Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekEric Davis: Siker koronázta a kitartásunkat
Eric Davis: Siker koronázta a kitartásunkat
2017 szeptember 21.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Eric Davis: Siker koronázta a kitartásunkat

Eric Davist a tegnapi mérkőzés sorsdöntő pillanata előtt Kalmár Zsolt is bíztatta.

Eric, gratulálunk az idénybeli második találatodhoz. Hogyan láttad a tegnapi találkozó legfontosabb jelenetét?

„A szabadrúgás előtt Kalmár Zsolt biztatott, aki azt mondta, hogy belövöm. Én is bíztam magamban. Láttam, hogy csak kéttagú a sorfal, így a lövés mellett döntöttem, és nagyon örülök, hogy sikerült betalálnom. Természetesen a gólt követően nagyon boldog voltam, hiszen egy nehéz mérkőzés van mögöttünk. Az ellenfél besűrítette a védelmét, nem hagyott nekünk sok területet. A gól után egy nehéz kő esett le a szívemről, és együtt örülök a csapattársaimmal, a szurkolókkal és a családommal.”

 

Az utóbbi két hazai bajnokin esélyesként léptünk pályára. Mit gondolsz, miért vannak ilyen gondjaink feltörni az ellenünk behúzódó csapatok védelmét?

„Nagyon fontos, hogy ne veszítsük el a türelmünket. Azokban a helyzetekben, amikor a táblázaton alattunk levő együttesek besűrítik a védelmüket, nehéz valamit is alkotni. Bíznunk kell abban, hogy a mérkőzés hajrájában is be tudunk találni, ami a Szenice ellen be is bizonyosodott. Már az első félidőben is megvoltak a helyzeteink, és ha akkor sikerül megszereznünk a vezetést, azzal több terünk nyílt volna, és kihasználhatjuk a széleket. Végül siker koronázta a kitartásunkat, ami egy jó üzenet az előttünk álló mérkőzésekre nézve is.”

 

Az említett első félidei helyzetekből az egyik pont a te nevedhez fűződik.

„Első gondolatból akartam megoldani a lehetőséget: lőni és eltalálni a kaput. Kicsit hátra dőltem, ezért végül kevéssel a kapu fölé durrantottam. Hasonló helyzetet hagyott ki Ashi (Ashiru) is az első félidőben.”

 

Szeptemberben nagyon sűrű a csapat programja, a kupával együtt hét mérkőzés szerepel a programban. Kevesebb edzés, több meccs - ezt mennyire kedveled?

„Eddig jól bírjuk a nehéz sorozatot, és igyekszünk mindegyik találkozón a maximumot nyújtani - függetlenül az ellenfél kilététől. A mérkőzések után fontos a jó regeneráció. Eddig minden rendben van. Személy szerint én jobban szeretek meccset játszani, mint edzeni.”

 

A legutóbbi válogatott szünetet követően a családod is Dunaszerdahelyre érkezett? Hogyan érzik magukat városunkban?

„A család nagyon sokat segít, és örülök, hogy együtt lehetek a feleségemmel és a kislányommal. Büszke vagyok rájuk. Az őszi szezon végéig maradnak Dunaszerdahelyen. December elején minden bizonnyal hazautaznak, de bízom benne, hogy januárban visszatérnek Szlovákiába. Az ő ittlétük extra motivációt jelent számomra.” 

Kapcsolódó cikkek
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Hír - 2019.04.07.
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Boldog szülinapot, Eric!
Hír - 2019.03.31.
Boldog szülinapot, Eric!
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Hír - 2019.03.25.
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!