Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA német Bundesligából erősítünk!
A német Bundesligából erősítünk!
2017 augusztus 10.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-csapat
A német Bundesligából erősítünk!

A magyar válogatott labdarúgó, Kalmár Zsolt (22) egyéves kölcsönjátékra érkezik a DAC-hoz. 

A fiatal támadó középpályás (szül. 1995. június 9-én) már negyedik éve tagja a Red Bull Lipcse együttesének, ahova nevelőegyesületétől, a győri ETO FC-től érkezett. Az átigazolási összeg 1 millió euro környékén mozgott. 

 

A „Bikák” A csapatának színeiben 21 mérkőzésen lépett pályára az első idényében. A következő három évadot a Red Bull tartalékcsapatánál, illetve kölcsönben az FSV Frankfurtnál és a dán Bröndby együttesénél töltötte. Utóbbinál azonban nem kapott elegendő lehetőséget. Pályafutásának következő megállója a DAC lesz, és Zsolt a Csallóközben próbálja meg újra sikeressé tenni a biztatóan induló karrierjét.

 

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Úgy érzem, egy nagyszerű klubhoz kerültem, amely nagyon komoly célokkal vág neki a jövőnek. Remélem, hogy én is részese lehetek ennek, és nagy sikereket tudunk közösen elérni,” nyilatkozta röviddel a szerződés aláírását követően a DAC legújabb szerzeménye.

 

Új játékosunk Győrben érte el pályafutása eddigi legnagyobb sikerét, ahol a 2012/13-as idényben magyar bajnoki címet szerzett. Kalmár fiatal korától tagja a magyar válogatott csapatok keretének. 2014-ben az U19-es nemzeti csapattal részt vett a Magyarországon megrendezett Európa-bajnokságon. A torna három csoportmérkőzésén egy gólt szerzett, csakúgy, mint friss DAC-beli csapattársa, Mervó Bence. Egy év múlva, az U20-as világbajnokságon szintén sikerült betalálnia. Viszont a két torna egyikén sem tudtak továbbjutni a csoportból a magyar fiatalok, hiszen 3 ponttal mindkétszer a 3. helyen végeztek. A felnőttválogatottban 2014. május 22-én debütált, méghozzá a Dánia elleni döntetlen (2:2) alkalmával. Összesen 9 alkalommal lépett pályára az A válogatottban.

 

„Már egy ideje dolgoztunk Zsolt leigazolásán. Örülök annak, hogy az erőfeszítéseink sikerrel jártak, és üdvözölhetjük őt Dunaszerdahelyen. Biztosak vagyunk benne, hogy Zsolt nagyszerű erősítés lesz az együttes számára, és ezúton szeretnénk neki minden jót kívánni a sárga-kék mezben,” mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.   

 

Kalmár Zsolt a 13-as számú mezt fogja viselni a DAC-nál.

 

Kapcsolódó cikkek
A nagyszerű ősz még jobb lehetett volna
Hír - 2017.12.11.
A nagyszerű ősz még jobb lehetett volna
Kalmár Zsolt, az ősz játékosa: Örömmel, mosolyogva szeretek futballozni
Hír - 2017.12.01.
Kalmár Zsolt, az ősz játékosa: Örömmel, mosolyogva szeretek futballozni
Kalmár Zsolt a 2017-es ősz legjobbja!
Hír - 2017.11.30.
Kalmár Zsolt a 2017-es ősz legjobbja!
Kalmár Zsolt: Sok kreativitásra lesz szükségünk
Hír - 2017.09.08.
Kalmár Zsolt: Sok kreativitásra lesz szükségünk
Souleyman Koné: A DAC tervei keltették fel az érdeklődésemet
Hír - 2018.01.16.
Souleyman Koné: A DAC tervei keltették fel az érdeklődésemet