Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTomáš Huk: Van miért visszavágnunk a Nyitrának
Tomáš Huk: Van miért visszavágnunk a Nyitrának
2017 november 21.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Tomáš Huk: Van miért visszavágnunk a Nyitrának

A zsolnai gólnélküli döntetlenhez középső védőnk, Tomáš Huk nagyszerű teljesítménye is kellett.

A Zólyombrézón aratott győzelem óta, amelyhez Tomáš Huk góllal járult hozzá, először Zsolnán sikerült kapott gól nélkül lehoznunk egy mérkőzést. A szombati nulla az ötödik volt az eddigi tizenhat őszi forduló során. „Taktikai szempontból pozitívan értékelhetjük a találkozót, hiszen szinte mindent sikerült megvalósítanunk abból, amit az edző kért. A gól hab lett volna a tortán, de meg kell jegyeznem, hogy igazságos döntetlen született. Nem engedtük komolyabb helyzetbe kerülni a zsolnaiakat, ami meg eljutott a kapuig, azt Paťo (Patrik Macej) megfogta. Jól működött a védelem, aminek nagyon örülünk. Úgy gondolom, hogy az előre játékunk sem volt rossz, de a hazaiak nagyon jók a labdatartásban, így nem volt sokszor nálunk a játékszer, nehéz volt ellenük futballozni. Frissen, agresszíven és gyorsan játszottak. Viszont egy kis szerencsével nyerhettünk is volna, ha a végén Mervó betalál, de igazságos a döntetlen,” értékelte a zsolnai kilencven percet a 22 éves, Kassán nevelkedett játékos, akinek a szombati találkozót követően 97 élvonalbeli bajnoki és 4 gól szerepel a neve mellett.

 

Egy 0:0-ra végződő összecsapás után nem meglepő, hogy az InStat által értékelt legjobb négy futballista a védők közül kerül kii: a hazai középső védők, Kaša (267) és Hancko (256), a kapusunk, Macej (258) és pont Tomáš Huk (247). „Igen, és meg kell dicsérnem mindenkit, hiszen senki sem vette félvállról a védekezési feladatait, mindenki száz százalékosan megtette, ami a dolga volt. Kár, hogy nem sikerült betalálnunk, holott Marin Ljubičić és Mervó Bence is jó helyről lőhetett, ráadásul Krisztopher (Vida) is felidézte azt a gólt, amit tavaly szerzett Zsolnán. Kétszer is ugyanonnan tüzelhetett, de most nem akadt be egyik lövése sem. Nem baj, megyünk tovább. Fontos pontot szereztünk, a hazaiak nem előztek meg minket a tabellán, aminek örülünk,” jelentette ki az ötös számban futballozó Huk.

 

A 16. fordulót követően a megosztott második-harmadik helyen állunk, ami a szoros mezőnyt elnézve egy jó alapot jelent a szezon előtti cél eléréséhez - a felső hatban zárni az alapszakaszt. „Reálisan kell nézni ezt az eredményt. Szép a harmadik hely, de pillanatnyilag semmit sem jelent. Az őszi szezon végéig még három összecsapás vár ránk, amelyeket egytől egyig hoznunk kell. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladnunk, és mindig a legközelebbi ellenfélre összpontosítanunk, aki jelenleg a Nyitra. Van miért visszavágnunk nekik, de ez csak egy következő találkozó, nem vagyunk túlmotiváltak. Tiszta fejjel kell futballoznunk, mint ahogyan a Slovan ellen tettük; támadásban és védekezésben is felelősségteljes, jó teljesítményt kell nyújtanunk. Úgy gondolom, hogy a szurkolóink támogatásával ez sikerülni is fog.”

 

Tomáš középső védőpárjával, Ľubo Šatkával tagja volt az U23-as szlovák válogatottnak, amely két héttel ezelőtt elhódította az International Challenge Trophyt. A szlovák fiatalok lettek az elsők, akik képesek voltak megvédeni a címüket ebben a sorozatban. „Ezt a sikert a Kassával megnyert Slovnaft Cup mellé rangsorolom. Természetesen ez nem egy olyan jelentős siker, mintha a szlovák bajnokságot vagy valamelyik európai versenysorozatot nyertük volna meg, de ennek is örülünk. Ez egy nagyon szép búcsú volt Hapal szövetségi kapitánytól, az edzői stábtól és a többi játékostól is, akikkel nagyon szép időket és pillanatokat éltünk át együtt. Az Anglia elleni döntő az ellenfél piros lapja után dőlt el, hiszen azt követően már csak egykapuztunk. Úgy gondolom, hogy mindannyian kiélveztük a kupa elhódítását,” tette hozzá a júniusi U21-es, lengyelországi Eb résztvevője.

Kapcsolódó cikkek
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Hír - 2019.01.15.
A romantikus Huk szeretné megszorongatni a Slovant
Boldog szülinapot, Tomáš!
Hír - 2018.12.22.
Boldog szülinapot, Tomáš!
Tomáš Huk: Rekordokat döntögetünk, de a klub fejlődése a legfontosabb
Hír - 2018.12.11.
Tomáš Huk: Rekordokat döntögetünk, de a klub fejlődése a legfontosabb
Tomáš Huk: Egymásért küzdeni!
Hír - 2018.11.23.
Tomáš Huk: Egymásért küzdeni!
Tomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!
Hír - 2018.10.12.
Tomáš Huk: Bízom benne, hogy az ősz végéig megelőzzük a Slovant!