Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekLászló Csaba rendet tett a fejekben
László Csaba rendet tett a fejekben
2017 február 02.Szerző: Krisztián NagyForrás: Új Szó
RÓLUNK ÍRTÁK
László Csaba rendet tett a fejekben

A DAC futballcsapata kedden tért haza a 13 napos törökországi edzőtáborozásról, melynek keretében három előkészületi mérkőzést játszott: Karpaty Lviv 1:1, Dinamo Moszkva 2:2, Kairat Almati 0:1. Az edzőtábort László Csaba vezetőedző értékelte az Új Szó napilapnak.

Sérülés nélkül

„Nagyon jó, hogy Németh Zsolti kisebb izomsérülésétől eltekintve senki sem vált harcképtelenné az összpontosítás alatt. Amellett, hogy fizikálisan, taktikailag és játékban is csapatként fejlődjünk, arra is nagy hangsúlyt helyeztünk az edzőtáborozás alatt, hogy közösséget építsünk, és az új szerzeményeknek segítsünk beilleszkedni az együttesbe. Rá kell őket vezetni, hogy a DAC több mint futball! Köszönöm a tapasztalt Ljubicicnak és Michalíknak, hogy szárnyaik alá vették az új játékosakat” – kezdte értékelését lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője.

 

Arsavin volt a téma

„Ami a meccseket illeti, a Karpaty Lviv elleni nyitányon védenceim nagyon fáradtan mozogtak. A Dinamo Moszkvával vívott meccsen az oroszok, velünk ellentétben, a második félidőben játszottak erősebb összeállításban. Pozitívan értékelem, hogy védenceim akkor sem adták fel, amikor 2:1-re fordítottak a moszkvaiak, és a harcias Mészáros kiegyenlített. Az Európa Liga csoportkörében vitézkedő Kairat Almati elleni meccs előtt játékosaim azzal voltak elfoglalva, milyen erős csapatuk van az egykori arsenalos Andrej Arsavinnel felálló kazahoknak. Neves légiósaikat emlegették, és azt, mennyiért adják-veszik a futballistákat. Nem csoda, hogy az első félidőben túlságosan is tisztelték az ellenfelet. Nagyon mérges voltam, a szünetben aztán rendet raktam a fejekben. Ennek meg is lett az eredménye, mert a fordulás után partiban voltunk az Almatival, pechünkre, akkor kaptuk a gólt, amikor fölényben fociztunk. Sajnos, a tervezett negyedik összecsapás elmaradt, mert a bolgár Gorna Orjajovica a meccs napján lemondta. Ha ezt tudjuk, akkor az Almati ellen nem csupán egyszer cseréltem volna” – magyarázta a székely szakember.

 

Tipikus csatárral

Ľubomír Šatka, Pavol Šafranko, Jakub Kosorin, Száraz Benjámin, Dominik Špiriak, Sandal Dominik és Esmerald Aluku személyében hét új játékos volt Törökországban. „Šatka és Šafranko mindhárom mérkőzésen pályára lépett, az előbbivel a védelem tengelyében, az utóbbival ékként számolok. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak, fiatal, fejlődőképes játékosok. Ősszel tipikus csatár nélkül játszottunk és nyertük a meccseket, most igazi támadóval is folytatni akarjuk a sorozatot” – hangsúlyozta László Csaba, akinek Szarka Ákos távozása után Šafranko, Mészáros és Almási áll rendelkezésre.

 

Aluku a jövő embere

„Kosorinnak már nehezebb dolga lesz a csapatba kerülni, mert a jobb oldalon nemcsak Zsivkovics a vetélytársa, hanem Vida, Štepanovský és Brašeň is. Az Arsenal egyik európai focisulijában nevelkedett albán Aluku szép karriert futhat be. Tizennyolc évesen a pálya közepén megtartja labdát, ritmust tud váltani, nagy erőssége lehet a csapatnak. Száraz, Špiriak és Sandal a jövő emberei, akik megtapasztalhatták, hogy ha jól fognak játszani, helyet kaphatnak az élvonalbeli együttesben. Nálam nem az életkor, hanem a teljesítmény számít” – szögezte le László Csaba.

 

Megtudtuk, hogy a hosszú ideje sérüléssel bajlódók közül Brašeň és Kocsis várhatóan a jövő héttől már a többiekkel edzhet. Ľuptáknak és Kwinnek még egy ideig eltart, míg rendbe jön.

 

SZABÓ ZOLTÁN, Új Szó, 2017. február 2., csütörtök, 20. oldal

FOTÓ: A DAC három meccset játszott Törökországban, kétszer döntetlenezett, egyszer kikapott (fcdac.sk-felvétel)

Kapcsolódó cikkek
Ezreket mozgatott meg a csallóközi El Clásico
Hír - 2019.02.19.
Ezreket mozgatott meg a csallóközi El Clásico
Bundesligához vagy a Premier League-hez illő kulissza
Hír - 2019.02.18.
Bundesligához vagy a Premier League-hez illő kulissza
A magyar sport Trianon után – a túlélés és fejlődés évei
Hír - 2018.10.08.
A magyar sport Trianon után – a túlélés és fejlődés évei
Mi nem Szlovákia ellen vagyunk, de a magyarokat képviseljük
Hír - 2018.03.14.
Mi nem Szlovákia ellen vagyunk, de a magyarokat képviseljük
Világi Oszkár: „Mindenért viselem a felelősséget“
Hír - 2017.06.12.
Világi Oszkár: „Mindenért viselem a felelősséget“