Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTomáš Huk célja a döntő!
Tomáš Huk célja a döntő!
2017 június 07.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Tomáš Huk célja a döntő!

Egyike a három játékosnak, akik képviselni fogják klubunkat a közelgő U21-es Eb-n. Tomáš Huk szerint a szlovák válogatott akár a végső győzelemre is esélyes lehet.

A szűkebb, Eb-re utazó 23-tagú keretet tegnap este hirdette meg Pavel Hapal edző. Hogyan történt és mit éreztél, amikor elhangzott a te neved?

„A tegnapi közös vacsora után hívta össze a csapatot az edző, ott ismertette a döntését. Nagyon megörültem a hírnek. Jelenleg a következő edzésre összpontosítok, és amikor lehetőséget kapok, megpróbálom a maximumot kihozni magamból.”

 

Mivel telt a szezonzáró bajnoki és a somorjai edzőtábor közti egy hét?

„Elsőként várt rám egy hosszú út haza Kassára, a családomhoz. Velük, a barátnőmmel és a rég nem látott, legközelebbi kassai barátaimmal töltöttem az időt. Ezalatt azonban készültem a válogatott összetartásra is, tehát ez többé-kevésbé egy aktív pihenéssel eltöltött hét volt. Kidolgozott edzéstervem nem volt, viszont kapcsolatban voltam egy erőnléti edzővel Kassáról, akit már régebb óta ismerek. Vele két edzésegységet abszolváltam. Ezek nem igazán voltak megerőltetők, hiszen kicsit pihenni is szerettem volna.”

 

Milyen kívánsággal búcsúzott tőled a családod?

„Azt mondták, tartsam magam, és sok sikert kívántak a csapatnak is, hogy jól szerepeljünk a kontinenstornán.”

 

Néhány mérkőzést leszámítva az egész idényt végigjátszottad, és a DAC labdarúgói közül neked volt a legtöbb játékperced. A klub történelme során a legkevesebb gólt kaptuk, amiben védőként nagy szereped volt…

„Mindenképpen egy örömteli tény az, hogy a legkevesebb gólt kaptuk. Én az egész szezon során igyekeztem mindent megtenni a DAC sikereiért. Minden egyes mérkőzésen megtiszteltetés volt a Dunaszerdahely mezét viselni. Csak remélni tudom, hogy ez is hatott a szövetségi kapitányra.”

 

Mire lehet képes a szlovák válogatott az erős mezőnyben?

„Elsősorban az az előnyünk, hogy minden posztra remek játékosaink vannak, sőt akár kettő is. Ez a csapat hatalmas szívvel játszik, ami például nem igazán jellemző a híresebb válogatottakra. Ott azoknak a játékosoknak, akik például a Nápolyban vagy az angol élvonalban futballoznak, nincs akkora motivációjuk a huszonegyesek sikereiért küzdeni. Nálunk sokkal nagyobb a küzdőszellem, és főleg ez segített megnyerni például a hollandok elleni összecsapásokat. Úgy gondolom, hogy rendkívül erős mezőny vár ránk Lengyelországban, de az együttes képes lehet akár a végső győzelemre is. Ott már nem lehet erős és gyenge csapatokra osztani a résztvevőket, hiszen csak remek képességű válogatottak jutottak ki. Apróságok fogják eldönteni a meccseket.”

 

Van egyéni célkitűzésed is az Európa-bajnokságon?

„Az a személyes célom, hogy a maximumot nyújtsam minden mérkőzésen, amelyen szerepet kapok. Azt szeretném, hogy én és a szövetségi kapitány is elégedettek legyünk a teljesítményemmel. Fantasztikus dolog lenne gólt is szerezni. A csapat célja, hogy a lehető legmesszebb eljussunk. Bízom benne, hogy csak a döntővel zárul számunkra a kontinensviadal.” 

Kapcsolódó cikkek
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Hír - 2019.05.14.
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Tomáš Huk: kapitányból százados
Hír - 2019.04.28.
Tomáš Huk: kapitányból százados
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
Hír - 2019.03.19.
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Boldog szülinapot, Tomáš!
Hír - 2018.12.22.
Boldog szülinapot, Tomáš!