Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekDAC-Slovan 0:1 (0:1)
DAC-Slovan 0:1 (0:1)
2018 május 12.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
AZ FL RÁJÁTSZÁS 9. FORDULÓJÁBAN:
DAC-Slovan 0:1 (0:1)

Egygólos vereséggel búcsúzunk a MOL Arénától, ahol ugyan megdőlt a tavaszi nézőcsúcs, ám gólt nem szereztünk, így izgalmassá tettük a Rózsahegy elleni záró fordulót. A Slovan megelőzött bennünket, de Európa még mindig vár ránk, hiszen a harmadik hely is kijutást jelent. Sorsunk azonban a saját kezünkben van.

Már a MOL Aréna felé vezető utakon érezni lehetett a különleges hangulatot, amely az év meccsének kikiáltott találkozót övezte. A csordultig megtelt lelátók, a prominens vendégek és a pályát elárasztó sárga-kék füst, valamint a Tankcsapda frontemberének, Lukács Lászlónak a kezdőrúgása is jelezte, a mai egészen különleges meccs lesz. Az elképesztő hangulatban elkezdődött találkozó 6. percében máris megszerezhettük volna a vezetést, ám Bayo gólba tartó labdáját a gólvonalról vágta ki Bozsikov. Kis időn belül a Slovannak is volt egy távoli próbálkozása Holman révén, az égszínkékek magyar játékosának lövését azonban Macej szögletre tenyerelte. Elől mindenekelőtt Bayo és Vida próbált zavart kelteni a vendégek védelmében. Utóbbi egy 20. percben megnyert fejpárbaj után tette középre a labdát Bayónak, de Šulla remek ütemben futott ki a kapujából és menteni tudott. A 31. percben Pambou egy középpályán kivívott labdával nyargalt el a bal szélen, majd centerezett, Bayo azonban elpepecselte a helyzetet. Pár perc múlva már Vida terelgette a labdát a jobb oldalon, majd precíz labdával szöktette Bayót, aki sután találta el azt, így Šullának nem volt nehéz dolga. A Slovan sok hibával játszott, mégis ők örülhettek a félidő végén, mert az utolsó percben megítélt szöglet után Bozsikov bólintott Macej hálójába – 0:1. Igazi hidegzuhany volt ez az öltözőbe vonulás előtt.

 

Cserével jött ki a kabinból az ellenfél: Rabiu nem tudta folytatni a játékot, helyére De Kamps érkezett. Többet járt a labda a mi lábunkon, volt, hogy az égszínkékek egy percig sem tudtak játékba avatkozni, ám nem voltunk elég hatékonyak. Az 54. percben mégis gólt rúghattunk volna – talán már maguktól is kitalálják, – Bayo révén. Előbb Bozsikov mentett előle Davis mesteri passza után, majd szorongatott helyzetből fejelt a kapu fölé. Mindkét lehetőség meddő maradt. Két perccel később Šporar előtt adódott óriási lehetőség. A csatár előbb szemben találta magát Macejjal, de kisodródott, majd kiszorított helyzetből próbálkozott, ekkor már hárított a kapusunk. A szurkolókon biztos nem múlt a csapat eredménye. A B-közép a hátrány ellenére rendületlenül hajtotta a fiúkat, fél órával a vége előtt pedig mind a 10 226 néző talpon állva buzdított. A sérülés miatt négy meccset kihagyó Pačinda pályára lépését hatalmas taps követte, kár hogy a szurkolók kedvence sem került gólhelyzetbe. A Slovan nem erőltette a támadásokat, helyette inkább tördelte a játékot, és húzta az időt, ami nekik kedvezett. A hajrában Ljubičićnek sikerült megszelídítenie a labdát a kapu előtt, a lövésre azonban már nem maradt kellő ereje, gyenge próbálkozása Šulláé lett. A csattanó azonban az utolsó másodpercekre maradt, amikor Divković előbb a kapufát majd Šatka a felső lécet találta telibe, s mivel a labda minden igyekezetünk ellenére sem ment át a gólvonalon, a Slovan győzelmével ért véget a találkozó.

