Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMarin Ljubičić: Bízom a csapatom erejében
Marin Ljubičić: Bízom a csapatom erejében
2018 február 08.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Marin Ljubičić: Bízom a csapatom erejében

„A focista a lényeg, nem a rendszer” – állítja a DAC csapatkapitánya, aki szerint a gárdának nagyon hasznos volt a beleki edzőtábor.

Mögöttünk van a törökországi összpontosítás, az ottani találkozókat 2-1-1-es mérleggel abszolváltuk. Elégedett vagy ebből a szempontból?

„Igen. Keményen edzettünk, jól dolgoztunk Törökországban. Jó mérkőzéseket abszolváltunk minőségi csapatok ellen. Az összpontosításon is minden mérkőzést meg akarunk nyerni – bár ezeken a találkozókon nem az eredmény az elsődleges. Inkább arra összpontosítunk, hogyan dolgoztunk és sikerült-e teljesítenünk mindazt, amit az edző kér, elvár tőlünk. A bajnokságban minden bizonnyal érzelmesebbek lesznek az összecsapások és nagyobb hangsúly lesz az eredményen, mint Törökországban. Sok edzésünk volt, néha nehéz lábakkal léptünk pályára a meccseken, de azokat saját magunknak játsszuk. Szeretnénk teljesíteni azt, amit az edző kér. Egy jó összpontosítást zártunk, hiszen sok időt töltöttünk együtt, sokat nevettünk. Mától itthon dolgozunk, és van még tíz napunk a lehető legjobban felkészülni a Szenice elleni első bajnoki mérkőzésre.”

 

Az Orenburg elleni utolsó találkozón már éreztétek a fáradtságot, vagy tiszta fejjel léptetek pályára?

„Néha nehéz megőrizni a hidegvért, ha fáradtan futballoztunk. A felkészülés alatti találkozók mindig jók, nem túl ideges hangulatúak. Én szeretem a kiélezett összecsapásokat, mint az Orenburg elleni, amely viszont túl ideges hangulatban zajlott, és csak úgy repkedtek a sárga és a piros lapok. Többet kell gondolkodnunk, futnunk a játék közben és megnyerni a párharcokat, és ez mellett a játékvezetővel sem kellene foglalkoznunk.”

 

 

A csapatkapitány szemszögéből hogyan látod a 3-4-1-2-es játékrendszerre való átállást, amelyet az edző a téli felkészülés folyamán gyakoroltat a csapattal? Hol tartunk az adaptációban?

„Bá ez egy új rendszer, néhányan már évek óta együtt futballozunk, összeszoktunk, és ez nagy előny. Mi játszunk, nem pedig a rendszer. Ha valaki hibázik, akkor a csapattársa kisegíti. Bár ez egy új szisztéma, viszont mi már több rendszerben is képesek vagyunk futballozni – akár mondjuk a 25. vagy a 75. percben dönt az edző a változtatás mellett. Minden egyes összecsapáshoz a megfelelő módon kell hozzáállnunk, és száz százalékot nyújtanunk. Be kell lőnünk a lehetőségeket, nyugodtnak maradnunk a helyzetek befejezésénél, hiszen lesznek olyan találkozók is, ahol mindössze két-három gólhelyzetünk lesz, és ha nem használod ki azokat, akkor ott megfordulhat a mérkőzés kimenetele. Bízom a csapatomban és abban is, hogy miénk lesz a tavasz. Igyekezni fogunk többször megörvendeztetni a szurkolóinkat, mint azt ősszel tettük.

 

A minőségi törökországi pályákról ismét visszatérünk a hazai környezetbe, ahol hideg és hó is vár minket. Az is elválik, hogy a bajnokságban milyen minőségűek lesznek a futballpályák…

„Ez a futball, hozzá kell szoknunk a hóhoz, de a napsütéshez is, a rossz és jó minőségű pályákhoz is – ez a munkánk. Otthon is kiválóak a körülmények – ottvan nekünk a Bonbon hotel és tíz focipálya. A klub mindent biztosít és előkészít nekünk az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt. Nekem mindegy, hogy napsütésben vagy hidegben kell futballozni, felkészültnek kell lennünk mindenre. Jelenleg az alapszakasz fennmaradó három mérkőzésére kell összpontosítanunk, és minél több pontot szerezni, ha valamit el akarunk ebben a szezonban érni.”

 

Már biztosan örülsz a családdal való találkozásnak, akik hamarosan utánad jönnek Dunaszerdahelyre…

„Nagyon hiányoznak, hiszen lassan már egy hónapja nem voltunk együtt, de ilyen a futball. Ez az életem, így élek immár tíz-tizenegy éve, tehát nincs új a nap alatt. A családom jelenleg Splitben tartózkodik, ahol olyan kellemes az időjárás, mint amilyen Törökországban volt.”

 

Hol szeretnéd látni a csapatot a szezon végén?

„Ez egy nehéz kérdés, mert nem tudjuk, mi történhet három-négy hónap múlva. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a Fortuna Ligában három nyert mérkőzéssel nagyot lehet ugrani, de egy rossz sorozattal elég mélyre is eshet egy csapat. A futballisták pályafutása rövid, így nincs időnk gondolkodni. Minden egyes összecsapásra úgy kell felkészülnünk, mintha az utolsó lenne – csak így lehetünk elöl. Mindig száz százalékot kell nyújtanunk. Mindannyian tudjuk, mit vár el tőlünk a klub, és mik a szezonelőtti célkitűzéseink. Bízom a csapat erejében, amelyet fiatal és kiváló képességű játékosok alkotnak. Remek körülmények között dolgozhatunk, szép a stadionunk, így remélhetőleg sikeres szezont zárunk.”

Kapcsolódó cikkek
A csapatkapitány Marin Ljubičić búcsúzik a DAC-tól
Hír - 2018.08.16.
A csapatkapitány Marin Ljubičić búcsúzik a DAC-tól
Marin Ljubičić: A felkészülési meccseken is győzni akarunk
Hír - 2018.06.29.
Marin Ljubičić: A felkészülési meccseken is győzni akarunk
Marin Ljubičić: Az elemek feltöltve
Hír - 2018.06.18.
Marin Ljubičić: Az elemek feltöltve
Boldog szülinapot, Marin!
Hír - 2018.06.15.
Boldog szülinapot, Marin!
Marin Ljubičićnak egy üdülőközpont az otthona
Hír - 2018.05.29.
Marin Ljubičićnak egy üdülőközpont az otthona