Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekĽubomír Šatka: Kiejthető ellenfelet
Ľubomír Šatka: Kiejthető ellenfelet
2018 május 25.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
Interjú
Ľubomír Šatka: Kiejthető ellenfelet

A Szezon tizenegyében helyet kapó négy DAC-játékos közül az egyik a 22 éves középső védő, Ľubomír Šatka, aki a sárga-kék mezben nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően a felnőttválogatottba is bekerült.

A magabiztos rózsahegyi győzelemmel zártuk a szezont. Mit éltél át a pályán a lefújás előtt és után?

„Fantasztikusan éreztem magam, élveztük az összecsapást. Négy meccslabdánk volt, de az utolsó pillanatra hagytuk a döntést. Nem ez volt a terv, de talán annál édesebb így a siker. Sok szurkoló kísért el minket Dunaszerdahelyről, akik fantasztikusak voltak, kiváló hangulatot teremtettek. Boldog vagyok, hiszen nehezebb mérkőzésre számítottunk. Amibe belerúgtunk, abból gól lett. Kihasználtuk a lehetőségeinket, ami az elmúlt találkozókon nem sikerült. Három forduló alatt gólt sem lőttünk, viszont szombaton négyszer is betaláltunk. Az tényleg a mi napunk volt, és úgy gondolom, megérdemeltük a sikert.”

 

Átéltél már a szombatihoz hasonló ünneplést?

„Szerintem ez a csapatunk legtöbb játékosa számára a pályafutása csúcspontja. Fiatal srácok vagyunk, és az, ami a stadion előtt várt minket, szinte hihetetlen volt. Igyekeztünk minél jobban kiélvezni, hiszen megeshet, hogy többünk nem él már át hasonlót a pályafutásuk során.”

 

A szezon során mindössze két találkozót hagytál ki sérülés miatt, egyébként az összes többi mérkőzésen végig a pályán voltál, tehát Tomáš Huk után te voltál a második legfoglalkoztatottabb mezőnyjátékosunk. Ez volt az első egész idényed a felnőttek között. Hogyan érzed magad jelenleg?

„Természetesen fáradt vagyok, ám egyúttal boldog is, hogy sikerült megszerezni az európai kupaporondot érő helyet, hiszen még a selejtezőkben szerepelni fizikálisan és fejben is megterhelő lett volna. Az egész évadban remekül éreztem magam, pozitív volt a hangulat a klubnál. Egy hihetetlen társaság jött össze Dunaszerdahelyen, legyen szó akár a játékosokról, edzőkről vagy a klub körül dolgozókról, akik naponta gondoskodnak rólunk. Ez volt pályafutásom első profi szezonja, és csodálatos, hogy egy ilyen sikert elérve írhattuk be neveinket a klub történelemkönyvébe.”

 

 

Remek védelmünk volt, hiszen a harmadik legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban…

„A védekezés nemcsak a hátvédsorról szól, hanem az egész csapatról és a kapusról. A bajnokság egyik legjobb védelme a mienk, amit egész évben bizonyítottunk. Úgy gondolom, hogy a rájátszásban támadóbb szellemben kezdtünk futballozni, többet tettünk a gólokért. Senki sem mondhatja, hogy védekező felfogásban játszottunk. Remek dolog, hogy még így is a mienk volt a harmadik legjobb védelem.”

 

Míg ősszel a stabilitás volt jellemző a védelemre, addig a tavasz a változatosság jegyében telt. Már a téli felkészülés során begyakoroltuk a védelem új felállását, amelyet később a bajnokságban is használtunk. A sérülések és eltiltások miatti hiányzók okán kénytelenek voltunk különböző védelmi variánsokat bevetni…

„A vezetőedző már az érkezésétől meg akarta tanítani nekünk az ötvédős rendszert, viszont mi a négyvédős szisztémához voltunk szokva, ami működött is. Nem volt tehát ok változtatni, viszont Timo Záhumenský érkezése több lehetőséget is adott nekünk. Bár ő nem középső védő, ám remekül foglalta el az új posztját. Ezzel több szabadságot adott Eric Davisnek a balszélen, akiről nagyon jól tudjuk, mennyire kiváló a támadásban, a bal lábával hihetetlen beadásokat produkál. Emiatt nem voltunk könnyen feltérképezhetők, hiszen az ellenfelek nem tudták, hogy öt, négy vagy három védővel lépünk pályára. Ez nekem is nagyon jó volt, hiszen sokat játszhattam különböző rendszerekben. Jól tudjuk, hogy az olaszoknak fontos a taktika, ezért is készített fel minket az edző olyan jól taktikailag.”

 

Tavaly a hetedik helyen végeztünk. Ha bárki akkor azt mondta volna neked, hogy egy év elteltével bekerülsz a bajnokság legjobb tizenegyébe, bemutatkozhatsz a válogatottban és a klubcsapatoddal bejutsz az Európa-ligába, elhitted volna?

„Nem tudom, talán kicsit bolondnak tartottam volna az illetőt. Viszont ez tényleg hihetetlen történet, ilyen dolgok nem történnek minden évben. Egyszer fenn, egyszer lenn – ilyen a focista élete, ezért is igyekszem a lehető legjobban kiélvezni ezt a sikert. Személy szerint nekem ez egy elképesztő szezon volt. Boldog vagyok, hogy egy ilyen csapat tagja lehetek.”

 

 

Egyébként tudsz úszni?

„Igen, és valószínűleg át tudnám úszni a Dunát (nevet).”

 

Mik a legközelebbi terveid a felkészülés kezdetéig?

„Kedden sikeresen letettem az autóvezetői vizsgát, és egy kicsit pihennem kell az ünneplések után. Benne vagyok a válogatott keretében, így most arra készülődök, hogy még nem ért teljesen véget számomra az idény. Jelenleg odahaza, Máriatölgyesen készülődöm, ahol közben a családdal és a barátokkal is eltöltök némi időt. Megpihenek a focitól, fejben is kikapcsolok, hiszen ez egy nehéz szezon volt. Jól kell regenerálódnom, mivel hamarosan már jön a nyári felkészülés. Kevés időnk lesz, megkezdődnek az Európa-liga küzdelmei is, ami kicsit más szintet jelent. Bízom benne, hogy sikerül jól felkészülnünk rá, a szünet során viszont a pihenés a lényeg.”

 

Milyen ellenfelet szeretnél az Európa-liga sorsolásakor?

„Kiejthetőt… Nem vagyunk kiemeltek, és olvastam, milyen csapatokat kaphatunk: CSKA Szófia, Partizan Belgrád… Szeretnénk menni pár fordulót, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Aztán bárcsak egy híresebb gárda jönne, mint tavaly az angol Everton a Rózsahegynek, akivel kiegyenlített párharcokat vívtak. Ez egyfajta jutalom lenne nekünk és a szurkolók számára is. Továbbá ez remek módja lenne a tapasztalatszerzésnek is, hiszen fiatalok vagyunk, és az ilyen mérkőzések által fejlődhetünk.”

 

Kapcsolódó cikkek
Válogatott labdarúgóink akcióban
Hír - 2019.03.27.
Válogatott labdarúgóink akcióban
Az első gól döntött
Hír - 2019.03.22.
Az első gól döntött
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Hír - 2019.03.21.
Kalmár és Šatka: Bárhogy is végződik, a meccs után mezt cserélünk
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Hír - 2019.03.13.
Blackman Brazília ellen debütálhat a válogatottban!
Ľubomír Šatka: Szenice kiszámíthatatlan ellenfél
Hír - 2019.02.26.
Ľubomír Šatka: Szenice kiszámíthatatlan ellenfél