Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekĽubomír Šatka: Célom az Európa-bajnokság
Ľubomír Šatka: Célom az Európa-bajnokság
2017 január 10.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Ľubomír Šatka: Célom az Európa-bajnokság

A Máriatölgyesről származó 21 esztendős Ľubomír Šatka egyike azoknak az új labdarúgóknak, akik tegnaptól csapatunkkal készülnek. A fiatal válogatott védő az angol Newcastle United együttesétől érkezett féléves vendégjátékra a DAC-hoz. 

Šatka pályafutása Máriatölgyesen indult, ahonnan 2012-ben Angliába igazolt. Az elmúlt öt évet egy hónap kivételével a Newcastle United együttesénél töltötte - tavaly tavasszal a negyedik vonalbeli York City vette kölcsön. A Newcastle-i fekete-fehéreknél fokozatosan az összes korosztályos csapatban szerepelt, egészen az ifjúsági együttesig. Sőt az A csapatban is bemutatkozhatott. „Tizenhat évesen kerültem el otthonról azzal a tudattal, hogy fel kell áldoznom a családdal és a barátokkal töltött időt, de nem bántam meg. Az Angliában átélt öt év alatt sok tapasztalatot szereztem, és lehetőségem volt olyan remek játékosokkal edzeni, mint például Ben Arfa, Cabaye, Demba Ba vagy Coloccini. A kispadról követhettem figyelemmel a Premier League-t, és a Leicester elleni FA kupameccsen pályára is léphettem, ami szintén remek tapasztalatszerzési lehetőség volt. Megtapasztalhattam, miről is szól a külföldi foci. Sok remek srácot és olyan kiváló edzőket ismerhettem meg, mint például Alan Pardew.”

 

2016 márciusában Rafael Benítez, a legendás spanyol edző vette át a Newcastle irányítását, de neki sem sikerült benntartania a „Szarkákat” az élvonalban. „A DAC már nyáron is megkeresett, de akkor még bíztam abban, hogy több lehetőséget kapok majd a Championship küzdelmeiben. Sajnos az edző nem igazán adott teret a fiataloknak, ezért örömmel bólintottam rá a dunaszerdahelyiek újonnani megkeresésére. Öt, külföldön töltött év után örülök, hogy otthon lehetek,” árulta el a 188 centiméter magas védő. „Azok a srácok, akikkel a válogatott összetartásokra jártam, csak jót mondtak a DAC-ról: kiváló körülmények, új stadion, a remek hangulatot varázsló szurkolók. Már nagyon várom a bajnokság rajtját és az új kihívást.”

 

László Csaba vezetőedző elárulta, hogy a védelem szívében számít Šatka játékára. „Számomra ez egy nagyszerű hír. Bár igaz, hogy az U21-es válogatottban néhányszor szélső védőként is szerepet kaptam, és régebben védekező középpályást is játszottam, de ennek már jó ideje. Egyértelműen a bal vagy jobb oldali söprögető pozíciójában érzem a leginkább otthon magam,” teszi hozzá Šatka.

 

Ľubo az U15-ös válogatottól egészen a huszonegyesekig, mindegyik korosztályban képviselte Szlovákiát, és jelenleg is tagja Pavel Hapal keretének, amely kiharcolta a júniusban megrendezésre kerülő, lengyelországi Európa-bajnoki részvételt. „Úgy gondolom, hogy a bővebb keretből mindegyikünk megküzd azért, hogy megmutathassa magát az Eb-n. Ezért is lesz fontos az előttünk álló félév,” teszi hozzá a 21 éves, Illaváról (Ilava) származó labdarúgó. 

Kapcsolódó cikkek
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Hír - 2019.03.21.
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Ľubomír Šatka: Szenice kiszámíthatatlan ellenfél
Hír - 2019.02.26.
Ľubomír Šatka: Szenice kiszámíthatatlan ellenfél