Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTomáš Huk bemutatkozott a válogatottban
Tomáš Huk bemutatkozott a válogatottban
2017 január 10.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
a-csapat
Tomáš Huk bemutatkozott a válogatottban

Tomáš Huk vasárnap első alkalommal szerepelt a szlovák felnőttválogatottban. A DAC huszonkét éves védője az Egyesült Arab Emirátusokban lejátszott, Uganda elleni felkészülési találkozó (1:3) 70. percében lépett pályára.  

A szlovák labdarúgó-válogatott az Uganda elleni felkészülési találkozóval indította a 2017-es évet. Az egzotikus ellenfél elleni vasárnapi párharc az egyesült arab emirátusokbeli (Abu Dzabi) összetartás keretén belül lejátszandó két mérkőzés közül az első volt Ján Kozák szövetségi kapitány védencei számára. Az összpontosítás alatt még a svéd válogatottal mérkőzik a szlovák nemzeti tizenegy (2017. január 12-én, közép-európai idő szerint 14:45 órától). A svédek elleni összecsapástól eltérően, a Szlovákia-Uganda találkozó hivatalos nemzetközi mérkőzésként van nyilvántartva.

 

A Fortuna Ligából 17 játékos képviseli Szlovákiát az emirátusokbeli összetartáson, őket a lengyel, cseh és norvég élvonalból érkező labdarúgók egészítik ki. Uganda, amely a 2017-es Afrika-kupára való felkészülés utolsó fázisában van, 3:1-re győzött. Kozák edző a következő játékosoknak szavazott bizalmat: Šulla (46. Jakubech) - Kotula (46. Šulek), Vavro, Králik, Holúbek - Bukata (70. Huk), Gergel (70. Káčer), Škvarka - Oršula (84. Šafranko), Malec (70. Guba), Hlohovský.

 

A DAC védője, Tomáš Huk tehát az U21 után bemutatkozhatott a felnőttválogatottban is. „Nagyon boldog vagyok, hogy szerepet kaptam a nemzeti tizenegyben, viszont bánt a vereség, így vegyesek az érzéseim. Kár a harmadik bekapott gólért. Az ugandaiak jobban játékban voltak, fizikailag alaposabban felkészültek. Végtére is kijutottak az Afrikai Nemzetek Kupájára, és bebizonyították, hogy jó csapatuk van,” mondja a Kassáról származó játékos, aki egy éve télen érkezett Dunaszerdahelyre. Ján Kozákkal már nevelőklubjánál, a kassai VSS-nél is együtt dolgozott, és a tapasztalt edző most lehetőséget adott játékosunknak, hogy hivatalos válogatott mérkőzésen is pályára léphessen. Összesen tizenhat újonc debütált vasárnap a szlovák csapatban. „Pályára lépésem előtt az edző sok szerencsét kívánt. A fontosabb taktikai utasításokat már a találkozó előtti edzéseken átvettük,” teszi hozzá Huk, aki az Emirátusokból visszatérve, pénteken kapcsolódik be együttesünk teli felkészülésébe.

 

Huk előtt Ľubomír Michalík volt az utolsó DAC-játékos, aki pályára lépett a szlovák válogatottban. A tapasztalt védő 2015 márciusában a zsolnai, Csehország elleni felkészülési találkozó második félidejét töltötte a pályán.

Kapcsolódó cikkek
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Boldog szülinapot, Tomáš!
Hír - 2018.12.22.
Boldog szülinapot, Tomáš!
Tomáš Huk: Rekordokat döntögetünk, de a klub fejlődése a legfontosabb
Hír - 2018.12.11.
Tomáš Huk: Rekordokat döntögetünk, de a klub fejlődése a legfontosabb
Tomáš Huk: Egymásért küzdeni!
Hír - 2018.11.23.
Tomáš Huk: Egymásért küzdeni!
Tomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!
Hír - 2018.10.12.
Tomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!