Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekGeorges Leekens: A játékosok néha túlzottan is bizonyítani akarnak
Georges Leekens: A játékosok néha túlzottan is bizonyítani akarnak
2017 november 29.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Georges Leekens: A játékosok néha túlzottan is bizonyítani akarnak

Georges Leekens, az új magyar szövetségi kapitány is megtekintette a vasárnapi DAC-Nyitra rangadót. A 68 éves belga szakemberrel a találkozó után beszélgettünk.

Hogyan érzi magát a magyar szövetségi kapitány posztján néhány héttel a kinevezése után?

„Mindenek előtt rengeteg mérkőzést nézek meg, mint például most is Szlovákiában. Szombaton a Vasas-Debrecen találkozóra látogattam el, hogy minél több információt szerezzek a magyar labdarúgásról és a külföldön szereplő futballistákról is. Vasárnap a klubtulajdonos meghívására érkeztem Dunaszerdahelyre, és még kell mondanom, hogy az első perctől az utolsóig fantasztikus volt a stadionbeli hangulat. A találkozó kissé ideges hangulatú volt, de legalább lesz összehasonlítási alapom arról, hogy milyen színvonalú a szlovák és a magyar élvonal.”

 

Mi volt látogatásának fő célja?

„A csapatnak magyar futballistái is vannak, őket akartam látni. A magyar válogatott Costa Rica elleni barátságos mérkőzését a DAC tulajdonosa mellett néztem végig, így született meg a Dunaszerdahelyre való meghívás. Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a magyar futballszövetség elnöke is mellettünk foglalt helyet. Az itteni gárda kötelékéhez három magyar futballista is tartozik, és számomra érdekes dolog tudni, hogy melyik bajnokságban és milyen szinten szerepelnek. Az elkövetkező hetekben igyekszem minél több mérkőzést és játékost megtekinteni.”

 

Vasárnap láthatta Kalmárt, Vidát és Mervót is akcióban…

„Igen, méghozzá mindkét oldalról egy ideges hangulatú, több technikai hibával tarkított összecsapáson. Úgy gondolom azonban, hogy nem elég egy meccset megnézni ahhoz, hogy az ember reális véleményt alkothasson a szlovák vagy a magyar élvonal színvonalát illetően. Egy találkozó alapján nem lehet ítélni. Igen, Kalmár és a többi magyar futballista miatt érkeztem, de mindenkit szemügyre veszek. Ezt természetesen nem csak magam csinálom, hiszen több ember is van, aki segít nekem ebben. Ez egy hatalmas munka, de úgy vélem, segíthetünk egymásnak. Ezért beszéltem Rossi vezetőedzővel is, akivel egy érdekes eszmecserét folytattunk. Szerintem kölcsönösen segíthetünk egymásnak, amikor a klub futballistái meghívót kapnak a magyar válogatottba.”

 

Most látta Kalmárt és a többieket először élőben futballozni?

„Igen. Nem hagyom, hogy bármi, akár a politika is befolyásoljon, és csak látni szeretném a futballistákat. Kalmár saját maga is tisztában van vele, hogy nem ez volt a legjobb mérkőzése, mivel nagyon harcos, feszült hangulatú és kevés helyzetet hozó kilencven perc van mögötte. Megeshet, azért volt ideges, mert a szövetségi kapitány jelen volt az összecsapáson. Tudom, hogyan gondolkodnak ilyenkor a játékosok, akik néha túlzottan is bizonyítani akarnak.”

 

Most került először kapcsolatba a szlovákiai labdarúgással? Ön szerint Európa futballtérképén hol helyezkedik el Magyarország és Szlovákia?

„Ha ránézünk arra a bizonyos térképre, akkor azt láthatjuk, hogy rengeteg munka áll előttünk. Örülök annak, hogy a csapataink egyre közelebb kerülnek a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportköréhez. Minél jobban szerepelnek a klubcsapatok, annál jobb a válogatottnak is. Örömteli az is, hogy egy ilyen gyorsan fejlődő klubban, mint a DAC, magyar játékosok szerepelnek, akik átléphetik a nemzeti tizenegy öltözőjének küszöbét. A dunaszerdahelyi stadion és a benne uralkodó hangulat is fantasztikus. Szintén csodálatos dolog volt, ahogy a szurkolók elénekelték a magyar himnuszt. Sosem felejtem el ezt, és még vissza fogok térni Dunaszerdahelyre.”

