Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMarko Zsivkovics: A legszebb ajándék? A családdal töltött idő!
Marko Zsivkovics: A legszebb ajándék? A családdal töltött idő!
2018 január 11.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Marko Zsivkovics: A legszebb ajándék? A családdal töltött idő!

A szerb védőnk csak néhány napja ünnepelte a karácsonyt, és örül annak, hogy az edzők a felkészülés elején csak fokozatosan növelik a terhelést.

Múlt hétvégén még a karácsonyt ünnepelte otthon a családjával, tegnaptól azonban már keményen izzad a téli felkészülés első edzései közben. Kelet-Európa több országához hasonlóan, Szerbiában is január 6-7-én ünneplik a karácsonyt a pravoszláv hagyományok szerint. „Karácsony előtt egy nappal, január hatodikán, leveleket gyűjtünk az erdőben, amelyeket hazavisszük. Aznap este fogyasztjuk el az ünnepi vacsorát is. Hetedikén reggel összejön a közeli család, meggyújtjuk a már említett leveleket, és eközben sok szerencsét és egészséget kívánunk egymásnak. Az ajándékok csak ezt követően kerülnek kiosztásra. Ezek többnyire apróságok, esetenként pénz. Így volt ez most is, nem kaptam semmi nagyot. Az volt a legszebb ajándék számomra, hogy a családommal tölthettem az időt odahaza,” mondja Marko Zsivkovics.

 

A csapattársaihoz hasonlóan, a belgrádi Partizanban nevelkedett labdarúgó is kapott utasításokat az ünnepek során való felkészülésről. „Semmi komoly dolog, de elég arra, hogy kondícióban maradjunk, és felkészültek legyünk arra, ami most vár ránk. Futottam és a gyakorlatokat is elvégeztem.” Az edzésfolyamatba való visszatérés azonban így sem volt egyszerű. „Az első közös edzés mindig nehéz. A Szlovákiába való visszatérésem miatt kedden nem edzettem, így a tegnapitól nehezek voltak a lábaim. Jó volt, hogy az edzők egy gyakorlást terveztek be az első napra, míg ma már kettő vár ránk. Viszont mi mindent kibírunk,” árulta el a 23 esztendős jobbhátvéd, és hozzátette a téli felkészülésről alkotott véleményét is: „Mindegyik játékos jobban szereti a meccseket, mint a futást, de fel kell építenünk az erőnlétünket, és jól felkészülnünk a tavaszi szezonra. Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy alapos felkészülés nélkül mérkőzéseket sem játszhatunk.”

 

Zsivkovics ősszel mindössze egy találkozót hagyott ki: a Nagyszombatban összeszedett kiállítását követően a Zólyombrézó otthonában eltiltás miatt nem állhatott a csapat rendelkezésére. „Ősszel gondjaink voltak a góllövéssel, ezen mindenképpen javítanunk kell a téli felkészülés folyamán. Az elsődleges célunk a felsőház, a többit pedig majd meglátjuk.”

 

A szerb futballista az eddigi 49 élvonalbeli fellépésén két gólt szerzett a DAC színeiben. Az elsővel megnyerte a 2016-os ősz legszebb góljáért folyó szavazást, míg a másik, amelyet a rózsahegyi 1:1-es októberi döntetlen alkalmával szerzett, szintén helyet kapott az ankétunkban. „Bár igaz, hogy eddig nem lőttem sok gólt, de azok legalább szépek voltak (nevet). A mostani kínálatból leginkább Pačinda gólja tetszik, ami tényleg parádés volt,” árulta el a 174 cm magas, Szendrőből (Smederevo) származó futballista.

Kapcsolódó cikkek
Boldog szülinapot, Marko!
Hír - 2018.05.17.
Boldog szülinapot, Marko!
Marko Zsivkovics: Közel volt a történelmi győzelem
Hír - 2017.10.29.
Marko Zsivkovics: Közel volt a történelmi győzelem
Boldog szülinapot, Marko!
Hír - 2017.05.17.
Boldog szülinapot, Marko!
Marko Zsivkovics: Nehéz meccs lesz, de bízunk a sikerben!
Hír - 2017.05.05.
Marko Zsivkovics: Nehéz meccs lesz, de bízunk a sikerben!
Marko Zsivkovics 24 karátos találata
Hír - 2017.03.01.
Marko Zsivkovics 24 karátos találata