 

Két forgatókönyv esetén lehettünk volna biztosak az Európa-liga szereplésben, ám sajnos egyik sem jött be. Hiába volt több lehetősége csapatunknak a gólszerzésre, a Slovan talált egy gólt az első félidő utolsó másodperceiben, amit mi válasz nélkül hagytunk. A fővárosi a Trencsén után csupán a második csapat, amely mind a három pontot elvitte a MOL Arénából, ahol ez volt a szezonbeli utolsó meccsünk. A lecke tehát adott: le kell győznünk a jövő héten a Rózsahegyet vagy bíznunk abba, hogy a Zsolna nem győz a Slovan otthonában, és máris várhatjuk a június 19-i EL-sorsolást. Az idény utolsó bajnokiját május 19-én, szombaton rendezik, 17.00-tól.

 

Edzői értékelés:                    

Marco Rossi (DAC): „A Slovan három pontért jött ide, és bár mi mindent megtettünk a győzelemért, egy hibánk után mégis övék lett a dicsőség. Bízom benne, hogy egy hét múlva a Zsolna ellen is így fogják majd akarni a sikert. Mi irányítottuk a játékot, nekik csak pár perc fölény jutott. Mégis egy helyzetből szereztek gólt, ezért ne feledjük: a Slovan, az Slovan. Teljesen más az anyagi keretük, más minőséget képviselnek a játékosaik és más lehetőségeik vannak. Ha nem sikerül kivívni az Európa-ligás indulást, akkor elsőként nekem, majd engem követően a játékosoknak, a stáb többi tagjának és a vezetőknek sem marad más, minthogy a Dunába ugorjunk.”

Martin Ševela (Slovan): „A DAC járatta többet a labdát, megmutatták, milyen minőséget is képviselnek. Az első félidőben voltak lehetőségei, mégis nekünk sikerült a hálóba találnunk egy pontrúgást követően. Térfélcsere után Šporar növelhette volna az előnyünket. A hazaiak továbbra is aktívak voltak, a döntetlen talán igazságosabb eredmény lett volna, de a szerencse ezúttal a mi oldalunkra szegődött. A célunkat teljesítettük, megszereztük a második helyet, amelyet jövő héten a Zsolna ellen szeretnénk megőrizni.”

 

FC DAC 1904 - SLOVAN POZSONY 0:1 (0:1)

 

Fortuna Liga, rájátszás, 9. forduló, 2018.05.12., 17:45

Játékvezetők: Ziemba - Mókoš, Chládek, 10 226 néző

Góllövő: 46. Bozikov

Sárga lap: 31. Ljubičić, 82. Simon, 85. Koštrna, ill. 33. Bajrić, 60. De Kamps, 66. Delgado, 67. Šulla, 87. Sekulić

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Koštrna - Davis, Simon, Ljubičić, Zsivkovics (81. Almási), Herc (60. Divković) - Bayo, Vida (68. Pačinda)

Slovan: Šulla - Sekulić, Božikov, Bajrić, Čikoš - Delgado, Rabiu (46. De Kamps), Holman (70. Cmiljanić), Moha, Hološko (79. Saláta) - Šporar

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 51% - 49%

Lövések: kapura: 5:3, mellé: 4:0

Szöglet: 4:7

Les: 0:4

Kapcsolódó cikkek
Ezüstrangadó
Hír - 2018.05.11.
Ezüstrangadó
DAC-Slovan: szurkolói információk
Hír - 2018.05.11.
DAC-Slovan: szurkolói információk
Újabb ötszáz belépőjegy a Slovan elleni bajnokira
Hír - 2018.05.11.
Újabb ötszáz belépőjegy a Slovan elleni bajnokira
DAC-Slovan: Valósítsd meg a „brazil álmod”!
Hír - 2018.05.10.
DAC-Slovan: Valósítsd meg a „brazil álmod”!
Pénteken nyitott edzés, majd Fanzóna
Hír - 2018.05.08.
Pénteken nyitott edzés, majd Fanzóna