Az új jelszót elküldtük a megadott e-mail címre!
Hibás ellenőrző kód!
Új felhasználó
Ha Ön még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kattintson a regisztráció gombra. A regisztráció ingyenes.
Amennyiben elfelejtette a bejelentkezéshez szükséges jelszavát, kérjük adja meg az e-mail címet, amivel regisztrált a vidi.hu oldalra. A rendszer elküldi Önnek e-mailben az új jelszót.
A megadott e-mail címre elküldtük az új jelszó generálásához szükséges linket!
www.fcdac.sk
sken
FC DAC 1904
FC DAC 1904
KukkoniaMOLSt.NicolausTatra BillingOTP BankaMOL Football Academy
hírekPályafutásuk legerősebb ellenfele
Pályafutásuk legerősebb ellenfele
2018 június 01.Szerző: Krisztián NagyForrás: fcdac.sk
A-CSAPAT
Pályafutásuk legerősebb ellenfele

A tegnapi, szlovák-holland összecsapáson klubunk mindkét futballistája másodszor is pályára léphetett a nemzeti csapatban.

A szlovák válogatott tegnap felkészülési mérkőzésen Hollandiát fogadta Nagyszombatban. Ján Kozák szövetségi kapitány mindkét meghívott DAC-játékosnak lehetőséget adott a bizonyításra. Erik Pačinda az utolsó félórában, míg Ľubomír Šatka Pačinda után tíz perccel lépett pályára az 1988-as Európa-bajnok utódai elleni összecsapáson.

 

Mindketten 1:1-es mérkőzésállásnál kaptak szerepet, és az eredmény a lefújásig már nem is változott. Pačinda a vendégek egyenlítő találata után mindössze három perccel állt be. „Nem számítottam arra, hogy ennyire korán lehetőséget kapok. Egy színvonalas, jó iramú mérkőzés volt, amelyet élveztem. Az első félidőben mi voltunk a jobb csapat, a másodikban az ellenfél. Talán több lövési kísérletünk volt, de tiszta gólhelyzeteket nem igazán tudtunk kialakítani,” értékelte a tegnapi összecsapást a 29 éves támadónk. A saját teljesítményével összességében elégedett volt. „Úgy gondolom, hogy sikerült jól beugranom a mérkőzésbe. Kár azért a két passzért, amelyeknél talán csak egy fél lépés hiányzott. Az ellenfél megmutatta az erejét, amely olyan kiváló labdarúgókkal rendelkezik, mint Depay, Strootman vagy Promes.”

 

 

A tegnapi után Pačinda nagyjából 120 percnyi válogatottsággal és két mérkőzésen egy szerzett góllal rendelkezik. Azt még nem tudta megmondani, hogy a hétfői, Marokkó elleni (Genf, 20:00 óra) összecsapáson tovább növeli-e bármelyik mutatóját. „Meglátjuk, hogy a szövetségi kapitány hogyan rakja össze a gárdát. Bízom benne, hogy ismét lehetőséget kapok. Vasárnap repülünk Svájcba, ahonnan kedd reggel térünk haza.”

 

Šatka is tegnap abszolválta a második, felnőtt válogatottbeli fellépését. Az egykori utánpótlás-válogatott labdarúgó Hubočant váltotta a védelem közepében a 73. percben. Egy 22 éves labdarúgó önéletrajzában jól mutat a hollandok elleni húsz perc. „Ez igaz (nevet)… Remekül éreztem magam. Hollandia bizonyította, hogy remek csapat. Ők voltak eddigi pályafutásom egyértelműen legerősebb ellenfelei. A mérkőzés utáni érzéseim fantasztikusak, tényleg nagyon örülök annak, hogy döntetlen állásnál is legalább ennyi játékpercet kaptam a szövetségi kapitánytól,” árulta el a tavalyi U21-es Európa-bajnokság résztvevője. Milyen utasításokkal látta őt el Kozák a pályára lépése előtt? „Főleg taktikai dolgokról volt szó, és sok szerencsét kívánt. Bár a védelemhez nem igazán akart hozzányúlni, Hubočannak le kellett jönnie. Marokkóról eddig abszolút nem esett szó, így még nem tudom, hogy lehetőséget kapok-e. Én minden percnek örülnék.”

 

 

A csehszlovák és a szlovák válogatottban szerepelt DAC-játékosok frissített listája:  

 

Tibor Mičinec 1 mérkőzés, 1 gól (a DAC előtti és utáni korszakkal együtt: 7/1)

Ján Kapko 1/0 (3/0)

Fieber Péter 4/0 (4/0)

Rudolf Pavlík 1/0 (1:0)

Vladimír Weiss 8/1 (31/2)

Pavol Diňa 3/0 (3/0)

Ľubomír Michalík 1/0 (8/2)

Erik Pačinda 2/1 (2/1)

Ľubomír Šatka 2/0 (2/0)

(a lista csak azokat a játékosokat tartalmazza, akik a DAC-ban töltött időszakuk során szerepeltek a válogatottban)

Kapcsolódó cikkek
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hír - 2018.09.12.
Hogyan szerepeltek a DAC válogatottjai?
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Hír - 2018.08.29.
Hét válogatott játékosunk lesz akcióban
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Hír - 2018.06.05.
Brazíliának, Argentínának és Panamának szurkolnak
Pačinda és Šatka bevetésre készen
Hír - 2018.05.29.
Pačinda és Šatka bevetésre készen
Šatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben
Hír - 2018.05.22.
Šatka és Pačinda a hollandok és Marokkó elleni keretben