Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTimotej Záhumenský a ViOn-tól érkezik a DAC-ba!
Timotej Záhumenský a ViOn-tól érkezik a DAC-ba!
2018 január 09.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Timotej Záhumenský a ViOn-tól érkezik a DAC-ba!

Timotej Záhumenský a DAC első erősítése a téli átigazolási időszakban. A huszonkét esztendős szélső védő, aki novemberben a hónap legszebb gólját szerezte és ősszel a Fortuna Liga legjobbjai közé tartozott a posztján, 2020 nyaráig szóló szerződést kötött klubunkkal. 

A Garamszentkereszten (Žiar nad Hronom) született labdarúgó (1995. július 17.) 35 élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára. 2014-ben, még a Slovan színeiben debütált az első ligában, méghozzá a Nagyszombat elleni rangadón. A legtöbb élvonalbeli rajtot azonban a ViOn mezében gyűjtötte (19), amelyet most a DAC kedvéért hagyott el. A 234-es InStat indexével ősszel a bajnokság hetedik legmagasabban értékelt jobbhátvédje volt, és az alsóházi csapatok közül pedig ő volt ezen a poszton a legjobb.

 

„Nagyon örülünk annak, hogy sikerült leigazolnunk Timotejt, aki a ViOn színeiben nagyon jó teljesítményt nyújtott a szezon őszi felében, és a posztján a Fortuna Liga élvonalába tartozott. A védelmünk szélein lényegében egész ősszel Davis és Zsivkovics szerepeltek. Timotej pont ezeken a posztokon növeli majd a konkurenciát a tavaszi idényben, és bízom benne, hogy a segítségünkre lesz az előkelő helyekért való harcban,” mondta a 22 éves védő leigazolása után a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

 

Abban, hogy Timotej bekerült Szlovákia legjobb szélső védői közé, talán a dunaszerdahelyi szurkolók által is jól ismert Štefan Hornýnak van a legnagyobb szerepe. Ő adta meg neki a lehetőséget a Szakolca (Skalica) színeiben, viszont az ő folyamatos jó teljesítménye sem tudta megakadályozni az erdőhátiak kiesését az élvonalból. A 2016-os ősz egy sérüléssel indult Záhumenský számára, emiatt csak öt bajnoki és egy kupamérkőzésen tudott pályára lépni, amelyen a Miavát búcsúztatták. A Szakolcáról való távozását követően Somorján fejezte be az idényt, ahonnan 2017 nyarán Aranyosmarótra szerződött.        

 

A besztercebányai futball neveltje eddig 35 összecsapáson lépett pályára szlovák élvonalban, egyetlen találatát az őszi 15. fordulóban érte el a Nyitra ellen – azzal viszont megnyerte a novemberi Hónap gólja szavazást.

 

„Már nagyon várom, hogy a DAC-ban szerepelhessek, amely Szlovákia legjobb klubja. Csodálatosak a szurkolói, gyönyörű a stadionja és olyan remek feltételek vannak itt a futballhoz, amilyeneket Szlovákiában máshol nem találni. Szeretnék a lehető legmagasabb célokért küzdeni az együttessel. Már várom a találkozást az új emberekkel, akiket Dunaszerdahelyen ismerek majd meg. Akárcsak eddig, továbbra is keményen dolgozom majd, hogy örömet okozzak a szurkolóknak,” jelentette ki a támadásokat is hatékonyan segítő, 22 éves szélső védő.

 

Kapcsolódó cikkek
Dominik Veselovský szerződést írt alá
Hír - 2019.07.14.
Dominik Veselovský szerződést írt alá
Eric Ramirez erősíti a DAC támadósorát
Hír - 2019.07.09.
Eric Ramirez erősíti a DAC támadósorát
Matej Oravec a DAC játékosa
Hír - 2019.06.28.
Matej Oravec a DAC játékosa
Üdvözlünk a DAC-ban, Dominik!
Hír - 2019.06.28.
Üdvözlünk a DAC-ban, Dominik!
Erősítés a csatársorba: Jakub Švec
Hír - 2019.06.16.
Erősítés a csatársorba: Jakub Švec