Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA DAC három szlovák U21-es válogatottja: két fontos hónap következik
A DAC három szlovák U21-es válogatottja: két fontos hónap következik
2017 március 29.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
A DAC három szlovák U21-es válogatottja: két fontos hónap következik

Tomáš Huk, Ľubomír Šatka és Pavol Šafranko visszatértek az U21-es szlovák válogatott összetartásáról, és mától ismét együttesünkkel készülnek. 

Tomáš Huk, Ľubomír Šatka és Pavol Šafranko a szlovák 21 éven alatti válogatott összetartásán töltötte az elmúlt egy hetet. A korosztályos nemzeti csapat a júniusi, lengyelországi Európa-bajnokságra készül. Szlovákia az A-csoportban a hazai válogatottal, Angliával és a címvédő Svédországgal méri össze az erejét.

 

Hapal szövetségi kapitány védencei két felkészülési mérkőzést abszolváltak márciusban, másik két Eb-résztvevő ellen. Pénteken Karvinában 1:4-es vereséget szenvedtek a cseh korosztályos válogatottól, tegnap viszont 2:1 arányban legyőzték a szerb U21-eseket.

 

A három válogatott játékosunk közül Ľubomír Šatka játszotta végig mindkét összecsapást, aki a védelem bal oldalán és középső védőként is szerepet kapott. Pavol Šafranko a második félidőben lépett pályára Karvinában, és ő szerezte a szlovák fiatalok egyetlen találatát is, míg tegnap a 66. perctől kapott lehetőséget. Tomáš Huk csak a szerbek ellen játszott, amikor is a 22. percben a sérült Ivant váltotta, és védekező középpályásként gólpasszt adott a győztes találatot szerző Zreľáknak.

 

ĽUBOMÍR ŠATKA számára azért is emlékezetes marad ez a válogatott összetartás, mert először utazhatott két csapattársával együtt a huszonegyesekhez. „Természetesen mindegyik csapattársamat szívesen látom, de most, hogy többen is ott voltunk Dunaszerdahelyről, nagyon örültem. Az első mérkőzésen nem voltunk önmagunk, főleg az első félidőben nem sikerült olyan kollektív teljesítményt nyújtanunk, amilyenhez szokva voltunk. Négyszer is rezdült a hálónk, aminek nem szabadna előfordulnia. A második játékrész már rendben volt, megvoltak a lehetőségeink egy jobb eredmény elérésére. A szerbek ellen taktikát változtattunk; az ellenfelünknek talán csak két helyzete volt, és a gólt is egy remekül eltalált, felsősarkos lövéssel szerezték, de egyébként nem engedtük őket komolyabb lehetőségekhez. Mondhatni, megérdemeltek győztünk.”

 

A szlovák huszonegy éven alatti válogatott legközelebb már csak az Európa-bajnokságot megelőző edzőtáborban találkozik, így a futballisták számára ez a két meccs volt az utolsó esély, hogy a nemzeti tizenegy mezében is megmutassák magukat, és megküzdjenek a helyükért az Eb-re utazó keretben. „A csehek elleni első félidőben a védelem bal oldalán kaptam szerepet. Mindig igyekszem a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, még ha nem is a megszokott helyemen léptem pályára. Csapatként mondtunk csődöt. A második játékrészben visszakerültem a védelem szívébe - ahogy a második találkozón is -, és ott nagyon jól éreztem magam, magabiztosabb voltam. Igyekeztem megmutatni magam, és bízom benne, hogy ez elég lesz a végső kerettagságra. Bár azzal is tisztában vagyok, hogy több játékos pályázik a posztomra.”

