Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMa ismét két edzés, Eb-bronzérmes készül a csapattal
Ma ismét két edzés, Eb-bronzérmes készül a csapattal
2018 február 01.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
EDZŐTÁBOR
Ma ismét két edzés, Eb-bronzérmes készül a csapattal

Délelőtt Rossi vezetőedző két csoportra osztotta a gárdát, délután együtt készült a csapat.

Tegnap a törökországi összpontosítás második felkészülési mérkőzésén 3:2-re legyőztük a bosnyák Premijer liga éllovasát. A Zseljeznicsar Szarajevó ellen Černák, Davis és Mervó is megszerezte idei első találatát.

 

 

Roland Černák 2016 áprilisa után szerzett ismét gólt sárga-kékben; a tegnapit megelőző legutóbbi találatának köszönhetően akkor Nagymihályról sikerült egy ponttal hazatérnünk az 1:1-es döntetlen után. „Tényleg nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után ismét betaláltam a DAC színeiben. Beindultam a védelem mögé, Erik Pačinda Marinhoz passzolt, aki kapásból indított. Úgy gondolom, hogy tétlen leshelyzetben voltam, ám a mögöttem futó Herco (Christián Herc) rám kiáltott, hogy engedjem át neki a labdát, amit aztán visszakaptam tőle, és már csak az üres kapuba kellett gurítanom. Nehéz mérkőzés volt, sokat futottunk. Viszont megérdemeltük a győzelmet, hiszen főleg a második félidőben jobbak voltunk az ellenfélnél,” tért vissza a tegnapi meccshez a 20 éves szélső, aki ősszel Sároseperjesen futballozott vendégjátékosként, és hét góljával a Tatran legeredményesebb gólszerzője volt. „Bízom benne, hogy itt is menni fog a góllövés, és kiharcoljuk az európai kupaszereplés jogát. Az összpontosításon fantasztikusak a körülmények, így biztosra veszem, hogy jól felkészülünk a tavaszra,” tette hozzá a Tőketerebesről származó futballista.

 

A mai délelőtt a bosnyákok elleni mérkőzés utáni rehabilitáció jegyében telt. A tegnap legalább egy félidőt abszolváló játékosok levezető futáson vettek részt, a többiek számára pedig labdás és labda nélküli érdekes gyakorlatokat készített az edzői stáb. A közös ebéd és a hagyományos pihenő után következett a mai nap második gyakorlása, amelyen az egész keret együtt dolgozott. Ez alól csak Mervó Bence (gyomorbántalmak) és Timotej Záhumenský volt a kivétel; utóbbi még nem edzhetett teljes erőbedobással a Helsingør elleni mérkőzésen elszenvedett izomhúzódása miatt. Timo Lukáš Hačkulič fizioterapeuta szigorú felügyelete alatt készül a visszatérésre. 

 

 

Mától a csapattal készül a 20. életévét frissen betöltő cseh kapus, Martin Jedlička is (szül. 1998. január 24.), aki az U19-es csapatunk hálóőrét, Miroslav Gutićot váltotta az összpontosításon. Jedlička a Příbram neveltje, és a tavalyi U19-es Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett. Az EB előtt a Mladá Boleslav gárdájához igazolt. „Egyelőre csak próbajátékra érkeztem, de szóban már megegyeztünk egy féléves vendégjátékról. Szülővárosomban, Příbramban kezdtem védeni már négy-ötéves koromtól, méghozzá a nagyapám mintájára, aki valaha a felnőttcsapat kapusa volt. Őt édesapám és a nagybátyám is követte a családi hagyomány útján, akik viszont már az ifjúsági csapatokban befejezték pályafutásukat. Tízévesen a prágai Sparta hívó szavára igent mondtam, de ott nem találtam meg a számításaimat, így egy év után a Slavia vásárolt meg. Másfél évet töltöttem a piros-fehéreknél, majd hazatértem. A Příbramnál megjártam az összes korosztályos csapatot, és a tavalyi Európa-bajnokság előtt négy évre köteleztem el magam a Mladá Boleslavhoz,” ecsetelte eddigi pályafutása menetét a tehetséges kapus, aki a már említett grúziai kontinensbajnokságon csapata minden mérkőzésén végig a pályán volt, így komoly szerepet játszott a cseh fiatalok harmadik helyének elérésében. „Az egy nagyon sikeres torna volt. Grúziában a bronzérmek mellett remek élményekkel is gazdagodtunk. A hazaiak elleni sorsdöntő összecsapásra megtelt a stadion. Harmincezer néző előtt 2:0-ra győztünk, és a 2. helyről bejutottunk az elődöntőbe. Ott balszerencsés vereséget szenvedtünk a későbbi győztes angoloktól, akik a 93. percben, 2 másodperccel a lefújás előtt szerezték a győztes találatot,” teszi hozzá Jedlička.

