Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekVálogatottjaink: Panamától Szentpétervárig
Válogatottjaink: Panamától Szentpétervárig
2017 január 16.Szerző: Krisztián NagyForrás: futbalsfz.sk (fotó), fcdac.sk (szöveg)
Válogatottjaink: Panamától Szentpétervárig

A januári válogatott terminusban klubunk több játékosa is meghívót kapott hazája nemzeti együtteseibe. A DAC A csapatából Huk és Davis, míg ifjúsági együtteseinkből Špiriak, Rymarenko, Kelemen, Malý és Gembický húzhatja magára a címeres mezt. 

Ján Kozák szövetségi kapitány Tomáš Hukot is nevezte az Egyesült Arab Emirátusokban megrendezett edzőtáborba utazó játékosok közé. A 2017-es év első összetartásának keretein belül két nemzetközi mérkőzést abszolvált a szlovák nemzeti csapat: az Uganda elleni hivatalos (1:3) és a svédek elleni nem hivatalos (0:6) összecsapást. Fiatal védőnk az afrikaiak ellen lejátszott első találkozón debütált a címeres mezben, amikor is a 70. percben csereként állt be. Az északiak ellen viszont Huk már az egész mérkőzésen pályán volt, méghozzá védekező középpályásként.

 

Eric Davis jelenleg Közép-Amerika regionális bajnokságán, a 2017-es Közép-amerikai kupán szerepel a panamai válogatottal. Panama rendező országként ad otthont a 14. alkalommal megrendezett megmérettetésnek, amely egyúttal az Arany-kupára (Gold Cup) való kvalifikációként is szolgál. A panamaiak egyébként 2009-ben elhódították a kupát, két évvel előtte döntősök voltak, míg a legutóbbi tornán (2014-ben) a dobogó harmadik fokán végeztek. A három évvel ezelőtti bronzérem megszerzésében Davis tevékeny szerepet vállalt, játszott a Salvador elleni bronzmeccsen is Los Angelesben. Az idei tornát a Belize elleni gólnélküli döntetlennel kezdték a panamaiak, majd közép-európai idő szerint ma éjjel 2:1-re legyőzték Nicaraguát. Davis az első mérkőzés 70. percében lépett pályára, míg a másodikat végigjátszotta. A panamaiak még három meccset abszolválnak, és a legutolsó, Costa Rica (január 22.) ellenit követően Davis egyenesen Törökországba repül, ahol csatlakozik az ott edzőtáborozó együttesünkhöz.

 

Idősebb ificsapatunk két futballistája, Dominik Špiriak (a címfotón hármassal) és Martin Rymarenko (17-es számmal) az U18-as szlovák csapattal (az 1999-ben és később születettek) a hagyományos Valentin Granatkin emléktornán vesz részt az oroszországi Szentpéterváron. A szlovák fiatalok fokozatosan Kazahsztánnal (0:0), Litvániával (0:0) és Azerbajdzsánnal (1:0) mérkőztek. A torna mai negyeddöntőjében 17.00 órakor a hazai, szentpétervári Zenit U18-as együttesével mérkőznek. Dominik Špiriak mindhárom eddigi találkozót végigjátszotta középső védőként, ráadásul Litvánia ellen csapatkapitányként vezette a csapatot. Martin Rymarenko a Kazahsztán elleni összecsapás első félidejében kapott szerepet; Litvánia ellen az utolsó negyedórában lépett pályára, míg Azerbajdzsán ellen a második játékrészben bizonyíthatott (itt sikerült is kiharcolnia egy tizenegyest).

 

Kelemen Marko a szlovák U17-es együttessel (2000-es évfolyam) a fehéroroszországi Minszkbe utazott a Development Cup 2017 nemzetközi tornára. Fiatal támadónk a tegnap lejátszott, Finnország elleni nyitómérkőzésen (1:1) nem kapott szerepet. Ladislav Hudec szövetségi kapitány védencei ma Lettországgal, szerdán pedig a hazai fehéroroszokkal mérkőznek; a további program csak a csoportmérkőzések befejeztével lesz ismert. Az U16-os együttes szövetségi kapitánya, Vladimír Gála védőnket, Matúš Malýt és Sebastian Gembický támadót is meghívta a törökországi Izmirben megrendezésre kerülő Mercedes Benz Aegean Cup 2017-es kiírására. A csapat ma délután Ukrajnával, holnap Montenegróval, csütörtökön pedig Görögországgal mérkőzik. A csoport első két helyezettje a szombati döntőben, illetve a harmadik helyért vívott mérkőzésen mérettetik meg.

Kapcsolódó cikkek
Az A csapatból öten kaptak válogatott behívót
Hír - 2017.11.10.
Az A csapatból öten kaptak válogatott behívót
Válogatottjaink: Simon Pambou először kezdőként, négy fiatalunk a tizenhetesben
Hír - 2017.11.15.
Válogatottjaink: Simon Pambou először kezdőként, négy fiatalunk a tizenhetesben
Kiért szoríthatunk a hétvégén? Akcióban a DAC válogatottjai
Hír - 2017.09.01.
Kiért szoríthatunk a hétvégén? Akcióban a DAC válogatottjai
Hat DAC-játékos küzd az EB-n való részvételért
Hír - 2017.03.15.
Hat DAC-játékos küzd az EB-n való részvételért
Bayoék kijutottak a 2019-es Afrika-kupára, Herc csapatkapitányként lőtt gólt
Hír - 2018.11.22.
Bayoék kijutottak a 2019-es Afrika-kupára, Herc csapatkapitányként lőtt gólt