Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekEdzőcsere: László Csaba váltja Németh Krisztiánt
Edzőcsere: László Csaba váltja Németh Krisztiánt
2016 október 20.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
a-csapat
Edzőcsere: László Csaba váltja Németh Krisztiánt

Az 52 éves László Csaba váltja Németh Krisztiánt a DAC kispadján, az erdélyi magyar szakember segítője Werner Bürger lesz. Korábbi vezetőedzőnk a továbbiakban is a klub kötelékeiben folytatja munkáját.

A DAC futballklub ezúton hivatalosan közli, hogy a mai naptól Németh Krisztián helyére az 52 éves László Csaba érkezik (a felvételen balról). Segítője a német Werner Bürger lesz.

 

László Csaba Székelyudvarhelyen, Dunaszerdahely testvérvárosában született, 1964. február 13-án. Játékosként a helyi Haladásnál, majd Székelykeresztúron és alacsonyabb osztályú német, illetve magyarországi csapatoknál szerepelt. Huszonhét évesen, egy súlyos sérülés következtében idő előtt fejezte be a pályafutását. Legmagasabb edzői képesítéssel rendelkezik, melyet Németországban szerezett. Ott gyűjtötte első edző tapasztalatait is, 2004-ben a Ferencvároshoz került, amelyet egyből az UEFA-kupa csoportkörébe vezetett. Párhuzamosan Lothar Matthäus segítője volt a magyar nemzeti tizenegynél. Később dolgozott az FC Sopronnál, a skót Heart of Midlothian gárdájánál, illetve a belga Charleroi csapatánál, volt az ugandai és a litván nemzeti tizenegy szövetségi kapitánya. Legutóbb az MTK Budapest vezetőedzőjeként dolgozott. Magyarországon és Skóciában is elnyerte az Év edzője címet. László Csaba a szezon végéig írt alá klubunkhoz.

 

„Köszönöm Németh Krisztiánnak és Borbély Balázsnak a csapatért végzett munkájukat. Nehéz időszakban vezették az együttest, a klub soha ilyen sok idegenbeli meccset nem játszott. Szoros mérkőzéseken, nehéz ellenfelekkel veszítettünk pontokat. Mindkettőjük munkájával továbbra is számolunk, maradnak a klub kötelékében. Krisztiánnal folytatott közös beszélgetéseink során úgy döntöttünk, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva meg kell hoznunk ezt a döntést. Az új főedző feladata, hogy a csapat teljesítményével megfeleljen a DAC-ot övező elvárásoknak - tehát eredményes futballt játszani, és elindulni felfelé a táblázaton,“ mondta Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

 

Az 58 éves német Werner Bürger (született 1958. április 23.) szintén Németországban szerezte UEFA-Pro licenszes edzői képesítését. László Csaba segítője volt az MTK és a Hearts kispadján, ezen kívül dolgozott Svájcban és a német korosztályos válogatottaknál. 

Kapcsolódó cikkek
László Csaba távozik a DAC-ból
Hír - 2017.06.09.
László Csaba távozik a DAC-ból
Németh Krisztián a DAC új vezetőedzője
Hír - 2016.05.23.
Németh Krisztián a DAC új vezetőedzője
Szurkolói beszélgetés Világi Oszkárral és Németh Krisztiánnal
Hír - 2015.03.23.
Szurkolói beszélgetés Világi Oszkárral és Németh Krisztiánnal
Šatka a válogatott tartalékjai között
Hír - 2017.08.22.
Šatka a válogatott tartalékjai között
Már az ország ötödik legjobbja a DAC Akadémia
Hír - 2017.07.27.
Már az ország ötödik legjobbja a DAC Akadémia