Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekKevés ilyen bal láb van!
Kevés ilyen bal láb van!
2018 március 15.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Kevés ilyen bal láb van!

A szlovák válogatott legközelebbi összetartására egy klubból sem érkezik több játékos, mint a DAC-ból!

A szlovák labdarúgó-válogatott jövő héten részt vesz a thaiföldi Bangkokban megrendezésre kerülő hagyományos nemzetközi tornán, a Király-kupán (március 22-25.). Ján Kozák szövetségi kapitány 24 futballistát nevezett az utazó keretbe, melyben négy újonc és öt szlovák élvonalbeli játékos található. Örömteli hír számunkra, hogy csapatunk két oszlopos tagja is utazik Thaiföldre: a 22 esztendős védő, Ľubomír Šatka és a 28 éves támadó, Erik Pačinda. Mindkét futballistának ez volt az első válogatottbeli meghívója. Tomáš Huk a tartalékok között kapott helyet.

 

A DAC két játékossal képviselteti magát a keretben, akárcsak a német Hertha Berlin, a spanyol élvonalbeli Celta Vigo és a pozsonyi Slovan. A többi labdarúgót egyaránt egy-egy klubot képvisel.

 

Ján Kozák a következőképpen nyilatkozott a DAC párosáról: „Šatka a dunaszerdahelyi belső védőpáros vezéregyénisége. Hukkal remek védőfalat alkotnak, a csapat nagyon kevés gólt kap. Külföldön is futballozott, a szlovákiai labdarúgást is megszokta, szeretnék tehát neki lehetőséget adni. Pačinda remek bal lábbal rendelkezik, és olyanból kevés van nálunk. Labdarúgóként és emberileg is beért, a bajnokságban nyújtott teljesítményével pedig kiérdemelte, hogy a meghívottak között legyen. Inkább a szélen, mint csatárként képzelem el őt.” Mindkét dunaszerdahelyi előtt nagy lehetőség áll, hogy bemutatkozhassanak a felnőtt-válogatottban. „A tornán mindegyik játékos megkapja tőlem a lehetőséget, hogy megmutathassa magát,” ígérte a szövetségi kapitány.

 

A szlovák válogatott március 22-én, csütörtökön, közép-európai idő szerint 10.30-tól lép pályára a King’s Cup 2018 tornán az Egyesült Arab Emírségek ellen. Március 25-én, vasárnap a döntőben (13.30 otthoni idő szerint) vagy a 3. helyért zajló mérkőzésen (10.30) a Thaiföld–Gabon páros egyikével találkoznak, ugyanis ez a két együttes játssza a másik elődöntőt.     

 

Az U21-es válogatottban is van két futballistánk, amelyre fontos dupla mérkőzés vár Albánia ellen a 2019-es Eb-selejtezők keretén belül (március 23-án Tiranában és 27-én Zsolnán). Oto Brunegraf keretében, aki Pavel Hapal váratlan távozása – a prágai Sparta vezetőedzője lett –  után vette át a válogatottat, Roland Černák és Christán Herc is helyet kapott. Lukáš Čmelík ezúttal a tartalékok közé lett nevezve. „Lukáš Čmelík számára eddig nem az elképzelések szerint alakul az év, hiszen előbb sérült, majd beteg volt,” magyarázta Brunegraf szövetségi kapitány. A fiatal szlovák válogatottban Fegyveres Zsolt csapatorvos, Ludík György masszőr és Fedor Patrik szertáros is képviseli a DAC-ot.   

Kapcsolódó cikkek
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.09.12.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Hír - 2018.08.29.
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Hír - 2018.06.05.
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Hír - 2018.06.01.
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Pačinda és Šatka bevetésre készen
Hír - 2018.05.29.
Pačinda és Šatka bevetésre készen