Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekMarco Rossi: Fantasztikus évadot zártunk
Marco Rossi: Fantasztikus évadot zártunk
2018 május 23.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Marco Rossi: Fantasztikus évadot zártunk

„A harmadik hely büszkeséggel, boldogsággal tölt el” - szezonértékelés a DAC 52 éves olasz vezetőedzőjével, Marco Rossival.

Hogyan értékelné az egész szezont a sikeres idényzárót követően?

„Úgy gondolom, hogy egy fantasztikus évadot zártunk, amelyben a számok magukért beszélnek. A győzelmek és a megszerzett pontok számában ez a DAC történelmének a legsikeresebb szezonja. A tabella harmadik helyén végeztünk, és ez büszkeséggel, boldogsággal tölt el minket. Még mindig az adrenalin hatása alatt vagyok, de mindenképpen kijelenthető, hogy sok szempontból csodálatos idényünk volt.”

 

Iskolai osztályzást használva mit írna be a csapat ellenőrzőjébe, ha az egyes a legjobb, az ötös a legrosszabb jegy?

„Rengeteget köszönhetünk a kevesebb lehetőséghez jutó labdarúgóinknak, ők voltak a sikerünk egyik titka. Mindannyian jó játékosok, akiknek sajnos nem tudtam a kellő játékmennyiséget biztosítani, de mindenek felett ők rendkívül professzionális és jó futballisták. Az edzéseken végzett munkájuknak köszönhetően mindig versenyhelyzetet teremtettek, és ezáltal minőségiek voltak a gyakorlások. Emiatt a csapat minden egyes mérkőzésen készen állt a harcra.”

 

 

Kik voltak a csapat vezérei, azok a játékosok, akikre a leginkább támaszkodhatott?

„A gárda megkérdőjelezhetetlen vezetője Marin Ljubičić, viszont több, jó személyiséggel rendelkező futballistám is van, akik picit különböznek Ljubičićtől. Pačinda, Ľubo Šatka és Huk is közéjük tartozik. A többiek is hozzátették a maguk részét a csapatjátékhoz, ám a már említett négy, különböző karakterrel rendelkező játékos és még Macej kapus voltak a vezérek. Vegyük figyelembe azt a tényt is, hogy a rájátszás kezdetétől sohasem játszhattunk teljes csapattal, mindig hiányoztak valakik. Ebben a helyzetben kiválóan reagált a csapat, remek meccseket játszottunk és győztünk. Ez azért volt lehetséges, mert az elvégzett munka minőségi volt, a játékosok követték az utasításokat az edzéseken – még ha ez plusz munkát is jelentett nekik.”

 

Mik voltak a szezon csúcspontjai?

„Számomra a november 3-i, Slovan elleni hazai győzelem volt az egyik csúcspont, amikor is először vehettük birtokba az új öltözőnket. A másik csúcspont talán a most szombati összecsapás lenne, hiszen, ha elérsz egy ilyen kitűzött célt, akkor az egy nagyon fontos dolog.”

 

 

Nagyon érdekes játékos-pályafutást tudhat magáénak, több minőségi bajnokságban is megmutathatta magát, Magyarországon edzőként bajnoki címet szerzett. Hova helyezné a karrierjében a mostani harmadik helyett a DAC-cal?

„Edzőként úgy gondolom, hogy a tavalyi szezon után ez a lehető legjobb eredmény. 2013-ban a Honvéddel is bronzérmesek lettünk, amely a budapesti klub elmúlt húsz esztendőjének legjobb helyezése volt. Viszont akkor nem szereztünk annyi pontot, mint most a DAC-cal, és szerintem több nézőpontból is a mostani szezon sikere váratlanabb volt, mint a már említett harmadik helyek. A legfontosabb szezonelőtti célunk az első hatba kerülés volt, aztán lépésről lépésre elkezdtünk Európáról álmodozni. A srácok fantasztikus munkájának köszönhetően végül sikerült is elérni a hőn áhított célt.”

 

Négy játékosunk is helyet kapott a bajnokság álomcsapatában, amivel a DAC a legsikeresebb klub. Erről mi a véleménye?

„Négyen is helyet kaptak a bajnokság legjobbjai között, továbbá három futballista is meghívtak a szlovák felnőttválogatottba. A panamai és a kongói nemzeti csapatban is van DAC-játékos, továbbá két-három fiatalunk az U21-es válogatott tagja. Ezek alapján bátran mondhatom, hogy a srácok remek munkát végeztek, rengeteget fejlődtek. Ez nagyon fontos, hiszen nem minden csapat tud ennyi válogatott labdarúgót felmutatni.”

 

Mik a tervei az elkövetkező pár hétre?

„Pihennem kell, mert őszintén szólva, az elmúlt három héten nagyjából három órát aludtam éjszakánként. Szeretném kiélvezni a családommal, fiammal, lányommal töltött időt. A feleségemet egészségügyi gondok gyötrik, így jó, hogy vasárnap már elutazhattam utánuk.”

 

Kapcsolódó cikkek
Marco Rossi: Történelmet akarunk írni
Hír - 2018.04.19.
Marco Rossi: Történelmet akarunk írni
Marco Rossi: Megérdemelten vagyunk az élmezőnyben
Hír - 2018.03.23.
Marco Rossi: Megérdemelten vagyunk az élmezőnyben
Edzői értékelés: FC DAC 1904 - FC Helsingør (1:1)
Hír - 2018.01.30.
Edzői értékelés: FC DAC 1904 - FC Helsingør (1:1)
Marco Rossi: A futball egy szenvedély
Hír - 2017.06.12.
Marco Rossi: A futball egy szenvedély
Peter Hyballa: Mi mindig a lefújásig harcolunk!
Hír - 2018.12.12.
Peter Hyballa: Mi mindig a lefújásig harcolunk!