Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekHa Bayo betalál…
Ha Bayo betalál…
2018 április 21.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Ha Bayo betalál…

A DAC huszonegy éves afrikai támadója üstökösként robbant be a Fortuna Ligába

Gólvágó hírnevével érkezett hozzánk, és eddig ezt a szlovák élvonalban is bizonyítja. Pályafutása eddigi legsikeresebb szezonjában – három évvel ezelőtt – az akkor tizennyolc esztendős Vakoun Issouf Bayo (szül. 1997. január 10-én) 14 gólt lőtt 21 mérkőzésen. Ezzel a teljesítményével kiérdemelte szülőhazája, az elefántcsontparti első osztály gólkirályi címét, és egyúttal a legjobb játékosnak járó elismerést is besöpörte.

 

Az Afrika egyik legjobb klubjába, a tunéziai Etoile Sportive du Sahelbe való igazolását követően továbbra is szorgalmasan termelte a gólokat, és a csapat legeredményesebb játékosa lett. Szlovákiában is megy neki a szekér, hiszen a Fortuna Ligában lejátszott első négy találkozója után három találattal áll. Eddig úgy tűnik, rácáfol Marco Rossi szavaira, aki érkezésekor úgy nyilatkozott, hogy Bayo a jövő embere. A fiatal támadó viszont már most kezdi beváltani a hozzá fűzött reményeket. Egyúttal pedig érvényes az az állítás is, hogy ha Bayo betalál, akkor a DAC győzedelmeskedik.

 

„Ebben nagy szerepe van a csapattársak és az edző bizalmának. Teljesen egyedül érkeztem Dunaszerdahelyre, ám az itteni közösség nagyon jól fogadott. Egy nagy családként élünk, ezért is sikerült gyorsan megszoknom a helyi körülményeket. Pont ebben látom annak okát, hogy így sikerült letennem a névjegyem a szlovák élvonalban. Nagyon jól érzem itt magam,” jelentette ki Bayo, Cristiano Ronaldo nagy csodálója, aki elefántcsontpartiként természetesen honfitársát, Didier Drogbát is nagyra tartja.

 

„Nagyon örülök a zsinórban három meccsen szerzett három gólnak. A Fortuna Liga színvonalas bajnokság, egyáltalán nem könnyű benne jól teljesíteni. Emiatt is örülök az eddigi mutatómnak, sőt már holnap, Zsolnán boldogan javítanék még rajta,” ejtett szót a soron következő összecsapásról a fiatal afrikai, aki a spanyol La Ligáról és a Real Madridról álmodozik. „A zsolnaiak olyan csapattal rendelkeznek, amelyik mindig szépen akar futballozni. Mindenképpen van különbség a hazai és idegenben mutatott teljesítményük között, ám mi győzelmi céllal utazunk hozzájuk. Egyértelműek az edzői utasítások, újabb három pontot akarunk zsákmányolni. Az a dolgunk, hogy mindent megtegyünk ennek érdekében a pályán. Bízom benne, hogy sikerül góllal hozzájárulnom a sikerhez,” tette hozzá eltökélten.

 

Bayo mérlegét látva fellapoztuk a klubkrónikát, hogy megnézzük, miként indították sárga-kék időszakukat a DAC történelmének legjobb góllövői. Pavol Diňa, aki 49 találatával a DAC élvonalbeli történelmének leggólerősebb játékosa, először csak a nyolcadik mérkőzésén talált be (bár igaz, hogy azt követően rögtön sorozatban öt találkozón is feliratkozott a gólszerzők közé). Tibor Mičinecnek öt találkozóra volt szüksége az első három sárga-kék góljára. Bayóhoz hasonló statisztikával rendelkezik Radványi Miklós, aki az első négy mérkőzésen, amelyeken kezdőként lépett pályára, háromszor is beköszönt a bajnokságban. Erik Pačindának még jobb a mérlege, ő 2015 őszén az első két meccsen szerzett három góllal indított Dunaszerdahelyen. A legutolsó két labdarúgó, aki képes volt sorozatban három bajnoki találkozón is betalálni, a már említett Pačinda (2017 ősze) és Martin Matúš (2014 tavasza) voltak.  

Kapcsolódó cikkek
Találkozz Bayóval!
Hír - 2019.01.13.
Találkozz Bayóval!
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Hír - 2019.01.08.
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Bayo mérföldkő előtt
Hír - 2018.12.21.
Bayo mérföldkő előtt
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
Hír - 2018.12.17.
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen
Hír - 2018.12.07.
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen