Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekĽubomír Šatka: Fő célkitűzés a csoportból való továbbjutás
Ľubomír Šatka: Fő célkitűzés a csoportból való továbbjutás
2017 június 05.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
interjú
Ľubomír Šatka: Fő célkitűzés a csoportból való továbbjutás

A szlovák U21-es válogatott ma Somorján megkezdte a lengyelországi Eb-re (június 16.-30.) való felkészülés utolsó fázisát. Pavel Hapal edző holnap nevezi meg a 23 utazó játékost. A bővebb keretben három játékosunk is szerepel - Šatka, Huk és Šafranko.

Ľubomír Šatka télen féléves kölcsönjátékra érkezett az angol Newcastle United együtteséből. A Máriatölgyes neveltje stabil helyet harcolt ki magának védelmünkben, csak betegség miatt hagyott ki három találkozót. A 21 éves védőjátékossal a válogatott mai, somorjai összetartásán beszélgettünk.

 

Hogyan értékelnéd a Szlovákiában eltöltött első, felnőtt tavaszi idényedet?

„Nagyon élveztem ezt a tavaszt, amely remek volt a számomra. Játékosként és emberileg is nagyon sokat segített. Dunaszerdahelyen fantasztikus a közösség, és annak is örülök, hogy sokszor pályára léphettem. Jó teljesítményt nyújtottunk, és ez meg is látszott az eredményeinken is. Ez egy jól sikerült tavasz volt a számomra.”

 

Amikor a DAC-hoz érkeztél, nem is titkoltad, hogy az egyik célod az, hogy szem előtt legyél. A sérülésektől eltekintve majdnem az egész tavaszt végig játszottad. Mit gondolsz, sikerült meggyőznöd Hapal szövetségi kapitányt, hogy beválasszon az Eb-re utazó keretbe?

„Örülök annak, hogy volt lehetősége többször is megnézni engem. Most már csak rajta áll, de én örülök annak, hogy itt lehetek. Még senki nem tud semmit, és csak várunk, hiszen a hivatalos nominációt holnap hozzák nyilvánosságra. Remélem, hogy a teljesítményemmel sikerült őt meggyőznöm, és helyet kapok a keretben.”

 

Szurkolunk, hogy bekerülj a 23 tagú szűkebb keretbe. Személy szerint mit vársz a kontinenstornától?

„Remélem, hogy pályára léphetek. Mindenki játszani akar, és a selejtezőben más volt a kezdőcsapat. Viszont csapatként utazunk az Eb-re, és azoknak is meglesz a szerepük, akik végül nem kerülnek pályára. Minden a szövetségi kapitányon múlik, és mindenki igyekszik megmutatni magát az edzések és a felkészülési mérkőzés során. Bízom benne, hogy sikerül jó eredményeket elérnünk.”

 

Szerinted mire lehet képes a válogatott az erős mezőnyben?

„Ha sikerül kihozni magunkból a maximumot, akkor egy jó eredmény is összejöhet. Mindegyik összecsapás nehéz lesz, de meccsről meccsre haladunk. Jelenleg a lengyelek elleni első találkozóra készülünk, és majd csak utánuk fogunk a többi ellenféllel foglalkozni. Természetesen hatalmas a konkurencia, de úgy vélem, a selejtezők alatt már megmutattuk: képesek vagyunk jó eredményt elérni. A fő célkitűzés a csoportból való továbbjutás.” 

Kapcsolódó cikkek
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Hír - 2019.03.21.
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Ľubomír Šatka: Szenice kiszámíthatatlan ellenfél
Hír - 2019.02.26.
Ľubomír Šatka: Szenice kiszámíthatatlan ellenfél