Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTomáš Huk a csodálatos élmény ellenére nem lehet maradéktalanul elégedett
Tomáš Huk a csodálatos élmény ellenére nem lehet maradéktalanul elégedett
2017 január 17.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Tomáš Huk a csodálatos élmény ellenére nem lehet maradéktalanul elégedett

Tomáš Huk, a DAC 22 éves védőjátékosa január 3-tól múlt péntekig a szlovák válogatott egyesült arab emirátusokbeli összetartásán vett részt. Tegnap csatlakozott csapattársaihoz, és bekapcsolódott a DAC téli felkészülésébe.

Két nemzetközi mérkőzést is játszottatok Abu Dzabiban. Az Uganda (1:3) és Svédország (0:6) elleni meccseken kívül mi volt a program?

„Mindennap edzettünk, de lényegében nem az erőnlét fejlesztése, hanem inkább a játék és a taktikai elemek domináltak az összpontosítás során. Egy napot Dubaiban töltöttünk, ahol megnéztük a Burdzs Kalifa melletti hatalmas bevásárlóközpontot.”

 

Hogyan értékelnéd röviden az első találkozót?

„Kár a meccs elejéért, az ellenfél hamar kétgólos előnyre tett szert. Az ezt követő eufória egészen a 60. percig kitartott náluk, addig szinte minden bejött nekik. Mi pedig - pont ellenkezőleg - sokkal nehezebben lendültünk játékba. Szintén nagy kár a harmadik bekapott gólért. Pont akkor jött, amikor a leginkább beszorítottuk őket. Egy olyan rögzített játékhelyzet után esett, amelyből nem szabadott volna gólt kapnunk. Az a találat ismét talpra állította ellenfelünket, és sikerült a meccs végéig megőrizniük az eredményt. Főleg a végeredményért nagy kár, hiszen szerintem a 3:1-es végeredmény ránk nézve túlzó, még ha az ugandaiak játékosságban jobbak is voltak. Véleményem szerint még betalálhattunk, vagy legalább elkerülhettük volna a harmadik gólt.”

 

Mindenesetre ezen a mérkőzésen mutatkozhattál be a válogatottban…

„Mindenképpen egy csodálatos élmény volt, de sajnos az eredmény miatt nem lehetek maradéktalanul elégedett. Most még bánt, de egy idő után biztosan szép emlék lesz az első válogatottbeli fellépés. Bízom benne, hogy nem ez volt az utolsó, és többször is pályára lépek még a nemzeti csapatban.”

 

Svédország ellen másodszor is szerepeltél a válogatottban - még ha az nem is volt hivatalos nemzetközi találkozó. Ez a meccs még rosszabbul végződött…

„Lényegében az első félidőben egészen jól játszottunk. A svédeknek egyetlen kapura lövésük volt, amiből be is találtak. Mi viszont kihagytunk egy tizenegyest, és volt két-három nagy lehetőségünk is, amelyek kimaradtak. A félidei szünetben úgy gondoltuk, hogy a második játékrész ugyanúgy telik majd, mind az első, és a svédek az eredmény megtartására törekednek. Alaposan megleptek minket, ám mi is sok taktikai hibát vétettünk. Még a harmadik bekapott gól után is igyekeztünk kezdeni valamit a mérkőzéssel. Vissza kellett volna állnunk, megnyugodnunk egy picit, de nagyon szétszórtak voltunk. Az ellenfél folyamatosan kereste a lyukakat védelmünkben, melyeket sikerült is megtalálni, és sorban lőtték a gólokat. Nem emlékszem arra, hogy akár egy helyzetet is kihagytak volna, még ha a kapusunknak nem is volt sok esélye a hárításra. Inkább a mi hibánk volt, nem fogtuk szorosan a játékosokat. Nagyon idegesítő az eredmény. Egy alapos pofonba szaladtunk bele, de fel kell állnunk belőle. Muszáj tovább dolgoznunk, és a svédeknek ezt egyszer visszaadni.”

 

Ha valamilyen pozitívumot keresünk a svédek elleni találkozóban, akkor a Šport napilap értékelése alapján te voltál a szlovák együttes legjobbja.

„Picit meg is lepődtem, mennyire jól ment a játék. A mérkőzés előtt nem számítottam rá, hogy a svédek ennyi helyet hagynak a középpályán, és az üres területekbe is sikerült jól bemozognom. Remekül éreztem magam a pályán, és úgy gondolom, hogy az első félidőben az elvárt szinten teljesítettem. A második bekapott gól viszont idegesít, hiszen közelebb is lehettem volna a játékoshoz, aki aztán a tizenhatoson kívülről szerzett gólt. Remekül pattant neki a labda, melyet a felső sarokba zúdított. A teljesítményem pozitív megítélése legalább egy kis szépségtapaszt jelent, de a második félidőben nagyon rosszul játszottunk. Ha 6:0-ra kikapunk, akkor nem lehet pozitívumokat keresni. Ez egy katasztrófa.”

 

Mit mondott Kozák szövetségi kapitány az összetartás végén? Mivel búcsúztatok, és mondott-e valamit neked személyesen?

„Nekem konkrétan semmit sem mondott. Mindenkinek sérülésmentes időszakot kívánt, és hogy továbbra is dolgozzunk magunkon. Azt mondta, hogy alapos pofon volt a svédek elleni meccs, de ebből is tanulnunk kell. Ne búslakodjunk, inkább dolgozzunk tovább, fejlődjünk, és a klubcsapatainkban is megmutassunk: a legjobbak közé tartozunk. Kérte, hogy teljesítményünkkel folyamatosan felkeltsük a figyelmét, hogy kellemes gondjai legyenek az A csapat keretének összeállításakor.”

 

A válogatott összetartás miatt kihagytad a DAC felkészülésének első hetét. Természetesen megtiszteltetés a válogatottban szerepelni, de nem gondolod, hogy a fizikai felkészítés első hete hiányozni fog?

„Bízom benne, hogy nem, és utolérem a többieket. Végigjátszottam egy jó iramú mérkőzést, melyet bírtam is, tehát jól érzem magam. Hiányoztak a csapattársaim, és a sok új arc miatt úgy érzem, mintha egy év után egy teljesen új csapathoz érkeztem volna. Viszont most az edzés a lényeg, fokozatosan felveszem a tempót. Bízom benne, hogy pár nap múlva fel sem fog tűnni a távollétem.”

Kapcsolódó cikkek
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Hír - 2019.05.14.
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Tomáš Huk: kapitányból százados
Hír - 2019.04.28.
Tomáš Huk: kapitányból százados
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
Hír - 2019.03.19.
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Boldog szülinapot, Tomáš!
Hír - 2018.12.22.
Boldog szülinapot, Tomáš!