Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA DAC és a Pécsi MFC utánpótlás-csapatainak vezetői találkoztak
A DAC és a Pécsi MFC utánpótlás-csapatainak vezetői találkoztak
2017 január 20.Szerző: Krisztián NagyForrás: dunaszerdahelyi.sk
RÓLUNK ÍRTÁK
A DAC és a Pécsi MFC utánpótlás-csapatainak vezetői találkoztak

A Dunaszerdahelyi FC DAC 1904 labdarúgó klub (FC DAC 1904) és a Pécsi Mecsek Futball Club (PMFC) utánpótlás-csapatainak vezetői, edzői találkoztak január 19-én a dunaszerdahelyi MOL Arénában - számol be a dunaszerdahelyi.sk portál.

Mint Németh Krisztián, a DAC Akadémia igazgatója elmondta, a találkozó apropóját a Dárdai Pál magyar válogatott labdarúgóval és edzővel való kapcsolatfelvétel adta. Az igazgató példaképként tekint a német Hertha BSC-ben vezetőedzőként dolgozó Dárdaira, akivel egyik nagyon közeli barátján, Bakalár Lászlón, illetve Horváth Zoltán dunaszerdahelyi alpolgármesteren keresztül sikerült is felvenniük a kapcsolatot. A pécsi Dárdain át pedig egyenes út vezetett a PMFC Akadémiájához.

 

„Így adódott az ötlet, hogy mindenképp hasznos lenne az utánpótlás-csapatokkal foglalkozó dunaszerdahelyieknek és pécsieknek egy közös munkatalálkozót szervezni, ahol akár a hosszabb távú együttműködésről is szó eshet” – fogalmazott Németh.

 

A két fél kölcsönös célja lehet ugyanis, hogy tapasztalataikkal, ötleteikkel, megvalósított programjaikkal segítsék egymást.

 

Elsőként Lépes György ifjúságért felelős menedzser mutatta be a vendégek számára a DAC Akadémia szervezeti felépítését, annak filozófiáját, az edzőközpontot, valamint ismertette az egyes U-csapatokat. Beszélt az edzésprogramokról, a partneriskolákkal való kapcsolatról, illetve a felkészülés folyamatáról is.

 

A folytatásban a PMFC akadémiavezetője, Kulcsár Árpád ismertette a Dél-Dunántúl kiemelt akadémiájának stratégiáját. A szakmai vezető szerint a két akadémia nagyon hasonló cipőben jár, hiszen mind Dunaszerdahelyen, mind Pécsett az elmúlt időszakban erősödött meg egy az utánpótlás színvonalát erősíteni célzó irányvonal. Legelőször két ismert, a PMFC utánpótlásából, illetve első csapatából kikerült játékost emelt ki: a már említett Dárdai Pál szövetségi kapitányt és Gera Zoltán magyar válogatottat.

 

Kulcsár 2015 nyarán komoly tervekkel vette át a PMFC képzőműhelyének szakmai irányítását. Céljuk, hogy a Pécsi Futball Akadémia Felcsút, Debrecen, Győr, Budapest, Szombathely, Agárd mellett a magyar labdarúgó utánpótlásképzés erős pillére lehessen. Régiós Utánpótlás Központként akadémiájuk már most a tizenkét kiemelt magyarországi képzőhely egyike.

 

Bemutatta a német mintára elkészült stratégiai képzéstervük alapjainak vázlatát, beszélt a pécsi akadémia céljairól, fejlesztési terveiről, munkájukról. A Pécsi Futball Akadémia jelenleg kollégiumot és egy tizedikes középiskolai osztályt foglal magában, s a PMFC ezzel az intézménnyel szeretné az utánpótlás-nevelést professzionális szinte emelni Pécs városában, illetve a régióban.

 

Mint elmondta, külföldi módszereket próbálnak átadni edzőiknek elméletben és gyakorlatban, de többek között komoly feladatuk az U14-es és U15-ös csapataik kiemelten tehetséges fiataljait megtartani a PMFC számára is.

 

A pécsi delegáció a kölcsönös tapasztalatcserét követően megtekintette a MOL Arénát, illetve kilátogatott a DAC Akadémiára is. A nap zárásaként a két akadémia vezetősége megegyezett a kölcsönös együttműködés jövőbeli folytatásáról.

Kapcsolódó cikkek
JÓ ÚTON A SIKER FELÉ
Hír - 2016.05.10.
JÓ ÚTON A SIKER FELÉ
Csapataink hétvégi bajnoki programja
Hír - 2019.03.22.
Csapataink hétvégi bajnoki programja
1. liga, 20. forduló: Zsolna - DAC 4:4 (2:2)
Hír - 2019.03.18.
1. liga, 20. forduló: Zsolna - DAC 4:4 (2:2)
Csapataink hétvégi eredményei
Hír - 2019.03.18.
Csapataink hétvégi eredményei
Csapataink hétvégi bajnoki programja
Hír - 2019.03.15.
Csapataink hétvégi bajnoki programja