Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekBayo: Eddigi pályafutásom legszebb pillanatai!
Bayo: Eddigi pályafutásom legszebb pillanatai!
2018 május 24.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Bayo: Eddigi pályafutásom legszebb pillanatai!

„Jó a csapatszellem, ezért Európában is sikeresek lehetünk,” vallja a 21 éves, elefántcsontparti mesterlövész.

Vakoun Issouf Bayo forgószélként robbant be a Fortuna Ligába. Az első négy bajnoki mérkőzésén három gólt szerzett, és bár azt követően négy meccsen nem talált kapuba, a zárófordulóban Rózsahegyen megszerezte a negyedik-sárga kék találatát is. A 9/4-es mérlege abszolút nem rossz, sőt ellenkezőleg. Azok közül a játékosok közül, akik legalább annyi találkozót játszottak a DAC színeiben, mint ő, neki van a második legjobb meccsenkénti gólátlaga – 0,444. Magasabb eredményt csak Leony Kweuke volt képes elérni (16/11 = 0,688), és csak Bayo után következik a klubtörténelem legeredményesebb góllövője, Pavol Diňa. Ő 122 mérkőzésen 49 alkalommal talált a kapuba, ami 0,402-es átlagot jelent.

 

„Nagyon boldog vagyok. Sikerült a dobogón végeznünk, és kiharcoltuk az Európa-ligát. Ez egy nagy elégtétel a számomra, hiszen új vagyok még a csapatban. Szerencsére gyorsan beilleszkedtem a közösségbe, így hozzájárulhattam a sikerhez. Nagyon büszke vagyok magamra és a csapattársaimra is,” árulta el nagy mosollyal az arcán a 21 éves, Elefántcsontpartról származó támadó. Három esztendeje hazája bajnokságában ő lett a gólkirály, és nálunk is kezdi bizonyítani a gólvágói képességeit.

 

„Az eddigi mérlegemmel elégedett vagyok. Ahogy már mondtam: abszolút nem volt magától értetődő, hogy egy teljesen új környezetben rögtön az első szezonban ennyi gólt szerzek. Viszont a csapattársaimnak köszönhetően gyorsan beilleszkedtem, ami meg is hozta a gyümölcsét,” értékeli az első itteni tavaszát Bayo.

 

Az ő találatainak is köszönhetően harcolta ki a DAC az Európa-liga 1. selejtezőkörébe való bejutást. „Ez pályafutásom legnagyobb sikere. Amióta futballozom, nem éltem még át szebb dolgot. Most már mi is ’európaiak’ vagyunk, megpróbáljuk összemérni erőnket valamelyik nagyobb klubbal. Remek társaságot alkotunk, jó a csapatszellem, így a nemzetközi színtéren is sikeresek lehetünk, és szép eredményt érhetünk el,” árulta el „európai” céljait a fiatal afrikai labdarúgó.

Kapcsolódó cikkek
Találkozz Bayóval!
Hír - 2019.01.13.
Találkozz Bayóval!
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Hír - 2019.01.08.
Bayo a Celtic Glasgow csapatához igazolt!
Bayo mérföldkő előtt
Hír - 2018.12.21.
Bayo mérföldkő előtt
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
Hír - 2018.12.17.
Bayo-siker a novemberi „Hónap Gólja” szavazáson!
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen
Hír - 2018.12.07.
A 2018-as Év gólja: Bayo végzett az élen