 

Búcsúzóul mit mondott Hapal szövetségi kapitány, mielőtt visszatértek volna a klubcsapataikhoz? „Örült annak, hogy a csehek elleni vereségre a megfelelő módon reagáltunk, hiszen a szerbek ezzel a korosztállyal diadalmaskodtak az U19-es Eb-n és a világbajnokságon is, ráadásul a futballistáik európai élcsapatokban szerepelnek. A szövetségi kapitány nem kis örömére sikerült jó eredményt elérnünk ellenük. Ugyanakkor figyelmeztetett minket, hogy figyeljük oda, hiszen nagyon fontos, hogy a klubcsapatainkban rendszeres játéklehetőséget kapjunk. Az aktuális forma fog dönteni. Bízom benne, hogy helyet kapok a végső keretben, ám ez attól is nagyban függ, hogyan fog menni a játék az elkövetkező két hónap során.”

 

Csehországban PAVOL ŠAFRANKO szerezte a szovák U21-es csapat egyetlen gólját. A támadónknak ez volt a harmadik válogatottbeli találata. „0:4-es állásnál azzal kerültem pályára, hogy próbáljunk meg kozmetikázni az eredményen. Szerencsére egy tizenhatoson kívüli lövéssel sikerült rögtön szépítenem. Bár az első mérkőzés eredménye nem volt túl hízelgő a számunkra, a másodikat sikerült megnyernünk, így a szövetségi kapitány legalább valamennyire elégedett lehetett. Úgy gondolom, hogy az összetartás teljesítette a célját, jó volt a hangulat. Ismét megmutattuk az erőnket, és az Eb-n is sikeresek lehetünk.” Személyes esélyeit így látja a kontinenstornán való szereplésre: „Főleg egészségesnek kell maradnom, és játszani a klubcsapatomban, a többit majd eldől magától.”

 

TOMÁŠ HUK nem kapott szerepet Csehországban, tegnap azonban a mérkőzés nagy részét abszolválta, és a jó teljesítményét egy gólpasszal is sikerült megkoronáznia. „Remek érzés legyőzni a kategóriánkban világ- és Európa-bajnok, nagyon erős csapattal rendelkező szerbeket. Taktikus teljesítményt nyújtottunk, és mondhatjuk, hogy a győzelmünk megérdemelt. Személy szerint remekül éreztem magam a pályán. Váratlanul kellett beugranom egy nehéz összecsapásba, miután megsérült a védekező középpályásunk, de abban a pillanatban nem volt idő ezen gondolkodni. A középpálya tengelyében játszottam, és végül sikerült egy pluszt is hozzátenni a teljesítményemhez, hiszen az általam kiharcolt labdából összejött egy gólpassz is. Nagyon örülök annak, hogy a győzelemhez ilyen módon is hozzájárulhattam. Igyekeztem megmutatni a szövetségi kapitánynak, hogy képes vagyok hozzátenni a csapat játékához, és hogy számolhat velem az Eb-n is. Most azonban bajnoki mérkőzések várnak ránk, amelyeken száz százalékon fogok hajtani. Minden meccsbe beleteszem a szívem, és bízom benne, hogy ez segíteni fog bekerülnöm a végleges keretbe.”

 

A zsolnaiak elleni, októberi vereség óta Huk tegnap szerepelt először a Napfényes tavak melletti stadionban. „Beismerem, gondoltam arra, hogy a DAC-cal egyetlen egyszer sem sikerült győzedelmeskednünk Szencen. Azonban ez csak egy pillanatnyi gondolat volt, főleg a szerbek elleni összecsapásra összepontosítottam. Végül egészen kellemes volt ott. Barátságos környezetet találtunk Szencen, ahol kiválóan éreztük magunkat.”   

Kapcsolódó cikkek
Az Eb szép emlék maradt, mától ismét a DAC-ban
Hír - 2017.06.27.
Az Eb szép emlék maradt, mától ismét a DAC-ban
Hatalmas lehetőség előtt
Hír - 2017.06.16.
Hatalmas lehetőség előtt
A DAC-ból hatan utaznak az Európa-bajnokságra!
Hír - 2017.06.06.
A DAC-ból hatan utaznak az Európa-bajnokságra!
Huk, Šatka és Šafranko is esélyes az Eb-részvételre
Hír - 2017.05.30.
Huk, Šatka és Šafranko is esélyes az Eb-részvételre
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött