Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekÚjabb erősítés Angliából, Herc érkezik!
Újabb erősítés Angliából, Herc érkezik!
2018 január 27.Szerző: Filip TimárForrás: futbalsfz.sk (fotó), fcdac.sk (szöveg)
A-csapat
Újabb erősítés Angliából, Herc érkezik!

A szlovák ifjúsági válogatott féléves kölcsönjátékra érkezik a Wolverhampton Wanderers gárdájától.

A tizenkilenc éves Christián Herc pályafutása (szül. 1998. szeptember 30-án) szülővárosában, Léván indult, ahonnan tíz esztendősen a Nyitrához került. A zoboraljai klubban olyan csapatoknak volt a tagja, amelyek a legfiatalabbaktól egészen az idősebb diákokig domináltak az ifjúsági bajnokságokban. Tehetségére a Brit-szigeteken is felfigyeltek, és a 2015/16-os szezontól ott folytatta az ígéretesen alakuló karrierjét.

 

A Wanderers színeiben az U18-as és az U23-as csapatban is szerepelt. Pályafutása legszebb pillanatai közé tartozik a portugál óriás Benfica Lisszabon ellen szerzett gólja. A jelenlegi idényben tizenegy találkozón lépett pályára az U23-as korosztályban, ezeken két gólt szerzett.

 

A kreatív középpályás rendre a szlovák utánpótlás-válogatottaknak is tagja volt. Első alkalommal az U18-as csapatban húzhatta magára a legértékesebb mezt, később csapatkapitányként vezette az együttest. Tavaly az U19-es válogatottba is kapott meghívót, ahol a Milan Malatinský által vezetett gárda bejutott az Elitkörbe, a korosztályos Európa-bajnokság selejtezőinek második fordulójába.

 

Christián főleg az előrelátásban és a játék olvasásában jeleskedik. Erősségei közé tartozik az utolsó passz, de a jó befejezés is. A lévai származású labdarúgó képességeire az U21-es gárda szövetségi kapitánya, Pavel Hapal is felfigyelt, aki tavaly novemberben, a spanyolok elleni selejtezőn adott neki lehetőséget.

 

Ľubomír Šatka és Kristián Koštrna után tehát ő a harmadik olyan játékos Marco Rossi keretében, aki saját bőrén tapasztalhatta meg az angol labdarúgást.

 

„Ahogy azt már az elmúlt hetekben jeleztük, igyekeztünk egy olyan megfelelő támadó középpályást találni, aki képes irányítani a játékunkat az ellenfél térfelén. Nem tagadjuk, hogy a Wolverhampton és Christián megszólítását Ľubo Šatka esete inspirálta. Akárcsak Ľuboban, úgy Chrisben is nagy lehetőségek rejlettek a DAC-ba való érkezésük előtt, de csak minimális lehetőséget kaptak a képességeik fejlesztését illetően a felnőtt labdarúgásban. Bízom benne, hogy Christián követni fogja Ľubo Šatka példáját, és viszonylag gyorsan a posztjának egyik legjobbja lesz az egész Fortuna Ligában,” mondta a DAC 1904 sportigazgatója, Jan Van Daele.

 

„Nagyon örülök, hogy megmutathatom magam a DAC színeiben. Nemsokára csatlakozom a gárdához Törökországban, és bízom benne, hogy jól összeszokunk a srácokkal, hogy közösen megküzdhessünk az európai kupaszereplésért,” ecsetelte érzéseit Christián Herc.

Kapcsolódó cikkek
Christián Herc a következő évet is sárga-kékben tölti!
Hír - 2018.05.23.
Christián Herc a következő évet is sárga-kékben tölti!
Karsten Ayong a DAC következő erősítése
Hír - 2019.01.14.
Karsten Ayong a DAC következő erősítése
Bayoék kijutottak a 2019-es Afrika-kupára, Herc csapatkapitányként lőtt gólt
Hír - 2018.11.22.
Bayoék kijutottak a 2019-es Afrika-kupára, Herc csapatkapitányként lőtt gólt
Válogatottjaink akcióban
Hír - 2018.11.14.
Válogatottjaink akcióban
Christián Herc: A legszorosabb győzelmek a legjobbak
Hír - 2018.11.12.
Christián Herc: A legszorosabb győzelmek a legjobbak