Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekTimotej Záhumenský: De szép is lenne a Slovan ellen betalálni!
Timotej Záhumenský: De szép is lenne a Slovan ellen betalálni!
2018 március 15.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Timotej Záhumenský: De szép is lenne a Slovan ellen betalálni!

Téli erősítésünk már otthon érzi magát Dunaszerdahelyen. „A jót könnyű megszokni,” mondja.

A nagyszombati vereséggel kiestünk a kupából, és a csapat öt hónap után kapott ki újra. Milyen az öltözői hangulat jelenleg?

„Úgy gondolom, hogy nem szabad túl nagy feneket keríteni a dolognak, hiszen hosszú idő után szenvedtünk ismét vereséget. Egyéni hibák döntötték el a mérkőzés sorsát – azok nélkül szerintem kihúztuk volna a büntetőpárbajig, amely már csak a szerencséről szól. Viszont ez már a múlt, mi pedig a következő összecsapásra készülünk.”

 

A kupagyőzelemről szőtt álmaink tehát szertefoszlottak, viszont a bajnokságban a kiváló második helyen állunk. Mit vársz még a csapattól a szezon végéig?

„Teljesítettük az első, szezonelőtti célkitűzést, vagyis hogy az első hatban végezzünk. Most már kizárólag rajtunk áll, meddig jutunk. Az elkövetkező találkozók kiegyenlítettek lesznek, de mindenképpen szép dolog lenne megtartani a jelenlegi helyezésünket.”

 

Legközelebb a Slovan lesz az ellenfél, amely a bajnokság talán legerősebb játékoskeretével rendelkezik. Milyen összecsapásra számíthatunk?

„Lehet egygólos, de sok gólt hozó meccs is, mint a Liptószentmiklós elleni kupatalálkozójuk (4:3, megj.). Mindenképpen érdekes összecsapásra számítok. Már nagyon várom, és bízom benne, hogy sikerül három pontot szereznünk – más eredményt nem is tudok elfogadni.”

 

 

A múltban a Slovan futballistája is voltál, ám azóta rengeteg minden megváltozott az „Égszínkékek” háza táján. Tartod valakivel a kapcsolatot a fővárosiak közül?

„Jelenleg nem vagyok kapcsolatban senkivel, hiszen a Slovanban lényegében fél évente lecserélik a játékoskeret nagy részét. Mivel már két esztendeje eljöttem, csak Robo Vitteket, Erik Čikošt és Dominik Greifet ismerem – utóbbival még az ificsapatban futballoztam együtt. Számomra ez ugyanolyan meccs lesz, mint a többi. Minden bizonnyal ők a legerősebb ellenfél, Szlovákia legnagyobb klubja a Slovan. Semmiképpen sem mi számítunk a mérkőzés esélyesének, de szeretnénk megmutatni magunkat ellenük és három pontot zsákmányolni.”

 

Sikerült már megszoknod Dunaszerdahelyt? Hogyan érzed magad nálunk?

„Nagyon jól. Elégedett vagyok, és a város is szép. Az emberek kedvesek, barátságosak, megértjük egymást a csapattársakkal is, jó a közösség. Természetesen, a pályán és személyiségileg is van még hova fejlődnünk, hogy a pályán és azon kívül is még jobbak legyünk.”

 

Többségében a védelem bal oldalán kapsz szerepet, így főleg Eric Davis-szel dolgozol össze. Hogyan értékelnéd az összmunkátokat?

„Eric egy nagyon jó futballista. Érdekes dolog a vele való közös munka, hiszen lényegében mindketten védők vagyunk. Ő most a szélen futballozik, ahol nincs könnyű dolga, de szerintem az együttműködésünk minden egyes mérkőzéssel csak javul. Bízom benne, hogy a kettőnk összmunkája segít a csapatnak és a többi játékostársnak is, sok pontot hozva a csapat konyhájára.”

 

Az eddigi egyetlen bajnoki találatod tavaly novemberben született, és rögtön a hónap gólja is lett. Nálunk mikor „villantasz” valami hasonlót?

„Jó lenne, ha pont a Slovan ellen szerezném meg az első sárga-kék gólom. Még csak szépnek sem kellene lennie – bármilyen gólnak örülnék.”

Kapcsolódó cikkek
Záhumenský a Karvinához távozik
Hír - 2019.01.04.
Záhumenský a Karvinához távozik
Timotej Záhumenský: Együtt védekezni és együtt támadni
Hír - 2018.11.08.
Timotej Záhumenský: Együtt védekezni és együtt támadni
Boldog szülinapot, Timo!
Hír - 2018.07.17.
Boldog szülinapot, Timo!
Záhumenský szeretne valami különlegeset átélni
Hír - 2018.04.25.
Záhumenský szeretne valami különlegeset átélni
Timotej Záhumenský: Remek csapatteljesítményt nyújtottunk
Hír - 2018.04.17.
Timotej Záhumenský: Remek csapatteljesítményt nyújtottunk