 

Klubunk legtöbb szurkolója a magyar válogatottnak is drukkol, sőt sokan eljárnak a meccseire is. Mit üzenne nekik?

„Szükségünk van rájuk és a támogatásukra is. Nagyon tetszett a viselkedésük és az, hogy első perctől az utolsóig buzdították a csapatot. Övék a szívünk, és nagyon bízom benne, hogy a magyar válogatott is ilyen szurkolás közepette futballozhat majd.”

 

Ezt megelőzően ismerte Marco Rossit, esetleg találkozott is vele?

„A Costa Rica elleni mérkőzésen találkoztunk. Az a véleményem, hogy sok minden jót letett már az asztalra, és ennél a klubnál is jól dolgozik. A foci nem küzdelem, hanem esemény. Élveznünk kell, de ugyanakkor keményen edzeni is, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassuk a pályán. Ebben tudnak nekünk segíteni a sok tapasztalattal rendelkező klubedzők.”

 

Mi az álma, mit szeretne elérni a magyar nemzeti csapat élén?

„Szeretném, hogy a gárda sikeres legyen, azért azonban keményen meg kell dolgozni. Egy dolog beszélni róla, másik pedig cselekedni. Éjjel-nappal azért dolgozom, hogy segíthessek az együttesnek. A sikerhez vezető úton hinni kell valamiben, megdolgozni azért, hogy az álmok beteljesülhessenek. Van némi tapasztalatom a szövetségi kapitányi poszttal, így kijelenthetem, hogy a siker nem a szerencse dolga. Hinni kell abban, hogy képesek vagyunk elérni a legmagasabb szinteket is. Ehhez azonban lépésről lépésre kell haladnunk. Tisztelnünk kell a múltat, de ugyanakkor kijelenthető, hogy az idei esztendő nem volt túl sikeres a magyar válogatott számára. Jövőre szeretnénk rögtön az elejétől egy jó csapat kialakításán dolgozni, hogy a szeptemberi tétmérkőzésekre felkészültek legyünk. Erre a célra fogjuk felhasználni a barátságos meccseket, hiszen egy jó együttest nem lehet néhány hónap alatt összerakni.”

 

Azt mondta, hogy ugyan ez az első látogatása Dunaszerdahelyen, de nem az utolsó…

„Fantasztikus fogadtatásban volt itt részem, és a szurkolók is kiválóak, akik nemcsak a DAC-ot, hanem a magyar válogatottat is támogatják. Csodálatos volt meghallgatni a magyar himnuszt. A magyar emberek szeretik a focit, de gyűlölni is tudják egy-egy vereség után. Az Eb-re való kijutást és a csoportból való továbbjutást Budapest utcáin tömegek ünnepelték, és bízom benne, hogy az irányításom alatt az ország újra átélhet valami hasonlóan csodálatos eseményt. Ha ez sikerülne, akkor mindenki boldog lesz.”

Kapcsolódó cikkek
Jan Van Daele: Az edzői stáb marad! Együtt szeretnénk fejlődni.
Hír - 2019.05.23.
Jan Van Daele: Az edzői stáb marad! Együtt szeretnénk fejlődni.
Pecze Károly: Pályafutásom legkedvesebb és legnehezebb pillanata
Hír - 2018.11.09.
Pecze Károly: Pályafutásom legkedvesebb és legnehezebb pillanata
Pecze Károly: A csallóközi emberek imádják a futballt
Hír - 2017.06.25.
Pecze Károly: A csallóközi emberek imádják a futballt
Tibor Mičinec: Gyümölccsel és zöldséggel csábítgattak
Hír - 2017.06.13.
Tibor Mičinec: Gyümölccsel és zöldséggel csábítgattak
Rácz László: A fociban a hozzáállás dönt
Hír - 2017.05.19.
Rácz László: A fociban a hozzáállás dönt