Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekŠatka is betalált az első Eb-meccsén
Šatka is betalált az első Eb-meccsén
2017 június 23.Szerző: Krisztián NagyForrás: TASR, uefa.com (fotó), fcdac.sk (szöveg)
2017 euro u21
Šatka is betalált az első Eb-meccsén

Ľubomír Šatka lett klubunk második játékosa, aki bemutatkozott a lengyelországi U21-es Európa-bajnokságon. És Pavol Šafrankohoz hasonlóan, ő is betalált az első Eb-mérkőzésén!

A 21 alatt szlovák válogatott tegnap lejátszotta harmadik, utolsó mérkőzését is az A-csoportban a lengyelországi Európa-bajnokságon. A hazaiak felett aratott győzelem és az Angliától elszenvedett vereség után Hapal szövetségi kapitány védencei a második győzelmüket érték el az Eb-n. A címvédő svédeket 3:0-ra múlták felül, a mérkőzést Ľubomír Šatka gólja zárta le.

 

A DAC védője számára a tegnapi összecsapás volt az első a 21 éven alattiak Európa-bajnokságán, és sikerült is rögtön betalálnia. Šatka végigjátszotta a mérkőzést a védelem jobb oldalán, ahol eddig az olasz Ternana labdarúgója, Martin Valjent szerepelt. „Maťo nem volt százszázalékos állapotban, így a meccs napján már sejtettem, hogy pályára lépek. A szövetségi kapitány végső döntését azonban csak a mérkőzést megelőző értekezleten tudtam meg,” árulta el Ľubo. A remek teljesítményére a 73. percben tette fel a koronát, amikor is labdát szerzett az ellenfél térfelén, Beroval kényszerítőzött, és a tizenhatoson kívülről a jobb alsó sarokba lőtt. „Hihetetlen érzések kerítettek hatalmukba. A gólt főleg a családomnak ajánlom amiatt, hogy kiskorom óta támogatnak.”

 

Šatka tehát leutánozta Pavol Šafrankot, aki a lengyelországi debütálása során szintén betalált. Egyébként ez volt a Máriatölgyesről származó játékos első gólja 2017-ben, ugyanis tavasszal a tíz bajnoki és az egy kupatalálkozón nem sikerült gólt szereznie.

 

Az A-csoport tegnapi zárótalálkozóit követően biztossá volt, hogy Anglia jut tovább csoportgyőztesként. A szlovák együttes a második helyen végzett, és az esetleges továbbjutása ma vagy szombaton dől el, a másik két csoport eredményeitől függően. A legjobb négy közé ugyanis a három csoportgyőztesen kívül a legjobb második helyezett jut be. „Mi mindent megtettünk a továbbjutásért, és bízunk benne, hogy ez elég lesz,” tette hozzá Šatka.

 

Ľubomír Šatka találata a Szlovákia-Svédország (3:0) U21-es Eb-mérkőzésen (videó: uefa.com)

Kapcsolódó cikkek
Ľubomír Šatka nyerte az októberi „Hónap Gólja” szavazást!
Hír - 2018.11.08.
Ľubomír Šatka nyerte az októberi „Hónap Gólja” szavazást!
Fizikai támadás Ľubomír Šatka ellen!
Hír - 2018.11.04.
Fizikai támadás Ľubomír Šatka ellen!
Ľubomír Šatka: Az egész futballtársadalomtól elnézést kérek
Hír - 2018.10.19.
Ľubomír Šatka: Az egész futballtársadalomtól elnézést kérek
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.10.17.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Kinek szurkolhatunk a válogatott szünet alatt?
Hír - 2018.10.09.
Kinek szurkolhatunk a válogatott szünet alatt?