Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekEric Davis: Elsajátítani a győztes mentalitást
Eric Davis: Elsajátítani a győztes mentalitást
2017 december 05.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Eric Davis: Elsajátítani a győztes mentalitást

A tavaszi idény előtt panamai légiósunknak hatalmas motivációja van: ki szeretné harcolni helyét a világbajnokságra utazó keretben!

Eric, hogyan érezted magad a poprádi fagyban?

„Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, főleg az időjárási tényezők miatt. A pálya nehéz talajú volt, de ez nem kifogás. Lelkiismeretesen készültünk a mérkőzésre, viszont játékunkból hiányzott az utolsó passz, amin dolgoznunk kell. Ez volt ugyanis a döntő faktor, ami miatt kevés helyzetet dolgoztunk ki.”

 

Másrészt viszont immár három és fél összecsapás óta nem kaptunk gólt, és mienk a bajnokság harmadik legjobb védelme. Milyen szerepet játszik ebben szerinted a védelmünk stabilitása és az a tény, hogy lényegében egész ősszel ugyanazok a játékosok alkotják a hátvédsorunkat?

„A koncentráció a lényeg. Hátul összeszedetten futballozunk, mert stabil összeállításban lépünk hétről hétre pályára. Felelősségteljesen játszunk, amiből a nagyobb magabiztosság fakad, jobban bízunk saját magunkban. Az előrejáték gyakran az összeszokottságról szól. Össze kell fognunk és koncentráltnak lennünk, hogy sikerrel vegyük az utolsó mérkőzést, hiszen az egész évet az alapján fogjuk értékelni.”

 

Az eredmények szerencsés alakulása esetén tavaszra nyolcpontos előnyünk lehet a hetedik hely előtt, ez szinte száz százalékra azt jelentené, hogy az alapszakasz után az első hatban végzünk. Mit vársz az Aranyosmarót elleni találkozótól?

„Egy nagyon összetett és fontos meccs lesz. Úgy kell pályára lépnünk, hogy nagyon akarjuk a győzelmet. Koncentráltnak kell lennünk, és sikerrel vennünk az összecsapást - jelenleg ez a legfontosabb.”

 

Szerinted mire lehet képes az együttes tavasszal?

„Ahhoz, hogy a legfelső helyekért küzdhessünk, el kell sajátítanunk a győztes mentalitást. Néha úgy érzem, mintha megijednénk a lehetőségtől, hogy a legjobbak közé kerüljünk. Jobban kell bíznunk a saját képességeinkben, és erőnkben, hogy meg tudjuk nyerni ezeket a döntetlenre végződő találkozókat is. A múlt szezonhoz képest látom a fejlődést, hiszen teljesen más helyezésekért vagyunk harcban. Viszont fokozatosan kell előre haladnunk.”

 

Személy szerint te mit vársz a tavasztól?

„Elsősorban nagyon jól fel kell készülnöm fizikálisan és mentálisan is a tavaszra, hogy tökéletes erőben legyek a bajnokságra és az oroszországi világbajnokságra is. Szeretnék bekerülni a panamai keretbe.”

 

Pénteken kisorsolták a világbajnokság csoportbeosztását. Panama Angliával, Belgiummal és Tunéziával került egy társaságba. Milyen visszhangokat váltott ki az ellenfelek kiléte, és mire lehet képes Panama ebben a konkurenciában?

„Bárkivel sorsoltak volna össze minket, már maga a kijutás is óriási motiváció és megtiszteltetés. Elvileg Tunézia a leginkább kedvező ellenfél, de számunkra mindegyik összecsapás nehéz lesz. Ez lesz az első ilyen tapasztalat a számunkra, és az a célunk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Elégedettek vagyunk, és már várjuk a világbajnokságot.”

Kapcsolódó cikkek
Eric Davis már várja a hazatérést, előtte hat pontot szeretne begyűjteni
Hír - 2019.05.16.
Eric Davis már várja a hazatérést, előtte hat pontot szeretne begyűjteni
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Hír - 2019.04.07.
A második DAC-kedd a Villa Rosában!
Boldog szülinapot, Eric!
Hír - 2019.03.31.
Boldog szülinapot, Eric!
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak
Hír - 2019.03.25.
Davisék a brazilokkal, Kalmárék a horvátokkal dacoltak