Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekSikerünk alapja a jó társaság volt
Sikerünk alapja a jó társaság volt
2017 április 25.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Peter Bartoš és Karol Krištof, az 1987-es aranycsapat tagjai:
Sikerünk alapja a jó társaság volt

A Nagymihály elleni bajnoki félidejében felidéztük a DAC 1987-es kupagyőzelmét. A dunaszerdahelyi aranycsapat jelenlévő tagjai közül néhányat ankétkérdésekkel szólítottuk meg. Az első részben Peter Bartoš támadó és Karol Krištof csapatkapitány válaszolnak.

Hogyan érezte magát Dunaszerdahelyen a szombati találkozó során?

P. Bartoš: „Nagyon jól! Amikor legutoljára találkoztunk Dunaszerdahelyen, már akkor is mondtam, hogy a DAC fokozatosan fejlődik. Ma ennek szemtanúi is lehettünk: majdnem az egész stadion átépítésre került, fellendült a labdarúgás a nézői háttér is. Épül a klub.”

K. Krištof: „Nagyon jól éreztem magam, jólesett harminc év után visszaemlékezni arra a csodálatos sikerre, amit elértünk. Nagyon örültem annak, hogy a klub megemlékezett és nem merültek feledésbe a harminc esztendővel ezelőtt történtek. Remekül meg volt szervezve minden a stadionban.

 

Mi volt Ön szerint annak az alapja, hogy egy ilyen kisvárosi klub ilyen nagy sikert volt képes elérni, és elhódította a nagy presztízsnek örvendő Csehszlovák Kupát? Fel szokta idézni a harminc évvel ezelőtt történteket?

P. Bartoš: „Vannak fényképeim a két kupadöntőről, Nagyszombatból és Kopřivnicéről is. Néha megnézem ezeket a képeket, és ha összejön a társaság, akkor is megemlékezünk néhány összecsapásról. Szerintem ma és máskor is a siker alapköve a jó társaság. Dunaszerdahelyen nagyon jó közösség jött össze, amelynek tagjai nemcsak a pályán, hanem azon kívül is jól megértették egymást.”

K. Krištof: „A Csehszlovák Kupa elhódítása felejthetetlen élmény, és pályafutásom legnagyobb sikere. Szintén nagy dolog volt a föderális élvonalba való feljutás is. A siker alapja a jó közösség. Nem számított, hogy Csehországból, Morvából, keletről jött srácokról beszélünk, esetleg a helyiekről - mindegy volt. Hét és fél évet töltöttem Dunaszerdahelyen, és mindig jó társaság jött itt össze, egyszer sem volt problémánk egymás között.”

 

Ugorjunk harminc évet előre. Hogyan látta a szombati mérkőzést?

P. Bartoš: „A mérkőzés technikailag jó, hajtós játékot hozott. Még valami hiányzik, de jó úton jár a DAC.”

K. Krištof: „Elég gyakran járok Dunaszerdahelyre meccsre, és a szombati összecsapást is nagyon vártam, tetszett a hangulat. A DAC már hamarabb is eldönthette volna a három pont sorsát, de ilyen a foci. Nagyon szimpatikus volt, hogy a játékosok az utolsó pillanatig küzdöttek a győztes gól megszerzéséért, és végül jó, hogy a nyomás meg is hozta a gyümölcsét - a futballisták és a nézők számára is.”

 

Elárulja, mivel foglalkozik manapság, és aktív-e még a labdarúgás világában?

P. Bartoš: „Jelenleg nem dolgozom a labdarúgás berkeiben, mivel elhatároztam, hogy ha nem valami magas szinten tevékenykedem, akkor annak nincs sok értelme. Így inkább magánvállalkozó lettem.“

K. Krištof: „Mivel jelenleg nem edzősködöm, nincs kapcsolatom a labdarúgással. Más területen dolgozom, de lassan már elérem a nyugdíjkorhatárt. Majd meglátjuk, mi lesz tovább.”

 
Kapcsolódó cikkek
Pecze Károly: Pályafutásom legkedvesebb és legnehezebb pillanata
Hír - 2018.11.09.
Pecze Károly: Pályafutásom legkedvesebb és legnehezebb pillanata
Georges Leekens: A játékosok néha túlzottan is bizonyítani akarnak
Hír - 2017.11.29.
Georges Leekens: A játékosok néha túlzottan is bizonyítani akarnak
Pecze Károly: A csallóközi emberek imádják a futballt
Hír - 2017.06.25.
Pecze Károly: A csallóközi emberek imádják a futballt
Tibor Mičinec: Gyümölccsel és zöldséggel csábítgattak
Hír - 2017.06.13.
Tibor Mičinec: Gyümölccsel és zöldséggel csábítgattak
Rácz László: A fociban a hozzáállás dönt
Hír - 2017.05.19.
Rácz László: A fociban a hozzáállás dönt