Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekPačinda és Huk is szerződést hosszabbított
Pačinda és Huk is szerződést hosszabbított
2017 október 02.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Pačinda és Huk is szerződést hosszabbított

Erik Pačinda és Tomáš Huk is szerződést hosszabbított, mindketten 2020-ig maradnak Dunaszerdahelyen.

Eric Davis után további két kulcsjátékosunk is rábólintott a DAC szerződéshosszabbítási ajánlatára. Erik Pačinda és Tomáš Huk is megegyezett a klubvezetéssel, és a 2019/20-as szezon végéig kötelezte el magát a DAC-hoz.

 

A huszonnyolc éves Erik Pačinda (szül. 1989. május 9-én) a kassai labdarúgás neveltje. A Dunaszerdahelyre való érkezése előtt három kassai csapatnál, az 1. FC, a Lokomotíva és az MFK színeiben szerepelt, eközben pedig az osztrák SV Horn és a francia FC Tours együtteseinél a légióséletet is kipróbálhatta. Pačinda 2015 nyarától a DAC futballistája, és az eddigi két, itt töltött teljes idényében is a csapat házi gólkirálya lett; a jelenlegi évad 11. fordulóját követően is ő a DAC legeredményesebb futballistája, méghozzá 5 találattal. Eddig összesen 68 bajnoki mérkőzésen lépett pályára színeinkben, ezeken 23 gól fűződik a nevéhez. Az összesített élvonalbeli mérlege 161/42.

 

„A sportigazgatóval és a klubtulajdonossal is beszélgettünk a szerződéshosszabbításról. Elsősorban Világi úr ambíciói miatt hosszabbítottam. Látszik, hogy komoly tervei vannak. Szlovákiai viszonylatban véve átlag feletti körülmények vannak Dunaszerdahelyen, legyen szó akár a stadionról, az akadémiáról vagy a játékosokkal való törődésről. Ráadásul mindig dolgoznak valamin, hogy a legmagasabb szinten lehessünk. Ez mellett a DAC rendelkezik Szlovákia legjobb szurkolótáborával. Dunaszerdahelyen már otthon érzem magam, ezért is döntöttem a szerződéshosszabbítás mellett. Az elkövetkező három évben szeretnék a bajnoki címért küzdeni, és kijutni az európai kupaporondra. Gyorsan megszületett az egyesség, és szeretném megköszönni a klubvezetésnek és főként a tulajdonosnak, hogy további együttműködést ajánlott, és hogy elégedett az eddig mutatott teljesítményemmel. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a klubért. Rendkívül hálás vagyok ezért a lehetőségért,” mondta a nyolcas számmal futballozó támadó játékos, akinek az eredeti szerződése 2018 júniusáig szólt.

 

Pačindához hasonlóan Tomáš Huk is Kassáról származik, ahol a helyi VSS-ben és annak elődjében, az MFK-nál ismerkedett meg a sportág alapjaival. A huszonkét esztendős védő (szül. 1994. december 22-én) már tizenhét évesen debütált az élvonalban, amelyben eddig 92 mérkőzésen lépett pályára, és három gólt szerzett. Dunaszerdahelyen 53/0 a mérlege. Huk a 2015/16-os idény tavaszi fele előtti igazolt a DAC-hoz, amikor is három és fél évre szóló szerződést írt alá, amit most még egy évvel hosszabbított meg a 183 centiméter magas, egykori U21-es válogatott védő.

 

„Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is egy olyan nagy klub színeiben szerepelhetek, mint amilyennek a DAC számít idehaza. Úgy gondolom, hogy mindegyik játékosnak büszkének kell lennie arra, hogy Dunaszerdahelyen futballozik, és én jelenleg pontosan ezt is érzem. Biztos vagyok benne, hogy a DAC évről évre erősebb lesz,” osztotta meg érzéseit a szerződés aláírását követően Tomáš Huk.         

 

„Köszönöm Tomášnak és Eriknek a projektünk iránti bizalmat. Nagyon boldog vagyok, hogy a klub és a játékosok ambíciói egyeznek, ami már a tárgyalások kezdetétől nyilvánvaló volt. A kulcsjátékosainkkal való szerződéshosszabbítás újabb lépés a sportsikerek eléréséhez, amihez reményeink szerint mindkét játékos hozzá fog járulni,” jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Kapcsolódó cikkek
Ünneprontók ünnepe
Hír - 2018.08.06.
Ünneprontók ünnepe
A DAC válogatottjai: Davis megküzd a vb-részvételért, Huk, Pačinda, Šatka, Herc és Almási is meghívót kapott
Hír - 2018.05.17.
A DAC válogatottjai: Davis megküzd a vb-részvételért, Huk, Pačinda, Šatka, Herc és Almási is meghívót kapott
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Hír - 2019.05.14.
Tomáš Huk a K.O. után semmire sem emlékezett
Tomáš Huk: kapitányból százados
Hír - 2019.04.28.
Tomáš Huk: kapitányból százados
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk
Hír - 2019.03.19.
Tomáš Huk: Magunk elé tekintünk