Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekÉv végi ankét a DAC csapatával (2. rész)
Év végi ankét a DAC csapatával (2. rész)
2017 december 22.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Év végi ankét a DAC csapatával (2. rész)

Ankétunk második felében megszólal Marco Rossi vezetőedző is, aki elárulja, miért várja olyannyira a karácsonyt.

Az egész keretnek ugyanazokat a kérdéseket tettük fel:

Hogyan értékelnéd a 2017-es évet?

Hol töltöd a karácsonyt és a szilvesztert?

Mit kívánsz magadnak és a DAC szurkolóinak a 2018-as esztendőre?

 

Kalmár Zsolt

„Egy pozitív, ám egyben negatív év áll mögöttem. Januártól júniusig Dániában futballoztam, ahol nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettem volna. Augusztusban érkeztem Dunaszerdahelyre, ahol nagyon sok játéklehetőséget kapok és jól is érzem magam. Szerintem jól is ment a játék, így az utolsó félévre pozitívan tekinthetek vissza. A csapat jó helyről vonulhatott a téli pihenőre, és remélem, hogy ezt az előkelő helyezést a 2018-as esztendőben is meg tudjuk tartani.”

„A karácsonyt a családommal töltöm, amely ilyenkor összegyűlik. Még nem tudom, hol talál a szilveszter, de a családommal vagy a barátaimmal leszek.”

„A szurkolóknak azt kívánom, hogy ugyanolyan pozitívan viszonyuljanak hozzánk, mint eddig. Mindenkinek boldog, sikeres új évet kívánok. Személy szerint azt kívánnám magamnak, hogy a csapat az első háromban végezzen.”

 

Eric Davis

„Nagyon pozitívan, hiszen Panamával kijutottunk a vb-re, ami pályafutásom eddigi legnagyobb sikere. Dunaszerdahelyen is remekül érzem magam, a klub fejlődik, egyre profibbak itt a körülmények, minden tekintetben. Az is nagy örömöt jelentett, hogy itt lehetett velem a családom, akiktől rengeteg támogatást kapok. Már nagyon várom az új évet, és remél, hogy az előzőnél is sikeresebb lesz.”

„Az őszi idény végeztével egyből elutaztam Panamába a családom után, akik a szülővárosomban, Colónban vártak rám. Ott töltöm a karácsonyt és a Szilvesztert is, majd pár napra családostul elugrunk a tengerhez.”

„A szurkolóknak elsősorban hatalmas köszönet az egész éves fantasztikus támogatásért. Számomra ők a legjobbak. Főleg jó egészséget, kitartást és támogatást kívánok, amelyet megpróbálunk viszonozni. Még több okot akarunk nekik szerezni az örömre. Természetesen boldog, kellemes karácsonyi ünnepeket is kívánok, és sikerekben gazdag új esztendőt.”

 

Lukáš Čmelík

„Az évet sérülten kezdtem, és úgy is fejezem be. Ez elég kellemetlen, de az esztendőt pozitívan értékelem, hiszen Dunaszerdahelyre kerültem, és nem gondoltam volna, hogy olyan boldog leszek itt, mint most. Remek embereket ismertem itt meg. A labdarúgás szempontjából úgy gondolom, hogy egész évben fejlődtem, aminek örülök.”

Dunaszerdahelyen találtam magamnak barátnőt, akivel a napokban Zsolnára utazunk, ahol a karácsonyi ünnepeket töltjük majd. Szilveszterre pedig lehet, hogy egy rövidebb utazást is beiktatunk, de ez még nem biztos.”

„Magamnak főleg egészséget kívánok, mert megint sérüléssel bajlódom – ez egy sportoló számára sem kellemes. A szurkolóknak az a kívánságom, hogy velünk együtt élvezzék a futballt, és továbbra is ilyen nagy számban látogassák a mérkőzéseket. Csodálatos dolog, amikor a Fortuna Ligában a DAC stadionjában annyi néző van, mint a többi élvonalbeli stadionban összesen.”

 

Branislav Ľupták

„A futball szemszögéből egy egészen jó év volt 2017, még ha sérüléssel is kezdtem azt. Emiatt ki kellett hagynom a törökországi összpontosítást és lényegében az egész tavaszi idényre való felkészülést is. A felépülésem után többé-kevésbé stabilan játszottam, ami jó dolog volt – egy remek sorozatot is felállítottunk. Ez a szezon is jól kezdődött, és szerintem még mindig jónak mondható, még ha az utolsó mérkőzések nem is sikerültek úgy, ahogy azt elterveztük. Több pontot is vesztettünk, amit természetesen sajnálunk, mert hiányozhatnak a szezonvégi elszámolásnál. Azonban nem kell túlzottan gondolkodni ezen, hiszen így is szép helyről vonultunk a téli szünetre. Az utolsó találkozókon nem tudtam segíteni a srácoknak, hiszen sérült vagyok, és csak a tavaszi szezonra épülök fel. Magánéleti szempontból semmire sem lehet panaszom.”

