Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA nagy panamai fiesta
A nagy panamai fiesta
2017 október 19.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
A nagy panamai fiesta

Eric Javier Davis, a DAC 26 éves panamai balhátvédje az elmúlt napokat pályafutása legszebb időszakai közé sorolja.

A negyedik ligás Mecenzéf otthonában elért négygólos győzelemmel a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjébe jutottunk. Hogy értékeled a tegnapi kupamérkőzést?

„Nem volt egy egyszerű meccs. Tudtuk, hogy az ellenfél odahaza erős. A kis méretű és nem túl egyenes talajú futballpálya, plusz a jelentős nézői buzdítás is nekik kedvezett. De jól felkészültünk az összecsapásra, nem becsültük alá a hazaiakat, és sikerült gólokat szereznünk, ami megnyugtatott minket. Ezt követően már viszonylag nyugodtan őriztük a továbbjutásunkat, és végül magabiztos győzelmet arattunk.”

 

Mit gondolsz általánosságban a kupa lebonyolítási formájáról, mely alapján egy élvonalbeli gárda alacsonyabb osztályú csapatokkal is összekerülhet?

„Ezek a legnehezebb meccsek, hiszen mindenki azt várja el tőlünk, hogy simán legyőzzünk egy alacsonyabb osztályból érkező gárdát. Viszont ezek az ellenfelek képesek jól felkészülni belőlünk és nagy a motivációjuk is. Ezt a múltban is láthattuk, hiszen a Mecenzéf odahaza a Szenicét és a Trencsént is kiütötte a kupából. Mindenesetre az ilyen találkozókon az a kötelességünk, hogy nyerjük, és továbbjussunk, amit gond nélkül teljesítettünk.”

 

Sikeres időszakot élsz meg, hiszen szeptember végén egymás után két győztes gólt is szereztél, első helyen végeztél a Hónap gólja szavazásán, bekerültél a Hónap játékosa ankétbe, egy hete a világbajnokságra való kijutást ünnepelhetted, majd visszatérésedet követően a csapat ismét kétszer győzött. Hogyan érzed most magad, és ez pályafutásod legjobb időszaka?

„Ez az időszak nagyon sikeres, minden bizonnyal életem és pályafutásom legszebbjei közé rangsorolom. Több fontos gólt is szereztem, jól szerepelünk a bajnokságban, és kijutottunk a világbajnokságra. Nagyon boldog vagyok.”

 

A Nagymihályban szerzett találattal megnyerted a Hónap gólja szavazását. Az volt pályafutásod legszebbik gólja?

„Nem, szebb gólokat is lőttem már, mint a Nagymihály elleni.”

 

Mennyire változott meg az életed azt követően, hogy immár a családod és egy másik panamai labdarúgó, Cesar Blackman is Dunaszerdahelyen él?

„Pillanatnyilag nagyon szerencsésnek érzem magam, mert nemcsak új lakásba költöztünk, hanem itt van velem a családom is, akik nagyon fontosak a számomra. Cesarnak is örülök, hiszen van valaki a csapatban, akivel az anyanyelvemen társaloghatok.”

 

Panama a múlt héten kiharcolta történelmi első világbajnoki részvételét. Milyen volt a kijutást követő ünneplés?

„Egész Panama egy hatalmas fiestára hasonlított. Az ország ünnepelt, mi pedig nyitott autóbuszban jártuk be a fővárost, több ezer boldog ember kíséretében. Bár nem volt sok időm ünnepelni, hiszen sietnem kellett vissza Szlovákiába, nagyon intenzív volt az egész. De így is egy felejthetetlen élmény volt a számunkra és a panamai emberek számára is.”

 

A legutóbbi, Brazíliában rendezett világbajnokság egyik legnagyobb pozitív meglepetése a Panamával szomszédos Costa Rica jó szereplése volt. Szerinted mire lehet képes Panama Oroszországban?

„A panamai labdarúgás színvonala növekszik az utóbbi években - ezt bizonyítja a világbajnokságra való kijutás is. Ez egy hatalmas siker a számunkra, és ha sikerülne egy meccset megnyernünk Oroszországban, az már fantasztikus dolog lenne.”

 

Térjünk vissza a DAC-ra. A kupafellépést követően nincs sok időnk a pihenésre, hiszen már szombaton a Trencsént fogadjuk. A szezon elején győzni tudtunk ellenük idegenben, így biztos vissza akarnak vágni ezért a kudarcért. Mit vársz a mérkőzéstől, amelyet hosszú idő után ismét a MOL Arénában abszolválunk?

„Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen a Trencsén nem játszott hétközi kupatalálkozót, így kipihentebbek nálunk. Az elmúlt fordulókban jó eredményeket értek el, de mi igyekszünk minél jobban regenerálódni, és felkészülni az összecsapásra. A trencsénieknek gyors csapatuk van, tele ügyes játékosokkal, akik szépen akarnak futballozni. Biztosan érdekes találkozó lesz, és bízom benne, hogy sikerül otthon tartanunk a három pontot.”

Kapcsolódó cikkek
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Hír - 2019.04.07.
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Boldog szülinapot, Eric!
Hír - 2019.03.31.
Boldog szülinapot, Eric!
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Hír - 2019.03.25.
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!