Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekŠatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben
Šatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben
2018 május 22.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Šatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben

Ján Kozák szövetségi kapitány meghívta klubunk két játékosát a legközelebbi két barátságos mérkőzésre, míg Tomáš Huk a tartalékok között kapott helyet.

Ján Kozák szövetségi kapitány ma délelőtt kihirdette a végleges, 23 tagú keretét a Hollandia és Marokkó elleni felkészülési mérkőzésekre, amelyeket május végén és június elején abszolvál a nemzeti csapat.

 

A védők között megtalálhatjuk Ľubomír Šatka nevét, míg Erik Pačinda egyike a keretben szereplő három támadónak. Klubunk harmadik labdarúgója, Tomáš Huk a tartalékok között vár bevetésre.

 

Šatka és Pačinda a márciusi, thaiföldi Király-kupán debütált a válogatottban, ahol egy mérkőzésen kaptak szerepet. Pačinda egy gyönyörű góllal tette még emlékezetesebbé bemutatkozását a nemzeti csapatban.

 

Szlovákia május 30-én, Nagyszombatban csap össze Hollandiával, míg Marokkóval június 4-én, Genfben mérkőzik meg.

 

Az említett három játékoson kívül a DAC további futballistái is kaptak válogatott meghívót. Kalmár Zsolt szerepel Leekens szövetségi kapitány a Fehéroroszország-Magyarország (2018. június 6., 19:00 ó) és a Magyarország-Ausztrália (2018. június 9., 17:30 ó) barátságos mérkőzésekre készülő bővebb keretében. Martin Jedlička szintén várja, hogy utazhat-e: kapusunk a cseh 21 éven alatti válogatottban kaphat szerepet, amennyiben bekerül a szűkebb keretbe. A cseh fiatalok Ausztriában abszolválnak egy felkészülési találkozót. Christián Herc és Almási László pedig tagja az U20-sok szövetségi kapitánya, Adrián Guľa előzetes keretének. A szlovák ifjúsági válogatott Moldávia ellen lép pályára idegenben (május 30.).

 

A DAC szurkolói nagyon bíznak benne, hogy Eric Davis ott lesz Panama 23-as keretében, és elutazhat az oroszországi világbajnokságra. A panamai keret stabil tagjának nagy esélye van arra, hogy klubunk történetének mindössze második olyan futballistája legyen, aki világbajnokságon járt.

 

Kapcsolódó cikkek
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.09.12.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Hír - 2018.08.29.
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Hír - 2018.06.05.
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Hír - 2018.06.01.
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
Pačinda és Šatka bevetésre készen
Hír - 2018.05.29.
Pačinda és Šatka bevetésre készen