Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMedzev-DAC a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében
Medzev-DAC a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében
2017 október 06.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
SLOVNAFT CUP
Medzev-DAC a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében

A DAC következő kupaellenfele a sorozat meglepetéscsapata, a Spartak Medzev lesz.

A Szlovák Labdarúgó-szövetség illetékesei ma kisorsolták a Szlovák kupa (Slovnaft Cup) 5. fordulójának párosításait. A legjobb nyolc közé jutásért együttesünk a kelet-szlovákiai IV. liga déli csoportjában vitézkedő FK Spartak Medzev (magyarul: Mecenzéf) csapatával mérkőzik.

 

A keleti kiscsapat a nyolcaddöntő egyetlen olyan résztvevője, aki már az első fordulóban megkezdte a küzdelmeket. Nekifutásnak az ötödik vonalban szereplő kassai Slávia STU Košice otthonában nyert 2:0-ra (gólszerzők Seman és Ribár). Ezt követően kétszer is tizenegyespárbaj döntött Tomáš Danko védenceinek továbbjutásáról. Élőbb a szintén IV. ligás TJ Ptava NV Ptičie (1:1, gólszerző Jurko, tizenegyesekkel 1:3) otthonában, majd odahaza az élvonalbeli Szenice ellen. Utóbbin a rendes játékidőt követően 1:1 volt az állás (gólszerző Palencsár), majd a büntetőknél a DAC ex-hálóőre, Vojtech Milošovič ötször kapitulált, a hazai Čierny pedig mindössze négyszer. Ha az erdőhátiak elleni siker nagy meglepetésnek számított, a következő akadály legyőzése egyenesen szenzációszámba ment. A 4. fordulóban a kétszeres bajnok és kupagyőztes AS Trencsén távozott lógó orral a 4400 fős keleti kisvárosból. A találkozó egyetlen gólját a 2. percben egykori támadónk, Roman Jurko szerezte, és a lefújást követően óriási ünneplésben fogott a csordultig megtelt stadion. A legjobb 16 közé jutás az 1992-ben alakult klub eddigi legnagyobb sikere.

 

A szlovák kupa nyolcaddöntőjét egy fordulóra játsszák, és a legjobb tizenhat közé nyolc élvonalbeli, hat másodosztálybeli és egy-egy harmadik, illetve negyedik ligás együttes jutott be. A sorsolásnál már nem érvényes a klubok terület szerinti szétosztása és a kiemelés sem. Ha a szlovák kupa nyolcad- és negyeddöntőjében olyan együttesek találkoznak, amelyeket 2 osztály választ el egymástól, akkor az alacsonyabb vonalban szereplő klub élvezheti a hazai pálya előnyét.

 

A DAC eddig három akadályt küzdött le a 2017/18-as kupaszezonban. Az első két találkozón a harmadik liga pozsonyi csoportjának résztvevőivel mérkőztünk: a pozsonyivánkai FK Slovan otthonában 3:1-re (gólszerzőink: Divković, Davis 11m, Čmelík), Dévényújfalun pedig 3:0-ra győztünk (Čmelík, Malec, Ashiru). A 4. fordulóban múlt szerdán a IV. ligában szereplő nyitrakörtvélyesi OFK együttesét búcsúztattuk (3:1, Kalmár, Čmelík, Divković).

 

A Slovnaft Cup 5. fordulójának hivatalos játéknapja 2017. október 18-a, szerda. A továbbjutóról egy mérkőzés dönt, döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyespárbaj következik.

 

A nyolcaddöntő párosításai:

 

MŠK Žilina - FK Železiarne Podbrezová

FC Spartak Trnava - FK NOVES Spišská Nová Ves

MFK Skalica - MFK Ružomberok

TJ Iskra Borčice - MFK Zemplín Michalovce

MFK Spartak Medzev - FC DAC 1904

FK Poprad - FK Inter Bratislava

ŠK Slovan Bratislava - FC Nitra

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Lokomotíva Zvolen

Kapcsolódó cikkek
Az elődöntő a tét a nagyszombati rangadón
Hír - 2018.03.12.
Az elődöntő a tét a nagyszombati rangadón
Megakadályozni az újabb szenzációt
Hír - 2017.10.17.
Megakadályozni az újabb szenzációt
Augusztus 9-én 17 órától lesz az pozsonyivánkai kupameccs
Hír - 2017.08.02.
Augusztus 9-én 17 órától lesz az pozsonyivánkai kupameccs
DAC-Poprád: kedd este a kupaelődöntő a tét
Hír - 2017.03.06.
DAC-Poprád: kedd este a kupaelődöntő a tét
A Poprád elleni kupameccs március 7-én este hatkor lesz
Hír - 2017.02.13.
A Poprád elleni kupameccs március 7-én este hatkor lesz