Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekElszántan, de nem túlmotiváltan
Elszántan, de nem túlmotiváltan
2017 április 06.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Elszántan, de nem túlmotiváltan

A szombati DAC-Slovan presztízscsata előtt csapatunk hat játékosát kérdeztük, milyen hangulat uralkodik az öltözőben.

Házi gólkirályunk, a jelenleg ötgólos Erik Pačinda elsősorban annak örül, hogy három hét után végre ismét bajnoki pontokért játszhatunk. „Jó hangulat uralkodik a csapat háza táján, immár majdnem egy hónapja várjuk ezt a meccset. Három hete nem játszottunk bajnokit, így a srácok és az edzők is örülnek, hogy eljött ez a nap, nem különben a szurkolók. Bízunk benne, hogy sikerrel vesszük az előttünk álló akadályt. Személy szerint én három ponttal lennék elégedett - a gólok száma másodlagos.”

 

Vida Krisztopher gondolatai is a három pont felé irányulnak. „Igazából már régóta készülünk a Slovan ellen, hiszen három hete nem meccseltünk. Szerintem egyelőre jó az öltözői légkör, de mindenki egy kicsit fel van pörögve, hiszen hétvégén nem egy átlagos mérkőzés vár ránk. Mindenképp itthon akarjuk tartani a három pontot. Nem hinném, hogy túlizgulnánk a mérkőzést, de a kellő drukk már bennünk van,” mondja a 21 éves szélső.

 

A szintén 21 esztendős Mészáros András 2015 őszén épp a Slovan ellen mutatkozott be az élvonalban. Amennyiben holnapután is lehetőséget kap, ez lesz a 15. mérkőzése a Fortuna Ligában. „Élvonalbeli pályafutásom a Slovan elleni pozsonyi találkozóval indult, akkor húsz percet kaptam. Jó lenne most is legalább húsz percre beszállni, és teltház előtt egy győztes meccsen levonulni,” bizakodik a DAC saját nevelésű támadója. „Már mindenki nagyon várja a derbit. Az edzéseken is fel vagyunk tüzelve, kicsit jobban oda is lépünk a másiknak. Nagyon örülnék annak, ha sikerülne behúznunk a mérkőzést, hiszen a szurkolók számára ez az év meccse. Ráadásul az M4 sportadó is közvetíti a rangadót, így Magyarországon is láthatják, milyen focihangulat uralkodik Dunaszerdahelyen. A stadion is épül, így szemtanúi lehetnek annak, ami kialakulóban van itt.”

 

Matej Slávik a szezonban eddig 11 alkalommal állt a kapunkban. A legutóbbi, Nagyszombat elleni rangadón ötödször maradt érintetlen a hálója, és a Slovan ellen szeretné ezt a számot hatra növelni. „Mindegyik találkozón győzelmi céllal lépünk pályára, de személy szerint örülnék annak, ha sikerülne kapott gól nélkül zárnom. Bízok benne, hogy a srácok legalább egyszer betalálnak elöl. Egy különleges mérkőzés vár ránk, hiszen a Slovan elleni összecsapásokat mindegyik csapat egy kicsit komolyabban veszi. Szlovákia legsikeresebb klubja ellen lépünk pályára, és igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a rangadóra.“

 

Ľubomír Šatka már saját bőrén is tapasztalta, mit jelent egy DAC-Slovan párharc a drukkereknek. „A városban találkoztam a szurkolókkal, akik azt mondták, hogy tartsuk magunkat, és győzzük le a Slovant. Ezáltal a rivalizálás hozzánk is eljut, és tudjuk, milyen fontos ez a mérkőzés. A különleges hangulatot lényegében a szurkolók generálják, és ez természetesen az öltözőben is érződik. Mi is nagyon fontos meccsként kezeljük. Csak a győzelemmel lennék elégedett, hiszen a DAC már hosszabb ideje képtelen legyőzni a Slovant odahaza. Úgy vélem, saját stadionunkban erősek vagyunk, és ezért is bízom benne, hogy alaposan megnehezítjük a dolgukat, és le is győzzük riválisunkat.”

 

Az idényben már betalált a Slovan ellen. Igaz, akkor az még előző klubjának mezében volt. Pavol Šafranko a júliusi 3. fordulóban győztes góllal járult hozzá a Zólyombrézó-Slovan meccs 2:0-s végeredményéhez. „A 70. perc tájékán léptem pályára, a középpálya jobb oldalán. Láttam, ahogy Viazanko és Podio a bal szélen összejátszanak, én megelőztem a vendégek balhátvédjét és valójában az üres kapuba gurítottam,” emlékezik vissza a DAC és a szlovák U21-es válogatott támadója. „Mit kívánok a szombati találkozó előtt? Elsősorban azt szeretném, hogy olyan teljesítményt nyújtsunk, amivel a lefújás után mindenki elégedett lesz. Bízom abban, hogy ha mindenki a legjobbját nyújtja, akkor az eredmény is kedvezően alakul majd.”

Kapcsolódó cikkek
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.09.12.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Hír - 2018.08.29.
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Hír - 2018.06.05.
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Hír - 2018.06.01.
Pályafutásuk legerősebb ellenfele