 

 

A Mladá Boleslav csapatának kötelékébe tartozó hálóőr pályafutásában a tavalyi év jelentette a fordulatot. A már említett válogatottbeli sikereken kívül bemutatkozhatott nyugati szomszédunk élvonalában is. Az őszi szezon utolsó fordulójában, a prágai Sparta otthonában debütált. Egyébként ugyanezen a helyen lépett először pályára egykor a DAC kapusedzője, Raška is, és hogy ne legyen kevés az egybeesés, mindketten három gólt kaptak „üdvözlésképpen”. „Nagy élmény volt ez a számomra. Sikeres voltam a válogatottban, így már vártam a lehetőséget. Egy gyerekkori álmom vált azzal valóra, hogy bemutatkozhattam az élvonalban – és így, hogy erre pont a Sparta otthonában kerülhetett sor, még szebb volt az egész. Eredményesség tekintetében egy balszerencsés bemutatkozás volt, de annak örülök, hogy már tizenkilenc éves koromban átélhettem ezt.” Jedlička a jelenlegi idény végéig erősítheti kölcsönjátékosként a DAC-ot. „Azzal a céllal érkeztem, hogy kitöltsem a megüresedett kapuspozíciót, szeretnék Paťo Macej beugrója lenni. Bízom benne, hogy sikeresek leszünk kapusposzton, és a lehető legmagasabbra juttatjuk a dunaszerdahelyi csapatot,” hangsúlyozza a kapus, aki az U16-os csapattól kezdve mindegyik korosztályos válogatottnak a tagja volt.

 

„Benji Száraz a felkészülés elején megsérült, így bonyolódott a helyzetünk, mivel Maťo Slávik is egy sérülés után tért vissza nemrég. Megoldást kellett tehát találnunk erre a szituációra. Volt néhány kapus próbajátékon, viszont én a szlovák, cseh, vagy más környező országból való srácokat részesítettem előnyben. Így végül egy fiatal és tehetséges cseh hálóőr mellett döntöttünk. Maťo Jedlička végig a korosztályos válogatottak tagja volt, védett a cseh élvonalban, a Mladá Boleslav együttesénél edzett, ahol második számú kapus volt. Úgy gondolom tehát, megvannak a képességei ahhoz, hogy a segítségünkre legyen. Bízom benne, hogy hozzáállásával egy pluszt hoz a csapathoz, és a Macej, Slávik, Jedlička – vagyis a Paťo és a két Maťo – hármassal vágunk neki a bajnokságnak. Meggyőződésem, hogy a srácok jó teljesítményt nyújtanak majd, és segítenek a csapatnak elérni a szezon előtt kitűzött célokat,” mondta a DAC kapusedzője, Martin Raška.

Kapcsolódó cikkek
Martin Jedlička: Ötven százalékos siker
Hír - 2019.04.02.
Martin Jedlička: Ötven százalékos siker
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Martin Jedlička a DAC játékosa 2022 nyaráig!
Hír - 2019.02.21.
Martin Jedlička a DAC játékosa 2022 nyaráig!
Martin Jedlička: A konkurenciaharc hozzásegít minket ahhoz, hogy jobbak legyünk
Hír - 2019.02.07.
Martin Jedlička: A konkurenciaharc hozzásegít minket ahhoz, hogy jobbak legyünk