Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekPatrik Macej: Szép dolog az emlékezés, de szombaton a DAC sikeréért fogok küzdeni
Patrik Macej: Szép dolog az emlékezés, de szombaton a DAC sikeréért fogok küzdeni
2018 február 21.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Patrik Macej: Szép dolog az emlékezés, de szombaton a DAC sikeréért fogok küzdeni

Hálóőrünk számára minden Nagymihály elleni bajnoki kivételes.

Az első tavaszi mérkőzés volt a nyolcadik, amit kapott gól nélkül lehoztál a bajnokságban, három pontot gyűjtöttünk. Ilyen az ideális tavaszi szezonkezdet…

„Jobban nem is kezdődhetett volna. Egyúttal kiharcoltuk a felsőházban való szereplést, így valóban elégedettek lehetünk.”

 

Az első játéknap legnagyobb meglepetését következő ellenfelünk, a nagymihályi gárda szolgáltatta, amely odahaza váratlan, 1:1-es döntetlent játszott a Slovannal. Figyelemmel követted az összecsapást?

„Nem, de számomra nem meglepetés a soros ellenfelünk pontszerzése. Amikor még a nagymihályiaknál védtem, és a Slovant láttuk vendégül, mindig nehéz dolguk volt a fővárosiaknak – akkor azonban máshonnan is kaptak egy kis segítséget.”

 

A Nagymihály kapusa, Kira bekerült a forduló legjobb tizenegyébe. Kapcsolatban vagy vele, gratuláltál neki ehhez?

„Igen, folyamatosan kapcsolatban vagyunk, és a Slovan elleni összecsapás előtt is írogattunk arról, mi a helyzet Nagymihályban. Folyamatosan igyekszem naprakész lenni, hiszen az a klub adta meg nekem az első ligában való szereplés esélyét, tehát még mindig figyelemmel követem a helyzetüket. Számomra nem meglepetés, hogy Kira lett a forduló legjobb kapusa, hiszen a Slovan ellen minden hálóőrnek sok munkája van. Azért vagyunk, hogy segítsünk a csapatnak. Kira maximálisan elégedett lehet, hiszen volt egy csúnya sérülése – kifordult a válla -, de parádésan tért vissza.”

 

Rajta kívül még kivel tartod a kapcsolatot a nagymihályiak közül?

„Néha Kuba Grič-csel és Miňo Šimčákkal váltunk néhány szót. De Kiri volt az, aki annak idején megmutatta Nagymihály városát, és ő mondta el, hogyan is működik a klub. A mai napig nagyon jó barátok vagyunk.”

 

 

Tehát a szombati mérkőzés ezért is lesz egy kicsit különleges a számodra…

„Természetesen. A két csapat nagymihályi összecsapása fejben egy nagyon nehéz kilencven perc volt számomra, de a szombati találkozón talán kevesebb lesz bennem a feszültség, mivel egyszer már átestem ezen. Nagyon köszönöm a Nagymihálynak mindazt, amit értem tettek, de szombaton a Dunaszerdahely sikeréért fogok küzdeni. Remélem, sikerül begyűjtenünk a három pontot.”

 

Mire kell odafigyelnünk, és mi kell majd ahhoz, hogy győzzünk szombaton?

„Ellenfelünk már évek óta a kombinációs játékot erőlteti. Az első perctől rájuk kell mennünk, be kell őket szorítanunk – majd meglátjuk, mit gondolt ki Rossi vezetőedző. Ő jobban feltérképezte őket, de én úgy emlékszem, hogy a hátulról indított kombinációs játék az alap a nagymihályiak számára, nem vagdossák fel feleslegesen a labdákat. Úgy gondolom, hogy a letámadással sikeresek lehetünk ellenük. Sok fiatal futballistájuk van, akik nem annyira rutinosak. A DAC is egy fiatal gárda, ám kicsit minőségibb labdarúgókkal rendelkezünk ellenfelünknél, és ennek meg kéne mutatkoznia az összecsapáson is.”

 

Ráadásul számíthatunk a tizenkettedik játékosunk támogatására is…

„Természetesen le a kalappal a szurkolók szenicei teljesítménye előtt. Az egész ősz során fantasztikusak voltak, és ezt az Erdőháton is bebizonyították. Tizenkettedik játékosként támogattak minket, és bízom benne, hogy most is sokan kilátogatnak majd a stadionba. Remélem, hogy a Szenicén nyújtott teljesítményünkkel sikerül kicsalogatni őket a hazai mérkőzésre is. Csodálatos dolog lenne, ha öt-hatezer néző is kijönne ebben az időben. Minden tiszteletet megérdemelnek.”

Kapcsolódó cikkek
Boldog szülinapot, Patrik!
Hír - 2019.06.11.
Boldog szülinapot, Patrik!
Boldog szülinapot, Patrik!
Hír - 2018.06.11.
Boldog szülinapot, Patrik!
Patrik Macej: A futball az élettársam
Hír - 2018.06.05.
Patrik Macej: A futball az élettársam
Patrik Macej: Hatalmas erő sugárzik a csapatból
Hír - 2018.04.24.
Patrik Macej: Hatalmas erő sugárzik a csapatból
Patri Macej: Nem szokásom a semmitől lefeküdni a földre
Hír - 2018.03.20.
Patri Macej: Nem szokásom a semmitől lefeküdni a földre