközi El Clásico
Bundesligához vagy a Premier League-hez illő kulissza
Hír - 2019.02.18.
Bundesligához vagy a Premier League-hez illő kulissza
A magyar sport Trianon után – a túlélés és fejlődés évei
Hír - 2018.10.08.
A magyar sport Trianon után – a túlélés és fejlődés évei
Mi nem Szlovákia ellen vagyunk, de a magyarokat képviseljük
Hír - 2018.03.14.
Mi nem Szlovákia ellen vagyunk, de a magyarokat képviseljük
Világi Oszkár: „Mindenért viselem a felelősséget“
Hír - 2017.06.12.
Világi Oszkár: „Mindenért viselem a felelősséget“