Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekKalmár Zsolt, az ősz játékosa: Örömmel, mosolyogva szeretek futballozni
Kalmár Zsolt, az ősz játékosa: Örömmel, mosolyogva szeretek futballozni
2017 december 01.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Kalmár Zsolt, az ősz játékosa: Örömmel, mosolyogva szeretek futballozni

A huszonkét éves magyar középpályás örül a gyors beilleszkedésnek.

Zsolti, engedd meg, hogy gratuláljuk, hiszen a szurkolói szavazás alapján te lettél az ősz legjobbja.

„Először is szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik rám szavaztak. Nagyszerű érzéssel tölt el, hogy én lehetek az ősz legjobbja, de úgy gondolom, hogy minden egyes játékostársam is megérdemelte volna ezt, hiszen idáig nagyszerűen teljesítettünk. Van még két őszi mérkőzésünk, és bízom benne, hogy a sikerességünk azokon is kitart majd, így előnyös pozícióból várhatnánk a tavaszt.”

 

A labdarúgás csapatsport, de nyilván az együttesnek vannak húzóemberei, akik közé te is tartozol. Gondoltad volna, hogy te nyered a szavazást?

„Őszintén szólva, nem igazán sejtettem, hiszen Erik Pačinda és Marin Ljubičić is nagyon jó teljesítményt nyújtott. Erik a házi gólkirályunk, Marin pedig a gárda motorja, de örülök, hogy a szavazók így döntöttek. Viszont ismét hangsúlyoznám, hogy mi csapatként teljesítünk jól, és remélem, hogy a jövőben is így lesz.”

 

Ez az elsőség egyfajta jelzés is a szurkolóktól, hogy kedvelnek téged, és szeretnék, hogy hosszabb ideig a DAC-nál maradj…

„Örülök a gyors beilleszkedésemnek és annak is, hogy megszerettek a szurkolók. Minden meccsen igyekszem visszaadni nekik azt, amit kapok tőlük. Végig szurkolják az egész összecsapást, és miattuk is tudunk jó teljesítményt nyújtani.”

 

Érzel-e fokozott nyomást amiatt, hogy a szurkolók téged választottak a legjobbnak?   

„Egyáltalán nem, szeretem érezni magamon a nyomást. Próbálok mindig olyan teljesítményt nyújtani, ami megfelel a csapatnak, a vezetőségnek és a szurkolóknak egyaránt.”

 

Nyertél már a múltban valamilyen egyéni díjat?

„Igen, a Győrrel az NB1-ben. Engem választottak a legjobb fiatal játékosnak. Ezt megelőzően még az U15-ös korosztályban is engem láttak a legjobbnak, sőt a gólkirályi címet is elhódítottam. A dunaszerdahelyi egy különleges díj számomra, hiszen a szlovák ligában szereplő csapatnál választottak a legjobbnak.”

 

A pályafutásodban hová helyeznéd a Dunaszerdahelyen eltöltött félévet?

„Három éve nem játszottam ennyi meccsen, mint a DAC-ban, tehát nagyon sokat köszönhetek a klubnak. Érzem, hogy minden egyes találkozóval jobb formába lendülök. Nagy köszönet jár a klubnak, amiért itt lehetek, és felépíthetem magam. Május 31-ig szól a szerződésem, és még nem tudom, hogyan tovább. Remélem, olyan megoldást találunk, amely mindkét félnek jó lesz.”

 

Az itt töltött időd alatt fel tudtad mérni a szlovák legfelső osztály színvonalát. Milyennek tartod, és hol látod a DAC helyét a bajnokságban?

„Az biztos, hogy nagyon küzdelmes és párharcokban gazdag - akárcsak a dán élvonal. Viszont itt több olyan csapat is van, aki próbálja kreatívan játszani a futballt. Úgy gondolom, hogy ha folytatjuk a kemény munkát és továbbra is alázattal dolgozunk, akkor ott lehetünk az első háromban, és kijuthatunk a nemzetközi kupaporondra. Ez a saját célom és a csapat célja is. Tovább kell mennünk a megkezdett úton.”

 

Fontos számodra, hogy egy olyan közegben vagy, ahol több magyarországi csapattársad van?

„Igen, nagyon fontos, hogy jól érezzem magam játék közben. Az is nagy szerepet játszik, hogy jóban vagyok a csapattársakkal, gyakran viccelődünk. Ám amikor dolgozni kell, akkor maximálisan arra koncentrálunk. Ez a legfontosabb a fociban. Számomra kulcskérdés, hogy örömmel, mosolyogva futballozhassak, mert akkor tudom a legjobb teljesítményt nyújtani.”

 

A legutóbbi, Nyitra elleni hazai mérkőzést az új magyar szövetségi kapitány, Georges Leekens élőben tekintette meg. Volt alkalmad beszélni vele, illetve kaptál tőle valamilyen visszajelzést?

„Igen, nagyjából öt percet sikerült vele beszélnem. Elmondta a véleményét az összecsapásról és a teljesítményemről is, amellyel én sem voltam megelégedve, hiszen a második félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Viszont azt gondolom, hogy egyetlen találkozóból nem lehet komolyabb tanulságot levonni, és remélem, lesz még lehetőségem bizonyítani.”

 

MARCO ROSSI KALMÁR ZSOLTRÓL:

„Kalmár érkezése előtt a klubvezetéssel és a játékos ügynökével is sokat beszélgettem. Zsolti évek óta ismer, ennek is tudható be, hogy a DAC-ot választotta a Diósgyőr helyett, pedig oda volt edzője, Bódog Tamás hívta. Úgy gondolom, hogy Zsolti egy nagyon tehetséges játékos, aki a magyar válogatott jövőjét is jelentheti. Természetesen, ehhez még több szempontból is javulnia kell. Szerencsére, ezt is teszi az érkezése óta, csakúgy, mint a csapattársai. Ha így folytatja, a szezon végére készen fog állni arra, hogy komoly szerepet vállaljon a nemzeti tizenegyben.”

Kapcsolódó cikkek
Kalmár Zsolt: A csapatból bárki megérdemelte volna a díjat
Hír - 2018.12.07.
Kalmár Zsolt: A csapatból bárki megérdemelte volna a díjat
Kalmár Zsolt 2018-ban is az ősz legjobbja!
Hír - 2018.12.06.
Kalmár Zsolt 2018-ban is az ősz legjobbja!
Kalmár Zsolt: Pár centiméterre a győzelemtől
Hír - 2018.12.03.
Kalmár Zsolt: Pár centiméterre a győzelemtől
Bayoék kijutottak a 2019-es Afrika-kupára, Herc csapatkapitányként lőtt gólt
Hír - 2018.11.22.
Bayoék kijutottak a 2019-es Afrika-kupára, Herc csapatkapitányként lőtt gólt
Válogatottjaink akcióban
Hír - 2018.11.14.
Válogatottjaink akcióban