Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekA SZLSZ Ezüst Jelvénnyel tüntette ki Lépes Györgyöt
A SZLSZ Ezüst Jelvénnyel tüntette ki Lépes Györgyöt
2018 április 05.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A SZLSZ Ezüst Jelvénnyel tüntette ki Lépes Györgyöt

Az egykori kiváló futballista és a már jó ideje ifjúsági edzőként és funkcionáriusként dolgozó Lépes György jelentős díjat kapott a labdarúgó-szövetségtől.

Lépes Györgynek a vasárnapi, DAC-Nagyszombat bajnoki mérkőzés előtt a klubtulajdonos Világi Oszkár és a klubelnök Végh Tibor adta át a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SZLSZ) második legjelentősebb díját.

 

A SZLSZ Ezüst Jelvényének odaítélését a SZLSZ Végrehajtó Testülete szavazta meg a DAC egykori játékosának, ifjúsági edzőjének és funkcionáriusának. Lépes György a szlovák futballban végzett sokéves munkájáért és a közelgő születésnapja alkalmából kapta meg ezt a jeles kitüntetést. 

 

Lépes György 1953. április 9-én született, jövő hétfőn tehát a 65. születésnapját ünnepli. Egész életét a futballal kapcsolta össze, azon belül főleg a következő generációk kinevelésével foglalkozott. A pozsonyi magyar gimnázium diákjaként az ottani Inter utánpótlás-csapataiban pallérozódott. 1970 és 1971 között a csehszlovák ifjúsági válogatott volt a tagja, ám az Inter sztárokkal teletűzdelt A csapatának öltözője zárva maradt előtte. A Nyitrán és Vágsellyén töltött kölcsönjátékok után 1976-ban a DAC játékosa lett. Személyében egy szorgalmas és kreatív középpályást igazolt a dunaszerdahelyi gárda, aki nagyban hozzájárult a kerületi bajnokságtól a divízión át egészen a Szlovák Nemzeti Ligába való feljutáshoz. Az edzők meghosszabbított keze volt, az ő gondolatukat vitte át a pályára, hozzátéve a saját kreativitását. A játékos pályafutása befejeztével természetes módon a kispadon folytatta. A Csallóköz legkeresettebb szakemberei közé tartozott, emellett az egész edzői pályafutása során klubunk ifjúsági csapataival is foglalkozott. Az elmúlt évtizedek során az ő keze alatt fejlődött majdnem az összes DAC-nevelésű labdarúgó. Példaként említhetjük Szabó Ottót, Ján Ďuricát, Straka Gábort, Szarka Ákost, Kiss Filipet, Domonkos Kristófot vagy Bénes Lászlót. Jelenleg a DAC 11 éven alatti előkészítő korosztályát vezeti.

 

Mi is csatlakozunk a SZLSZ díjához gratulálókhoz és a kerek születésnapja alkalmából főleg jó egészséget kívánunk!

 

Kapcsolódó cikkek
Rossi július 19-ig marad a DAC edzője!
Hír - 2018.07.02.
Rossi július 19-ig marad a DAC edzője!
A DAC álláspontja Marco Rossi magyar szövetségi kapitánnyá való kinevezésével kapcsolatban
Hír - 2018.06.20.
A DAC álláspontja Marco Rossi magyar szövetségi kapitánnyá való kinevezésével kapcsolatban
Tomislav Maric 2017-ig a DAC-nál marad
Hír - 2015.12.22.
Tomislav Maric 2017-ig a DAC-nál marad
Szurkolói beszélgetés Világi Oszkárral és Németh Krisztiánnal
Hír - 2015.11.25.
Szurkolói beszélgetés Világi Oszkárral és Németh Krisztiánnal
Szurkolói beszélgetés Végh Tiborral és Tomislav Mariccsal
Hír - 2015.05.22.
Szurkolói beszélgetés Végh Tiborral és Tomislav Mariccsal