Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekAz Eb szép emlék maradt, mától ismét a DAC-ban
Az Eb szép emlék maradt, mától ismét a DAC-ban
2017 június 27.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
2017 euro U21
Az Eb szép emlék maradt, mától ismét a DAC-ban

A huszonegyedik U21-es Európa-bajnokság immár a múlté a DAC négy játékosa számára, akik mától bekapcsolódnak együttesünk nyári felkészülésébe. 

A 21 éven alattiak Eb-jén, amely június 16-a és 30-a között zajlik Lengyelországban, klubunkat négy futballista is képviselte: hárman a szlovák válogatott, míg egy a cseh csapat tagja volt.

 

A szlovák fiatalok az A-csoportban előbb 2:1-re legyőzték a házigazda lengyeleket, ezt követően 1:2-es vereséget szenvedtek az angoloktól, majd az utolsó csoportmeccsen 3:0-ra diadalmaskodtak a címvédő svédek felett, és az így megszerzett hat pont a csoport második helyének elérésére volt elég. Csütörtöki zárómérkőzésüket követően Hapal szövetségi kapitány védencei szombat estig várták a fejleményeket az esetleges továbbjutásukat illetően. Erről végül mindössze egyetlen góllal csúsztak le… A csoport-másodikok táblázatának 2. helyén végző Szlovákiának így véget ért a torna. Anglián és Spanyolországon kívül még Olaszország és Németország jutott be az U21-es Eb elődöntőjébe. Az utóbbi két gárda egymás elleni mérkőzése a csoportkör utolsó fordulójában olyan eredményt hozott, amellyel mindketten továbbjutottak.

 

A DAC játékosai közül csak Pavol Šafranko lépett pályára a csoportkör mindhárom találkozóján. Együttesünk támadója összesen 64 percet kapott, és egy gólt szerzett. Pont az ő találata döntött a szlovák fiatalok sikeréről a lengyelek elleni nyitómeccsen.

 

Rajta kívül még Ľubomír Šatka is lehetőséget kapott, aki a jobbhátvéd pozíciójában végigjátszotta a Svédország elleni összecsapást. Ľubo góllal koronázta meg a kiváló teljesítményét, amellyel beállította a 3:0-s végeredményt.

 

Tomáš Huk mindhárom találkozót a cserepadról követte figyelemmel, és így volt ez cseh kapusunk, Patrik Macej esetében is. A csehek kezdetnek 0:2-es vereséget szenvedtek a németektől, majd a C-csoport későbbi győztesét, az olasz csapatot 3:1-re múlták felül, csakhogy az utolsó körben 2:4-re kikaptak a dánoktól, így a csoportban sereghajtóként végeztek.

 

Négy játékosunk számára tehát véget ért az Európa-bajnokság, és már ma csatlakoznak csapatunkhoz az ausztriai edzőtáborba való elutazás előtt. Ezt megelőzően még megkérdeztük őket, mi volt számukra az Eb csúcspontja, és milyen emlékekkel távoztak Lengyelországból.

 

„Ami a csapatunkat illeti, csodálatos emlékekkel távoztam. Nem érdemelt kiesést ez a társaság. Hiszem és bízom benne, hogy még mindannyian találkozunk a válogatottban,” összegezte érzéseit a kiesés után Ľubomír Šatka.

 

Azt, hogy a fiatalok egyik fő erőssége a remek társaság volt, Pavol Šafranko szavai is megerősítik. „Számomra az volt az esemény csúcspontja, hogy mindent megtettünk a továbbjutás érdekében, és megmérkőzhettünk a korosztály legjobb válogatottjaival. Csupa szép emlékkel távozom Lengyelországból, hiányozni fognak a srácok. Ez a társaság majdnem három éven át alakult, így nem könnyű elhagyni őket… Mindannyian csodálatosak voltak, ezért köszönet jár nekik.”

 

Hapal szövetségi kapitány többször is kiemelte a cserejátékosok jelentőségét, akik szintén hozzájárultak a csapatnál uralkodó pozitív hangulathoz. Tomáš Huk is egy volt közülük. „Számomra minden egyes összecsapás a torna csúcspontját jelentette. Természetesen csalódott vagyok, hogy egyszer sem léphettem pályára, de már maga a kerettagság is sokat jelentett nekem. Csodálatos élményekkel távoztam, még ha jelenleg nagyon mérges is vagyok a torna lebonyolítási rendszerére. Amit leginkább gyűlölök, az a sportszerűtlenség és igazságtalanság. A szombati Olaszország–Németország mérkőzés alatt úgy érezte magát az ember, mintha az arcába nevetett volna a két csapat. A televízión keresztül látható volt, ahogy az olasz és német játékosok mosollyal az arcukon egyezkednek. Saját csapatunkról remek emlékeim maradnak: kiváló közösség, csodálatos élmények. Ez az együttes megérdemelte volna az elődöntőt,” mondta a DAC 22 esztendős védője.

 

Patrik Macej csak tavasszal, röviddel az Eb előtt került be a cseh huszonegy éven alatti együttesbe. „Számomra már az is csúcs volt, hogy részt vehettem az Európa-bajnokságon. A torna szempontjából egyértelműen az Olaszország elleni győztes összecsapás volt a tetőpont, amely után mindenkit elöntött az eufória. Bár nem jutottunk tovább, úgy érzem, hogy az egész csapat büszke lehet magára. És mivel csak a legutolsó pillanatban kerültem be az utazó keretbe, csak szép élményekkel gazdagodtam. Elértem a célom, mely az EB-n való szereplés volt,” tette hozzá a kapus, aki néhány napja igazolt hozzánk Nagymihályról.

Kapcsolódó cikkek
Hatalmas lehetőség előtt
Hír - 2017.06.16.
Hatalmas lehetőség előtt
A DAC-ból hatan utaznak az Európa-bajnokságra!
Hír - 2017.06.06.
A DAC-ból hatan utaznak az Európa-bajnokságra!
Huk, Šatka és Šafranko is esélyes az Eb-részvételre
Hír - 2017.05.30.
Huk, Šatka és Šafranko is esélyes az Eb-részvételre
A DAC három szlovák U21-es válogatottja: két fontos hónap következik
Hír - 2017.03.29.
A DAC három szlovák U21-es válogatottja: két fontos hónap következik
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött