Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekRózsahegy-DAC 0:4 (0:3)
Rózsahegy-DAC 0:4 (0:3)
2018 május 19.Szerző: Balázs KissForrás: fcdac.sk
AZ FL RÁJÁTSZÁS 10. FORDULÓJÁBAN:
Rózsahegy-DAC 0:4 (0:3)

Megcsináltuk! Ott vagyunk Európában! A csapat elbírta a rá nehezedő nyomást, és remek játékának, valamint Vida Kristopher kiemelkedő egyéni teljesítményének köszönhetően végre átléptük azt a küszöböt, amelyre 25 éve vártunk! Győzelmünkkel a harmadik helyen zártuk a bajnokságot.  

Az érettségire készülő végzősök sem matekoztak annyit az elmúlt héten, mint a DAC drukkerei azzal kapcsolatban, hogy milyen kombináció esetén végezhet a csapat Európa-ligát érő helyen. Az azonban biztos volt, hogy ha nyerünk, félre tehetünk minden egy- és kétismeretlenes megoldó képletet, mert ott leszünk Európában. A vendégszektor percekkel a kezdő sípszó előtt csordultig megtelt és a hazaiak között is lehetett sárga-kék mezeseket látni. Aktívan kezdett mindkét csapat: előbb Vida, majd a másik oldalon Haskić előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de mindketten elvétették a kaput. A 16. percben Bayo rúghatott volna gólt: Davis beadását tette egyből kapura, ám célt tévesztett a lövés. Ekkor még csak az asztalt csapkodtuk dühünkben, de ami ezután következett, az már tapsra adott okot. A 19. percben előbb Bayo került helyzetbe, de előle még az utolsó pillanatban tisztázott Macík, ám szerencsénkre épp Vidához passzolt, aki nem sokat teketóriázott, és mintegy 25 méterről az üresen hagyott kapuba vágta a labdát – 0:1. Tíz percnyi foci után ismét rezdült a hazai háló. A 30. percben ismét Vida és Bayo dolgozott össze remekül elől, később pedig Davis is csatlakozott a támadáshoz, és ő passzolt a hosszúra Vidához, aki a kapu elé tette a labdát Ljubičićnek, kapitányunk pedig nem hibázott – 0:2. Két perccel később Huk is feliratkozhatott volna a góllövő listára, ám Macík kezébe fejelt, de aztán jött a 40. perc, és az újabb sárga-kék gól. Záhumenský szöktette Vidát, aki laposan beadta, Bayo pedig kapásból lőtt Macík háta mögé – 0:3. Vida statisztikája ebben a félidőben így nézett ki: 1 gól, 2 gólpassz. Soha rosszabb félidőt nem kívánhattunk volna, sem neki, sem a csapatnak, és akkor még nem sejtettük, mit hoz a folytatás…

 

…a folytatás pedig nem mást hozott, mint egy újabb Vida gólt az 54. percben, és egy széttört reklámtáblával végződött gólörömöt. Vida statisztikája ezzel 2-2-re módosult a kanadai táblázatban, a mérkőzés állása pedig 0:4-re, s innentől kezdve már az sem érdekelt bennünket, mi a helyzet a Disznólegelőn, csak ünnepeltünk és ujjongtunk, mert 25 év után bejutottunk Európába! A 64. percben ugyan még szépíthetett volna a hazai csapat, de Gerec száz százalékos helyzetben Macejba lőtte a labdát. Legalább ugyanekkora ziccert puskázott el a hajrában Pačinda, de már ez sem számított, mert az 517 vendégdrukker a rózsahegyi stadionban rég nem látott fiesztát csapott: gyúltak a füstbombák, durrantak a pezsgősüvegek, és a játékosok a szurkolókkal együtt önfeledt ünneplésbe kezdtek.

 

Már a 0:3-as félidei állásnál tudtuk, hogy csodának kell történnie ahhoz, hogy ezt innen elveszítsük. A Rózsahegy azonban a fordulást követően sem tanúsított nagy ellenállást, s még növelni is tudtuk előnyünket, így megszereztük legmagasabb idegenbeli győzelmünket. Most nem marad más hátra, minthogy kiélvezzük a győzelmet, és hátradőlve várjuk a június 19-i sorsolást, amikor kiderül, ki lesz az ellenfelünk az Európa-ligában. A játékosokra most pár hetes pihenő vár, majd június 14-én megkezdik a felkészülést a nemzetközi szereplésre és a következő bajnoki szezonra.  

 

Edzői értékelés:                    

Marco Rossi (DAC): „Nagyon aggódtam a meccs előtt, mert tudom, hogy a Rózsahegy az a csapat, amely képes arra, hogy taktikát váltson. Gratulálok Norbert Hrnčárnak, mert nagyszerű munkát végzett a csapatnál az elmúlt két évben. Tavaly az Európa-ligába vezette a gárdát, most ismét játszhatnak a nemzetközi kupaszereplésért, és a Slovanft Cup döntőjéig is eljutottak. Óriási köszönet jár a stábomnak és a DAC-ban mindenkinek, beleértve természetesen a srácokat is, akik nemcsak remek játékosok, hanem remek emberek is egyben. A szurkolókat sem hagyhatjuk ki a sorból, akik 12. játékosként voltak mellettünk. Ők ugyanúgy megérdemlik az Európa-ligát, mint a játékosok. A szezonban a Zsolna ellen játszottuk a legjobb meccseinket: háromszor nyertünk és egyszer döntetleneztünk velük. Hogy maradok-e a klubnál? Egy év van még hátra a szerződésemből. Ahogy egy házasságban, úgy a klubon belül is vannak olyan helyzetek, melyeket tisztáznunk kell a folytatást illetően, de nincs más ajánlatom más kluboktól. A Dunába sem kell beleugranunk. Egyébként jó úszó vagyok, mert a vízipólós fiamat is én tanítottam meg úszni. Végezetül pedig gratulálok Norbert Hrnčárnak, aki kiváló szakember, és egy remek embert tisztelhetek a személyében. Kívánom neki és a csapatának, hogy velünk együtt ott legyenek az EL-ben.”

Norbert Hrnčár (Rózsahegy): „Gratulálok a csapatnak és Dunaszerdahelynek is. Megérdemelt győzelmet arattak ma, és az Európa-ligás szereplésük is megérdemelt. Sok sikert kívánok nekik az EL-ben, remélem, eljutnak a csoportkörig, mert a DAC sikere egyben a szlovák foci sikerét is jelentené. Amilyen szurkolói háttere van a csapatnak, az pedig irigylésre méltó. Gratulálok, és köszönöm Marco Rossi szavait is, aki szakmailag és emberileg is bizonyította profizmusát. Mi még a Trencsénnel játszunk a nemzetközi porondért. Ennek a meccsnek nem mi vagyunk a favoritjai, de szeretnénk meglepetést szerezni.”

 

MFK RÓZSAHEGY - FC DAC 1904 0:4 (0:3)

 

Fortuna Liga, rájátszás, 10. forduló, 2018.05.19., 17:00

Játékvezetők: Ziemba - Somoláni, Bednár, 1527 néző

Góllövők: 19., 54. Vida, 30. Ljubičić, 40. Bayo

Sárga lap: 64. P. Maslo, 70. Gál-Andrezly, ill. 49. Ljubičić, 55. Vida

DAC: Macej - Záhumenský, Šatka, Huk - Davis (Zsivkovics), Simon, Ljubičić, Koštrna, Herc - Bayo (69. Pečinda), Vida (65. Divković)

Rózsahegy: Macík - Jonec, Menich, P. Maslo - Gál-Andrezly, Ľupták, Kochan (77. Takáč), Qose, Daniel (74. Kostadinov) - Gešnábel, Haskić (55. Gerec)

 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 46% - 54%

Lövések: kapura: 4:10, mellé: 3:4

Szöglet: 7:5

Les: 0:3

Kapcsolódó cikkek
Szezonzáró! Szezonzáró?
Hír - 2018.05.18.
Szezonzáró! Szezonzáró?
Rózsahegy-DAC: elfogytak a belépőjegyek!
Hír - 2018.05.18.
Rózsahegy-DAC: elfogytak a belépőjegyek!
Rózsahegy-DAC: jegyinfó és szurkolói utazás
Hír - 2018.05.15.
Rózsahegy-DAC: jegyinfó és szurkolói utazás
DAC-Slovan 0:1 (0:1)
Hír - 2018.05.12.
DAC-Slovan 0:1 (0:1)
Ezüstrangadó
Hír - 2018.05.11.
Ezüstrangadó