Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMenj és döntsd el a meccset!
Menj és döntsd el a meccset!
2018 április 04.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Menj és döntsd el a meccset!

A huszonegy esztendős afrikai támadó a legnagyobb támaszának ajánlja az első sárga-kék gólját.

A Nagyszombat elleni húsvéti rangadót Vakoun Issouf Bayo gólja döntötte el, aki csak néhány hete érkezett a DAC-hoz. A tehetséges támadó már tizennyolc évesen hazája, Elefántcsontpart élvonalbeli bajnokságának a legjobb góllövője és játékosa volt. Dunaszerdahelyre a tunéziai Etoile du Sahel gárdájától érkezett, és az Afrika legnagyobb klubjai közé tartozó együttesben is ő volt a legeredményesebb játékos.

 

„Nagyon színvonalas volt a vasárnapi mérkőzés. Elsősorban a szurkolóinknak jár egy hatalmas köszönet a csodálatos támogatásért. Másodszor léptem pályára a szlovák élvonalban és boldog vagyok, hogy ezúttal sikerült győznünk. Köszönöm az edzőnek a bizalmat és csapattársaimnak a támogatást, és örülök, hogy az én találatommal sikerült megnyerni ezt a nehéz összecsapást. A gólom jelentette a különbséget, ezért nagyon elégedett vagyok,” tért vissza a vasárnapi rangadóhoz az örök mosolygó afrikai srác, aki a múlt fordulóban, a Slovan ellen mutatkozott be a DAC-ban.

 

Bayo a sérült Čmelíket váltotta az 53. percben, és hét perccel később megszerezte a mérkőzés egyetlen találatát. Milyen utasításokkal küldte őt pályára Rossi vezetőedző? „A rangadót megelőző héten a befejezéseket gyakoroltuk, és mondhatjuk, hogy minden edzést szinte csak a kapu előtt töltöttem. A pályára lépésem előtt azt monda az edző: „Bayo, itt az esély. Menj és döntsd el a meccset!” És lám, sikerült is megszereznem a mindent eldöntő gólt,” mondta Rossi nyerőembere.

 

Bayo a találata előtt Kalmárral játszott össze, majd kiugorva remekül vette át a labdát, megmutatta gyorsulását és kapussal szemben egy kis szerencséje is volt. „Igen, volt benne némi mázli, de a lényeg, hogy bement. Nagyon boldog vagyok. Az első dunaszerdahelyi gólomat édesanyámnak ajánlom, aki a legnagyobb támaszom. Már a pályafutásom kezdeteitől támogat, és beleegyezett az Európába való átigazolásomba is,” árulta el a tíz testvér közül a második legfiatalabb. Három fiútestvér mellett ugyanis hat lánytestvére is van odahaza, Elefántcsontparton. Bayo az egyetlen a nagy családjából, aki a profi szinten sportol.

Kapcsolódó cikkek
Találkozz Bayóval!
Hír - 2019.01.13.
Találkozz Bayóval!
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Hír - 2019.01.08.
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Bayo mérföldkő előtt
Hír - 2018.12.21.
Bayo mérföldkő előtt
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
Hír - 2018.12.17.
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen
Hír - 2018.12.07.
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen