Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTomáš Huk: Küzdőszellemben kell felülmúlnunk az ellenfelet
Tomáš Huk: Küzdőszellemben kell felülmúlnunk az ellenfelet
2017 február 16.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Tomáš Huk: Küzdőszellemben kell felülmúlnunk az ellenfelet

Tomáš Huk szerint a szombati bajnokin nem szabad gólt kapnunk, ez lesz a siker legfőbb feltétele. A tavaszi idényben a koncentráció, a szív, valamint a szurkolók támogatása lehet a csapat legnagyobb fegyvere.

A héten már az első tavaszi bajnokira hangol a csapat. Hogyan tekintesz vissza a téli felkészülésre?

„Én egy héttel később kapcsolódtam be, de szerintem gyorsan sikerült felvennem a ritmust. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jólsikerült felkészülésen vagyunk túl. Mindent elvégeztünk, amit elterveztünk. Remek iramú mérkőzéseket játszottunk nagyon jó ellenfelek ellen - ilyen jó képességű együttesekkel még nem találkoztam a felkészülések során. Viszont mi is megmutattuk a képességeinket, nem adtuk magunkat könnyen. Már mindenki nagyon várja az első bajnoki összecsapást - mégiscsak tétmérkőzés lesz, nagy a motiváció. Folytatni akarjuk az ősz végén elkezdett sikersorozatunkat, és nagyon fontos lesz jól elkezdeni a tavaszt. Jó lenne győzelemmel rajtolni.”

 

Kezdésnek rögtön egy erős ellenfél vár ránk, az őszi második helyezett csapathoz látogatunk. Mivel lehetünk sikeresek a Zólyombrézó ellen, és mire kell odafigyelnünk?

„Elsősorban sokat kell futnunk, és fontos lesz jól védekeznünk és harcolnunk. Az ellenfél ugyanis egy nagyon jól küzdő együttes, amely nem adja fel egykönnyen. Fel kell vennünk a kesztyűt, sőt ráadásul felül is kell múlnunk őket küzdőszellemben. Plusz hozzá kell tennünk a kombinációs játékban mutatott erényeinket. Nem szabad gólt kapnunk - ez a siker egyik legfőbb feltétele. Bízom benne, hogy a támadóinkban megvan a kellő minőség ahhoz, hogy a mi javunkra döntsék el a találkozó kimenetelét.”

 

Összességében mit vársz a tavasztól?

„Folyamatos célokat tűztem ki magam elé: mérkőzésről mérkőzésre akarunk haladni, és mindig a soron következőt megnyerni. Úgy akarjuk csinálni, ahogy azt az őszi szezon végén tettük: sorban jöttek az ellenfelek, mi pedig sorozatban győztünk. Az első fordulót követően egy hosszú, hat mérkőzésből álló hazai sorozat vár ránk, ami kulcsfontosságú lesz a szezon alakulását illetően, hiszen sokat nyerhetünk vele. Viszont sok a vesztenivalónk is, ezért fontos, hogy minden összecsapás minden egyes percében koncentráltak legyünk, míg a játékvezető hármas sípszója el nem hangzik. Bele kell tenni a szívünket is. A szurkolók hajtani fognak minket, hiszen ők a legjobbak. Ez egy hatalmas előny, azonban nekünk is hozzá kell tennünk a magunk részét a pályán, és összpontosítanunk. Elsődleges cél a szlovák kupa elhódítása lehetne. Jelenleg az a fontos, hogy minél jobban felkészüljünk a poprádi csapatból, és nem azon gondolkozni, hogy ki jöhet utánuk.”

 

Milyen személyes céljaid és ambícióid vannak a tavasszal kapcsolatban?

„A legfontosabb cél, hogy a csapat sikeres legyen, győzzön. Ha ez megvalósul, akkor bízom benne, hogy a többi dolog már jön magától. Természetesen szeretnék ottlenni az U21-es Európa-bajnokságon, de az együttes sikeressége nélkül ez lehetetlen. Szükségem van a csapatra, a csapatnak pedig rám. Így kölcsönösen segíthetünk egymásnak.”

 

A felkészülési mérkőzéseken már kezdett kikristályosodni a tavaszi kezdőcsapat. Hogyan érezted magad a védelemben Šatka mellett, a balodon Davis-szel vagy Németh Zsoltival és előtted Ljubičić-csel?

„Mindegyik találkozón jól éreztem magam, mindenkivel sikerült megtalálom a közös hangot. Šatkával már hosszabb ideje ismerjük egymást a korosztályos válogatottból, tehát nem gond vele játszani. Természetesen az eredményesség hatására javul majd az összmunkánk, de először sikeresnek kell lennünk. Tavasszal Erik Davis mellett is szerepeltem a bal oldalon, és ott is minden rendben volt. Marko Zsivkovics stabil ember a védelem jobb oldalán, így vele is jó együtt játszani. Marin Ljubičić-csel is remekül lehet futballozni - bízom benne, hogy tavasszal is így lesz. A legfontosabb dolog azonban a megfelelő összpontosítás lesz, hiszen semmit sem kapunk majd ingyen. Senki sem nézi, hogy ősszel sorozatban négy jó bajnoki mérkőzést játszottunk zsinórban. A tiszteletet újra ki kell vívnunk.”

Kapcsolódó cikkek
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Hír - 2019.05.14.
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Tomáš Huk: kapitányból százados
Hír - 2019.04.28.
Tomáš Huk: kapitányból százados
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
Hír - 2019.03.19.
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Boldog szülinapot, Tomáš!
Hír - 2018.12.22.
Boldog szülinapot, Tomáš!