Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA nagyszerű ősz még jobb lehetett volna
A nagyszerű ősz még jobb lehetett volna
2017 december 11.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
A nagyszerű ősz még jobb lehetett volna

Az Aranyosmarót elleni hatgólos döntetlent Simon, Šatka és Kalmár értékelik.

Két jubilánsunk is volt a szombati bajnokin - Tomáš Huk a 100., míg Yves Simon Pambou az 50. élvonalbeli mérkőzését játszotta a Fortuna Ligában. A francia, ám kongói színeket képviselő légiósunk góllal tette emlékezetessé a kerek évfordulót. Egyúttal ez volt Simon első találata a DAC mezében. „Örülök, hogy sikerült betalálnom, hiszen ötven meccset kellett várnom rá. Viszont a döntetlen eredmény miatt kicsit csalódott vagyok, hiszen szerettük volna megnyerni ezt a fontos összecsapást. Talán nem koncentráltunk eléggé az egész kilencven perc során, továbbá rengeteg helyzetet hagytunk ki. Nagyon szomorúak vagyunk emiatt, de a januári visszatérésünk után keményen fogunk dolgozni, hogy a két utolsó mérkőzésen elvesztett pontokat visszaszerezzük,” mondta a 22 éves játékos, akit az ősz során 15 alkalommal küldött pályára Marco Rossi - tizennégyszer a kezdő tizenegyben. „Általánosságban elmondható, hogy jó félszezont produkáltunk, olyan kiváló meccseink voltak, mint a Zsolna és a Slovan elleni hazai, továbbá a Trencsén elleni idegenbeli találkozók. A Zsolna ellen 3:0-ra is vezettünk már, de ők is képesek voltak visszajönni a meccsbe ellenünk. Bízom benne, hogy a tavaszig sokat fogunk dolgozni az eredmény megtartásának a módján.”

 

Egy hete, a Tatran elleni poprádi döntetlen után Ľubomír Šatka reménykedet, hogy az akkor elmaradt hárompontos születésnapi ajándékát egy héttel később megkapja. Sajnos nem így lett. „Elvesztettünk két pontot. Remekül alakult számunkra a találkozó, hiszen a félidei szünetben kettő-nullára vezettünk. Bár ezt követően betalált az ellenfél, de szinte azonnal visszaállítottuk a kétgólos különbséget. Ami azután történt, az többet nem ismétlődhet meg. Két ilyen gólt kapni…” - csóválta fejét a Newcastle United egykori játékosa. Šatka is feliratkozhatott volna a góllövőlistára, pár perccel Pačinda találata előtt a kapufát találta el, majd a két lépésről leadott duplázását Kováč kapus üggyel-bajjal hárította. „Igen, sajnos nem sikerült kihasználnom a helyzetemet. A többieknek is megvoltak a lehetőségeik az első és a második félidőben is. Természetesen senki sem kerül úgy helyzetbe, hogy ne akarná értékesíteni azt. Ma sok helyzetet puskáztunk el, sokkal könnyebbé tehettük volna magunknak az összecsapás menetét. Csak magunkat okolhatjuk,” tért vissza a szombati bajnokihoz. A csapat őszi szereplését így értékelte: „A tabella negyedik helyéről vonulunk a téli szünetre, viszont sokkal jobban is állhatnánk. Sok felesleges pontvesztésünk volt, és ha azokat a döntetleneket győzelmekké tudtuk volna átfordítani, akkor sokkal jobb helyet is elfoglalhatnánk a táblázaton.”

 

A két pont elvesztéséhez egy másik veszteség is hozzájárult - negyed órával a mérkőzés vége előtt, 3:2-es állásnál Kalmár Zsolt sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. „Nehéz értékelnem ezt a találkozót, nem igazán tudok mit mondani. Úgy gondolom, hogy az első félidőben nagyon jól játszottunk. Megvoltak a lehetőségink, hogy akár három-négygólos előnnyel is vonulhassunk a félidei szünetre. A második játékrészben is megvoltak a helyzeteink: akár Šatka, Davis vagy Divković lehetőségét nézzük, akinek csak egy játékostársat kellett volna megtalálnia a passzával a gólhoz, amikor négyen mentünk az egyre. Úgy látszik, hogy koncentrációs gondjaink vannak, hiszen az ilyen helyzeteket be kell rúgni, mert ezeken meccsek mehetnek el – mint a mostani. Az ellenfél talált egy gólt, amely lendületet adott nekik, és a vége 3:3 lett. Ez a negyedik döntetlenünk sorozatban, ami nem igazán jó,” jelentette ki a 22 éves győri fiatalember, aki az első játékrész végén talán a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki. „Vártam a labdát, de a szél lelassította, így a bal lábamra jött, én pedig a jobbra vártam. Hezitáltam, melyik lábammal lőjem el, de sajnos a szél visszafogta a passzt. Ezt is be kellett volna lőnöm.” Zsoltit a honlapunkon tartott szavazáson a szurkolók az ősz legjobbjának választották. Nagy érdeme volt abban, hogy 1993 óta a legjobb félszezont zártuk. „Szerintem nagyszerű őszt produkáltunk, remekül kezdtük a bajnokságot, nagyon sok pontot szereztünk az elején. Úgy gondolom, hogy a legutóbbi három találkozónkat meg kellett volna nyernünk, és akkor bebiztosítottuk volna a helyünket a felsőházban. A Nagyszombat és a Zsolna az ilyen meccseken képes egygólos győzelmeket aratni, és nekünk ebben kell fejlődnünk, az ilyen mérkőzéseket hoznunk kell. Megvoltak a helyzeteink, de sajnos nem tudjuk meglőni azt az egy, három pontot jelentő gólt, amelyet a Nagyszombat, a Zsolna vagy a Slovan képes begyötörni. Ami a saját játékomat illeti, úgy érzem, jó teljesítményt nyújtottam. Voltak kiemelkedő, de gyengébb meccseim is. Összességében nagyszerűen szerepelt a gárda, én pedig élveztem a focit - és ez a legfontosabb,” fűzte hozza a német Bundesligából kikölcsönzött középpályás.

Kapcsolódó cikkek
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Hír - 2019.03.21.
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.10.17.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?