Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekZsolna-DAC 2:3 (0:1)
Zsolna-DAC 2:3 (0:1)
2018 április 22.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
AZ FL RÁJÁTSZÁS 6. FORDULÓJÁBAN:
Zsolna-DAC 2:3 (0:1)

Ráléptünk a gázra, és nem akarunk fékezni! Saját stadionjában is elpáholtuk a címvédőt, ezzel pedig már-már biztossá vált, hogy nagyon sok szurkoló a DAC nemzetközi szerepléséhez fogja igazítani nyári szabadságát. Góljainkat ezúttal Vida és Herc szállították, a bajnokaspiráns Nagyszombattal szemben pedig hét pontra csökkent a hátrányunk.

Már a Zsolnára vezető autópályán egyértelművé vált, hogy a sok sérült játékos ellenére egy biztos „emberrel” számolhat Marco Rossi, mégpedig a szurkolótáborral. Nagyon sok autóban lengett a DAC-sál, és nem volt olyan benzinkút vagy pihenőhely az odaúton, ahol ne gyűltek volna csoportokba a sárga-kékek. Mindenki kíváncsian várta, hogy ebben a kényszerű felállásban megismétli-e a csapat a múlt heti teljesítményét, s ahogy teltek a játékpercek, úgy vált egyre egyértelműbbé, hogy igen. Az 5. percben Škvarka juttathatta volna gyors vezetéshez csapatát, ám Macej védése meggátolta őt ebben. Majd a mi perceink következtek. Felpörgettük az iramot, és sorra dolgoztunk ki kisebb-nagyobb helyzeteket. Bayo mintha versenylovat reggelizett volna, úgy nyargalt folyamatosan a kapu felé, ha nála volt a labda, ha nem. Davis beadásai ugyan lehettek volna pontosabbak, de remek cseleivel kárpótolta a nézőket. Vidán, Hercen, Ljubičićen és a többieken is látható volt, hogy remekül érzik magukat a pályán, és élvezik a játékot. Annyi lövést zúdítottunk a hazai kapu irányába, hogy máskor két-három meccsen sem látunk ilyen hatékony támadójátékot. Biztosra vettük, hogy előbb-utóbb a sok mellé lőtt labda megtalálja a helyes irányt Volešák kapujába, s erre végül a 35. percig kellett várnunk. Baloldalról indult az akció, amely során Davis Záhumenskýhez passzolt, akinek a beadása Hanckón megpattanva került Vidához, tőle pedig a hálóba – 0:1. Kristophernek még arra is volt ideje, hogy egyet toljon a labdán, mielőtt a kapuval szemben a jobb felsőbe bombázott. Az lövési kísérletek aránya 12:4 volt a javunkra, a fantasztikus szurkolóink ezért már az első félidőben azt skandálták: „Játszik a DAC!”

                                                                                                                          

Érdekes jelenet előzte meg a második félidőt. A negyedik játékvezető nem engedte Macejnek, hogy a kabalából magával hozott DAC-sálat a hálóban helyezze el. Amint ez a kis intermezzo véget ért, a játékosok azonnal belevetették magukat a sűrűjébe. A 47. percben máris egyenlíthetett volna a hazai csapat, Jánošíkot azonban meglepte társa beadása, így csak sután talpalva tudott a labdához érni, Macej pedig védett. Ami pedig a folytatást illeti, nos, arról szlovákiai viszonylatban valóban csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Nem telt el ugyanis úgy két perc, hogy ne lett volna gólhelyzet egyik vagy másik oldalon. A nagy számok törvényének értelmében a sok lehetőségből néhány tényleg góllá érett. A 49. percben Herc szlalomozott végig a zsolnai tizenhatoson, majd jött a bravúros befejezés, és a labda a bal kapufa érintésével a hálóba táncolt – 0:2. Még talán fel sem fogtuk, hogy kétgólos előnyben játszhatunk, mikor azonnal szépítettek a hazaiak. Egy perc sem telt még el, mikor Mráz két védő között szabadon fejelhetett. A szlovák élvonalban 50. rajtját elkönyvelő Macejnek még nyújtózkodva sikerült kapufára ütnie a labdát, onnan azonban a háta mögé pattant – 1:2. Ekkor még korántsem volt vége! Jött az 59. perc és ismét jött Herc, aki Zsivkovics megszerzett labdájával hozta magát lövőhelyzetbe, s mértani pontossággal laposan lőtt a bal kapufa tövébe – 1:3. Hiába vezettünk újfent két góllal, nem vettünk vissza a tempóból, de a Zsolnát sem kellett félteni, látványos, nyílt, gyors támadójátékot produkált mindkét csapat. A 68. percben a hazaiaknak jött ki jól a lépés, és az agresszív Mihalík közelről kotorta a labdát a hálónkba – 2:3. A hátralévő húsz percben sem nyugodhatott meg egyik kapus sem, mert mind Macejnek, mind Volešáknak akadt dolga bőven, hogy ne kelljen ismét a háta mögé nyúlnia a labdáért. Összesen 18 lövésünk volt a mérkőzésen, s ennek a fele eltalálta a kaput, a zsolnaiak számára pedig 11/5-ös mérleggel ért véget a hazai szinten kiemelkedő színvonalú összecsapás.