„A karácsonyt a családommal és a barátnőmmel töltöm. Az egész évben talán a karácsonyt várom a legjobban – sok étel, pihenés, és kicsit kiengedni a futballt a fejekből. A barátnőmmel, a fiútestvéremmel és az ő párjával a Tátrában is készülünk.”

„Magamnak, a klubnak és a szurkolóknak azt kívánom, hogy élvezzük a focit. Mi igyekszünk jó eredményekkel megörvendeztetni őket, és megtenni mindent, hogy elérjük a célkitűzéseinket – az európai kupaszereplést. Ahogy azt láthatjuk, egy gyönyörű stadion épül itt, és szerintem a klub megérdemelné, hogy megmutathassa magát Európában.”

 

Yves Simon Pambou

„Jó évet zártunk, hiszen a bajnokság topcsapatai között vagyunk. Személy szerint is elégedett vagyok, hiszen sok mérkőzést játszhattam, és úgy gondolom, jó teljesítményt nyújtottam. Sikerült bekerülnöm a kongói válogatottba is, ahol már a kezdőcsapat tagjaként is pályára léphettem. Ez nagyon fontos a számomra.”

„A karácsonyt Párizsban töltöm a családommal: az édesapámmal, édesanyámmal és a lánytestvéremmel. A szilveszterre még nincsenek terveim, de talán a barátaimmal fogom tölteni.”

„Saját magamnak folyamatos játéklehetőséget kívánok a klubcsapatban és a válogatottban egyaránt. Szeretnénk kijutni a nemzetközi kupaporondra. A szurkolóknak azt kívánnám, hogy továbbra is ilyen sokat látogassák a DAC meccseit.”

 

Domonkos Kristóf

„Nagyon pozitívan alakult számomra 2017, hiszen az év közepén felkerültem az A csapathoz. Úgy gondolom, hogy az U19-es korosztállyal is egy nagyon jó tavaszi szezont zártunk. Az sajnálom, hogy az élvonalban még nem léptem pályára, de remélem, hogy a következő évben ez is összejön.”

„A karácsonyt otthon töltöm a családdal, szilveszterre pedig szeretnék egy környékbeli bálba ellátogatni.”

„Magamnak azt kívánom, hogy bekerüljek a kezdőcsapatba, és gond nélkül leérettségizzek. A szurkolóknak pedig azt, hogy a gárda minél jobban szerepeljen. Szeretnénk kijutni a nemzetközi kupaporondra.”

 

Mervó Bence

„Az esztendő sajnos nem indult jól, hiszen egyből megsérültem. Örülök, hogy az elmúlt mérkőzéseken már csereként be tudtam állni, sőt kezdő is voltam. Úgy érzem, hogy fokozatosan el tudom érni azt a szintet, amelyen a sérülésem előtt teljesítettem. Tavasszal mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a csapat jól szerepeljen, és én is elérjem a kitűzött céljaimat. Civil szempontból tanulságot évet zártam.”

„Kalmár Zsoltiékkal elutaztunk egy kicsit kikapcsolódni. A karácsonyt és a szilvesztert a családommal és a barátnőmmel töltöm.”

„A 2018-as esztendőre azt kívánom, hogy jó helyen végezzünk, és sok gólt rúgjak.”

 

Marko Divković

„Jó évet zártunk, melyben voltak jobb, de rosszabb mérkőzéseink is. Személy szerint úgy érzem, hogy sikeres volt az esztendő. Amikor pályára kerültem, igyekezem mindig a legjobbamat nyújtani. Szeretem Dunaszerdahelyt, hiszen nem egy nagyváros, és ez megfelel nekem. Jól érzem magam Szlovákiában.”

„A karácsonyt Horvátországban fogom tölteni a családommal. 24-én összegyűlik a család, majd másnap a kiadós közös ebéd után templomba megyünk. Az ajándékokat 25-én reggel adjuk át egymásnak.”

„Magamnak ismét egy sikeres szezont és európai kupaszereplést kívánok. A szurkolóknak pedig kellemes ünnepeket és boldog új évet.”

 

Dominik Špiriak

„Egy sikeres, ám egyúttal sikertelen év áll mögöttem. Sokat voltam sérült, ezért sikertelen, viszont a válogatottal továbbjutottunk a selejtezők következő szakaszába, így ezért meg sikeres.”

„A karácsonyt otthon töltöm a családommal nyugalomban. Mindig az ünnepi vacsora után adjuk át az ajándékokat. Vacsorára tipikus szlovák ételeket fogyasztunk.”

„A jövő évre főleg egészséget és szerencsét, no meg sok focisikert kívánok mindenkinek.”

 

Patrik Macej

„Az évet nagyon pozitívan értékelném, hiszen a pályafutásomban ismét sikerült egy szintet feljebb lépnem. Részt vehettem az Európa-bajnokságon és egy jobb klubba igazoltam. Nem akarok beképzeltnek tűnni, de ez az esztendő tényleg fantasztikus volt a számomra, egyike pályafutásom legjobbjainak. A civil életemben sok minden változott, ami a gondolkodásmódomat illeti. A családomban voltak kisebb-nagyobb gondok, de végül minden megoldódott.”

„A családom eléggé szét van forgácsolódva, tehát mi nem jövünk össze karácsonykor. De ennek ellenére azt gondolom, hogy ez az év legszebb ünnepe. Még nem döntöttem el, hogy az ünnepeket Ostraván a legjobb barátomnál töltöm, vagy Dunaszerdahelyen egy barátommal, egy kedves barátnőmmel és a kutyámmal. Ez elég lenne nekem.”

„A szurkolóknak szeretnénk jó eredményekkel kedveskedni és a kupaindulást biztosító helyezésekért küzdeni.”

 

Tomáš Malec

„A foci szempontjából voltak pozitívumai és negatívumai az évnek. Jól indult a 2017-es esztendő, Lilleströmben folyamatos játéklehetőséget kaptam. Aztán fokozatosan kikerültem a kezdőcsapatból. Majd ezt követően megszületett a kislányom, így nem akartam külföldön maradni, hiszen akkor nem lehettünk volna együtt. Egy olyan megoldást kerestem, amellyel közelebb lehetek a családomhoz, a DAC pedig ajánlott egy ilyet. Kiváló feltételeket találtam itt, még ha nem is kaptam annyi játéklehetőséget, amennyit szerettem volna. Nem játszottam folyamatosan, így nem tudtam gólokkal segíteni a csapatot és feljebb juttatni a DAC-ot. A kislányom születésére is odaértem, így minden remek volt. Most egészségügyi problémáink vannak, de bízom benne, hogy hamarosan megoldódnak, és a karácsonyt együtt tölthetjük.”

„Az ünnepeket a feleségem szüleinél fogjuk tölteni keleten. Amíg Norvégiában futballoztam, ők viselték gondját a feleségemnek és fél évig a kislányomnak is. A kicsi még egy éves sem lesz szilveszterkor, így hamar aludni tér, és úgy gondolom, hogy mi is vele tartunk.”

„Saját magamnak főleg egészséget kívánnék, a DAC szurkolóinak pedig azt, hogy továbbra is buzdítsák a csapatot, amely reményeim szerint feljebb lép a táblázaton, mert képes rá. A drukkereknek továbbá erős hangszálakat is kívánok.”   

 

Marco Rossi

„2017 egy nagyon jó év volt, mert az első hat hónap végén bajnoki címet ünnepelhettünk Magyarországon, amire senki sem számított. Az esztendő második felében Dunaszerdahelyen kezdtem el dolgozni, ahol véleményem szerint elégedettek lehetünk az eddig elértekkel. Viszont tisztában vagyunk azzal is, hogy bőven van még hova fejlődnünk. Meglátjuk, mit hoz a jövő év.”

Az esztendő nagy részében távol vagyok a fiamtól, lányomtól és a feleségemtől, aki minden hónapban meglátogat néhány hétre. Sajnos az elmúlt öt évben nem sok időt tölthetett együtt a család, de az ünnepekre mindig összejöttünk. Számomra a szeretteimmel töltött idő a legfontosabb, és ez a legjobb módja az ünnepek eltöltésének.”

„Úgy gondolom, hogy a csapat céljainak meg kell egyeznie a szurkolók céljaival. Ha nekik a lehető legjobbat kívánjuk, akkor lényegében magunknak is azt kívánjuk. Nem szeretnék semmit ígérgetni, de egy dolgot kijelenthetek: akárcsak eddig, ezután is rengeteget fogunk dolgozni. Bízunk benne, hogy elérhetjük a mindenki által remélt célt.”

Kapcsolódó cikkek
Toborzó a diáklányok csapatába
Hír - 2019.01.20.
Toborzó a diáklányok csapatába
Edzői értékelés: FC DAC 1904 - Soroksár SC 1:0 (0:0)
Hír - 2019.01.20.
Edzői értékelés: FC DAC 1904 - Soroksár SC 1:0 (0:0)
Boldog szülinapot, Karsten!
Hír - 2019.01.20.
Boldog szülinapot, Karsten!
Előkészületi mérkőzésen: FC DAC 1904 - Soroksár SC 1:0 (0:0)
Hír - 2019.01.19.
Előkészületi mérkőzésen: FC DAC 1904 - Soroksár SC 1:0 (0:0)
Itt követheti élőben a DAC-Soroksár edzőmérkőzést
Hír - 2019.01.19.
Itt követheti élőben a DAC-Soroksár edzőmérkőzést