Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMarco Rossi: Minden mérkőzés egyformán fontos
Marco Rossi: Minden mérkőzés egyformán fontos
2017 október 05.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Marco Rossi: Minden mérkőzés egyformán fontos

Vezetőedzőnk számára egy éltre szóló emlék maradt az eddigi utolsó Videoton elleni találkozója.

A Magyarországon töltött időszakának legutolsó mérkőzését a Videoton ellen vívta, és egész biztosan szép emlékek fűzhetik a találkozóhoz…

„Nagyon szép emlékek, hiszen ellenük szereztük meg a bajnoki címet. Ez teljesen váratlan dolog volt, noha a szezon utolsó szakaszában már elkezdtünk hinni abban, hogy megvalósulhat az álmunk. Csodálatos dolgot vittünk véghez, hiszen egy olyan gárdát utasítottunk magunk mögé, amely a Ferencvárossal karöltve Magyarország legerősebb és leggazdagabb klubja, kiváló játékosokkal. Úgy gondolom, hogy ebben az idényben ők a bajnoki cím legnagyobb esélyesei.”

 

Mik a Videoton játékának tipikus elemei?

„Amióta Magyarországra érkeztem, a Videoton mindig egy olyan csapat volt, amely megpróbált szépen futballozni. Általánosságban 65 százalékos labdabirtoklással rendelkeznek, és egy támadó felfogású együttesről beszélünk. Remek játékosaik vannak, akik kiválóak az egy-egy elleni párharcokban. A múlt szezonban leigazolták Danko Lazovićot, aki egy klasszis labdarúgó. Ő képes hamarabb megérteni a játék menetét a többieknél. Lazović, Suljić, Henty, Géresi és Pátkai jelenléte nagyon komplex gárdává teszi őket, és szerintem ők lesznek idén a magyar bajnokok.”

 

A válogatott mérkőzések miatt kénytelenek vagyunk több játékost is nélkülözni. Mi a terve a találkozóra?

„Egész héten edzünk a rendelkezésre álló tizenkét futballistával. Néhányuk a B csapatban is pályára lépett. Mindenek előtt a védekezésben szeretnék fejlődést látni. Eddig jól szerepelünk, jó eredményeink vannak, de még így is láttam hiányosságokat néhány találkozón. A védekező fázisunkon még csiszolnunk kell, és nemcsak a védőkről beszélek, hanem a középpályásokról és a támadókról is. Túl sok gólt kaptunk eddig, és ebben javulnunk kell. Nehéz lesz a Videoton ellen futballozni, mert egy jó, technikás csapattal találkozunk. Számunkra nagyon fontos lenne, hogy ne kapjunk gólt, de jól tudjuk azt is, hogy ez egy nehéz feladat lesz, mivel több játékosunkat is nélkülöznünk kell.”

 

Tehát az eredmény lesz a fontos a Vidi ellen?

„Bár ez egy barátságos mérkőzés lesz, szeretném a megfelelő hozzáállást viszont látni a pályán, mert a felkészülési találkozókon is építed a mérkőzéshez való mentalitásod. Minden összecsapás egyformán fontos, legyen szó kupameccsről, bajnokiról vagy felkészülési mérkőzésről. Főleg, ha otthon lépünk pályára, akkor a lehető legszórakoztatóbb teljesítményt kell nyújtanunk. Tisztában vagyunk vele, hogy az elmúlt két mérkőzésen, a Sároseperjes és a Szenice ellen ez nem sikerült, de reméljük, hogy a jövőben jobban fognak szórakozni a szurkolóink.”

Kapcsolódó cikkek
Grazie, Marco!
Hír - 2018.07.20.
Grazie, Marco!
Rossi július 19-ig marad a DAC edzője!
Hír - 2018.07.02.
Rossi július 19-ig marad a DAC edzője!
A DAC álláspontja Marco Rossi magyar szövetségi kapitánnyá való kinevezésével kapcsolatban
Hír - 2018.06.20.
A DAC álláspontja Marco Rossi magyar szövetségi kapitánnyá való kinevezésével kapcsolatban
Marco Rossi: Fantasztikus évadot zártunk
Hír - 2018.05.23.
Marco Rossi: Fantasztikus évadot zártunk
Marco Rossi: Történelmet akarunk írni
Hír - 2018.04.19.
Marco Rossi: Történelmet akarunk írni