 

De jó volt ma DAC-drukkernek lenni Zsolnán! 420-an biztosan ezt állítják. A meccs a szlovák bajnokság átlagos tempóját messze felülmúlta, és a helyzetek láttán a semleges szurkoló is csak kapkodta a fejét. Mindkét csapat igazi támadófutballt játszott, ezért biztos, hogy a mai találkozó sokak számára igazán emlékezetes marad. Az első félidőben szinte levegőhöz sem hagytuk jutni a címvédőt, fordulást követően azonban kiegyenlítetté vált a meccs, de szervezett játékunknak köszönhetően ismét megszereztük a három pontot. Mindez azt jelenti, hogy 23 év után sikerült újból győzelemmel távozni Zsolnáról. Remek szériánkat jövő héten, szombaton folytathatjuk, a MOL Aréna vendége ezúttal a Trencsén lesz. A találkozó 14.45-kor kezdődik.

 

Edzői értékelés:                    

Marco Rossi (DAC): „Fantasztikus meccset játszottunk. Mindkét csapat offenzíven és agresszíven futballozott. Tudtuk, hogy nyomás alá kell helyeznünk ellenfelünket, mert ha nem tesszük, akkor előbb vagy utóbb megtalálják az utat a kapunkhoz. Nagyon sok helyzet volt a mérkőzésen, az első 35 perc pedig az idei szezonban nyújtott legjobb teljesítményünk volt. A szurkolók igazán élvezhették ezt a találkozót. Köszönetet kell mondani a játékosaimnak, akik most is remekül helytálltak. Öt-hat embert is nélkülöznöm kellett. Négy találkozó van még hátra, most már szinte biztos, hogy ott leszünk Európában, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a klub történetében korábban még soha nem állt ilyen magasan a csapat a tabellán. Olyan vagyok, mint az elefánt, akinek nagyon jó a memóriája. Emlékszem, mit mondtak néhányan, amikor a tavaly nyári felkészülés alatt súlyos vereséget szenvedtünk a Salzburgtól és az Austria Wien-től, most pedig itt állunk. Előre is tekintünk, de az üldözőinket is szemmel tartjuk. Nagyon jó, hogy még mindig nyitott a bajnokság.”

Adrián Guľa (Zsolna): „Kiváló mérkőzést láttunk, extrém gyors játék, kiváló teljesítmény, csak az eredménnyel nem lehetünk elégedettek. Mégis azt mondom, inkább kapjunk ki itthon egy ilyen meccsen, mert ez a játék valóban európai színvonalú volt. Végre egy olyan csapatot fogadtunk, amely magasan feltolva játszott. Kár, hogy kétgólos helyzetben már nem tudtunk fordítani. Az eredmény miatt csalódottak vagyunk, de a minőség ezúttal a helyén volt.”

 

MŠK ZSOLNA - FC DAC 1904 2:3 (0:1)

 

Fortuna Liga, rájátszás, 6. forduló, 2018.04.14., 15:20

Játékvezetők: Sedlák - Hrčka, Tomčík, 2510 néző

Góllövők: 50. Mráz, 68. Mihalík, ill. 35. Vida, 49., 59. Herc

Sárga lap: 41. Kaša, ill. 41. Bayo, 93. Herc

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Huk - Davis (82. Kone), Ljubičić, Zsivkovics, Simon, Herc - Vida (59. Divković), Bayo (86. Mervó)

Zsolna: Volešák - Holúbek (67. Balaj), Hancko, Kaša, Vallo - Škvarka, Diaz, Bichakhchyan (56. Káčer) - Mihalík, Jánošík (56. Kubík), Mráz 

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 53% - 47%

Lövések: kapura:5:9, mellé: 6:9

Szöglet: 6:3

Les: 1:0

Kapcsolódó cikkek
Merre vezet az út Európába? Zsolnán keresztül!
Hír - 2018.04.21.
Merre vezet az út Európába? Zsolnán keresztül!
Zsolna-DAC: Szurkolói utazás és jegyinfó
Hír - 2018.04.18.
Zsolna-DAC: Szurkolói utazás és jegyinfó
Rózsahegy-DAC 0:4 (0:3)
Hír - 2018.05.19.
Rózsahegy-DAC 0:4 (0:3)
Szezonzáró! Szezonzáró?
Hír - 2018.05.18.
Szezonzáró! Szezonzáró?
Rózsahegy-DAC: elfogytak a belépőjegyek!
Hír - 2018.05.18.
Rózsahegy-DAC: elfogytak a belépőjegyek!