Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekSouleymane Koné egy évig a DAC játékosa
Souleymane Koné egy évig a DAC játékosa
2018 január 10.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-csapat
Souleymane Koné egy évig a DAC játékosa

A huszonegy éves, elefántcsontparti defenzív játékos a svéd élvonalbeli Djurgårdens IF csapatától kölcsönjátékosként érkezik hozzánk egy esztendőre.  

Souleymane Koné 1996. május 1-jén született a 84 ezer lakosú Grand-Bassam városában, amely az Atlanti-óceán partján fekszik. Pályafutását a közeli fővárosban kezdte, amikor is Elefántcsontpart legnagyobb és legsikeresebb klubjához, az ASEC Mimosas Abidjanhoz igazolt. Tizenkét évesen a nagy presztízzsel bíró katari ASPIRE Football Academyhez került, viszont eddigi karrierje túlnyomó többségét Európában töltötte.

 

2012 tavaszán a bolgár rekordbajnok CSKA Szófia ifjúsági csapatában szerepelt, majd ezt követően a belga Waregem együttesénél is kipróbálhatta magát. 2015 februárjától két évig az örmény FC Ararat Jerevánban futballozott. Tavaly télen a Djurgårdens IF figyelt fel a tehetségére, és Koné három évre szóló szerződést kötött a stockholmi klubcsapattal. A svéd élvonal (amelyet tavasz-ősz rendszerben rendeznek) tavalyi bronzérmesétől egyéves kölcsönjátékra érkezik Dunaszerdahelyre.

 

A huszonegy éves, 192 centiméter magas, ballábas labdarúgó középső védőként vagy védekező középpályásként is szerepel. Koné népes családból származik: három lány- és négy fiútestvére van. A DAC történetének első elefántcsontparti játékosa a hatos számú mezt kapta Dunaszerdahelyen.

 

„Tavaly egy fontos lépést tettem a pályafutásomban, amikor is három évre szóló szerződést írtam alá Svédország egyik legnagyobb klubjával. Az előző esztendő folyamán főleg a Djurgårdens ifjúsági csapatában szerepeltem, ezért is örülök a lehetőségnek, hogy a legfelső szinten, egy ambiciózus szlovákiai klubban futballozhatok. Remélem, annak ellenére is sikerül gyorsan beilleszkednem, hogy a kultúra és a környezet is teljesen más, mint amelyet eddig ismertem. Nagyon boldog vagyok, és várom a felkészülés kezdetét, amikor csatlakozom az új csapattársaimhoz,” jelentette ki Koné röviddel a mai edzés kezdetét megelőzően. 

Kapcsolódó cikkek
Újabb erősítés Wolverhamptonból: Connor Ronan
Hír - 2019.02.01.
Újabb erősítés Wolverhamptonból: Connor Ronan
Kitambala érkezett próbajátékra
Hír - 2019.01.25.
Kitambala érkezett próbajátékra
A Leverkusen fiatal kapusa érkezik kölcsönbe
Hír - 2019.01.23.
A Leverkusen fiatal kapusa érkezik kölcsönbe
Karsten Ayong a DAC következő erősítése
Hír - 2019.01.14.
Karsten Ayong a DAC következő erősítése
Újabb erősítés Nagymihályból: Martin Bednár
Hír - 2018.09.05.
Újabb erősítés Nagymihályból: Martin Bednár